![]() |
#1 |
![]() “Siyah İnci” Pele’den inciler...
“Beyaz Zambaklar Ülkesi” kitabını okuduktan sonra futbolla ilgili daha bir negatif düşünmekte isem de, futbolun yönetim problemlerine açılım sağlayan birçok yönü ara sıra beni “sahalara çekmektedir.” Mesela birkaç gündür “Perakende Zirvesi” dolayısıyla Türkiye’de olan Pele’yi bu defa kongre sahalarında laf koştururken takip etmeye çalıştım. “Didi, Pele, Zico” vs. gençliğimizde televizyonda seyredemediğimiz ama İzmir Fuarında açık hava sineması tarzında ezilip, çiğnenerek seyrettiğimiz futbolculardı. “Siyah İnci” o günlerde de; gerek saha içinde, gerekse saha dışında davranışlarında falso olmayan nadir şöhretlerden idi. Dünyanın gelmiş geçmiş belki de en meşhuru olmasına rağmen tabii ve mütevazı bir kişilik sergilemişti, şimdi de aynı çizgide görünüyor. Pele’nin söylediklerinden köşemize bir “çorba” çıkar mı diye düşünürken, birden yakaladım mevzuyu!.. Diyor ki Siyah İnci (tabiî aklımda kaldığı kadırıyla): “Bir takımda çok yetenekli bir oyuncu olmasından, normal yetenekli çok oyuncu olması daha iyidir. Çünkü bütün oyun tek bir oyuncunun üzerine kurulursa o oyuncunun performans düşüklüğü takıma çok şiddetli yansır, takımın da performansı aşırı düşer. Diğer taraftan tek oyuncunun sivrilmesi diğerlerinin potansiyel güçlerini köreltir...” Bu durum basketbolda da görülüyor. Bakıyorsunuz bir oyuncu rekor sayıda basket yapmış, ama takım yenilmiş. Çünkü diğer oyuncuların performansı, ‘koç’tan ve seyircilerden yeterli ilgi ve teşviki görmedikleri için düşmüş. Tabii takımları sürükleyen lider oyuncular olacak, ama bu takımın genel gidişini aksatmayacak. Hakan Şükür’ü severim özellikle fotbol gibi bir oyunda “efendiliği”ni yıllarca korumasını takdir ederim. Bu yazıyı okumaz umarım! Ama okursa da hoşgörsün. Milli Takımda yıllarca gösterdiği başarılar, son dönemlerde azalınca, onun üzerine kurulan oyun düzeni, başarısızlığa sebep oldu. Fatih Terim zamanı geldiği için; yıllarca başarıdan başarıya koştuğu Hakan’ı kadroya almama cesaretini gösterince, takımın genel performansı yükseldi. “Hani çorba mı dediniz?” Daha ne olsun, siz siz olun, yıllarca beraber olduğunuz çalışma arkadaşlarınızın arasına, gaza gelip de çok yüksek paralarla, çok yüksek performanslı elemanlar, özellikle satıcılar almayın. Dengenizi bozar, maçı kaybedebilirsiniz. Mevcutların performansını artıracak ne varsa, prim eğitim ağabeylik, ‘koç’luk onları deneyin. Daha iyi sonuçlar alırsınız. İş Dünyamız Resul İzmirli
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|