AK Gençliğin Buluşma Noktası
Belgelendirme AK Partimiz hakkındaki bütün yalan haber ve iftiraların aksini belgelendiriyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-26-2007, 00:16   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart PKK'nın DAĞA ÇIKARMA taktiği
Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için mafyatik yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı.

Ardan ZENTÜRK / STAR

Eğer kendine ‘mücadele örgütü görüntüsü vermiş’ bir yapılanma, Afganistan-İran üzerinden gelen eroin hattının Avrupa’daki dağıtım yollarına hakim olmuşsa, artık ondan bir ‘örgüt’ olarak söz etmek abestir...

O yapılanmanın kriminal dünyadaki adı, ‘mafya’dır...

Avrupa’dan Ankara’ya doğru esmekte olan hava, yıllardır, silahlı terör örgütü mensuplarını ‘özgürlük savaşçısı’ gibi görmek ve koruyup-kollamakta kararlı olan çevrelerin ayaklarının suya erdiğini ve terörle birlikte yaşanılmakta olan bu ‘mafyalaşma’nın giderek tüm Avrupa gençliğini tehdit eder boyuta vardığının anlaşıldığını gösteriyor...

Ama... Benim burada yapmak istediğim, PKK gibi bir örgütün uyuşturucu ticaretine bulaşmasından yola çıkarak ‘genel’ bazı değerlendirmeler değil... Aksine, Ankara’daki ofisime bölgesinin sorunlarını çok net cümleler ile taşıyan sıradan bir ‘vatandaşın’ söylediklerinden yola çıkarak Türkiye’nin ne tür bir bela ile karşı karşıya olduğunun portresini bir kez daha çizmek...

Van’ın Başkale ilçesi yakınlarındaki Oğulveren Köyü’nü basan PKK, buradan tam 7 vatandaşımızı kaçırdı... Bu olay haber olarak duyuruldu ama üzerinde de hak ettiği kadar durulmadı... Bakın ‘vatandaş’ bu kaçırma olayından yola çıkarak neler anlatıyor:

‘PKK bu köydeki 40 haneden tam 280 bin YTL istedi beyim. Zaten son zamanlarda kafasına göre haraç çıkartıyor. Bana geliyor, sana dokunmamızı istemiyorsan bu yıl 10 bin YTL vereceksin diyor. Vermezsem gelip kaçırıyor. Orada yaşanılan tipik bir haraçtır. Vatandaş nasıl versin o parayı. Kaçırdılar. Diğer vatandaşlara ibret olsun istiyorlar...’

Pekiyi...Uyuşturucu ticaretinin yanında bir de haraççılığa başlamış bu örgüt nasıl çalışıyor o bölgede...
‘İran’la sınır kapısı Esendere’nin kapatılması Hakkari-Var bölgesi için hiç iyi olmadı. Eskiden iyi-kötü sınır ticareti yapılırdı, şimdi ortalık kaçakçıya kaldı. Vatandaş aç. PKK’nın sistemi şöyle çalışıyor. Mesela bana haber gönderiyor. Eğer ben, komşumun savaşacak güçteki oğlunu ikna edip örgüte yollarsam bana 10 bin dolar veriyor. Hayır babasıyla bağlantı kurar, çocuğu örgüte babası yollarsa ben 2 bin dolar alıyorum, babası 8 bin dolar. Çocuk? Ona bir şey yok. Bölgede her evde sekiz-on çocuk var. Babalar para karşılığı kolay yollayabiliyor...’

‘Savaşçısı’nı bu yolla ‘devşiren’ bir örgütün bünyesinde kimler var...

‘Herkes var. En çok Ermeniler var. Kürt kadar Türk de var. İranlı, Arap var. Parayı gören geliyor. Çünkü artık bir dava yok ortada, para var ve herkes onu kazanmaya bakıyor...’

Anladığımız kadarıyla PKK, bölgede Ermenistan topraklarında kolay yuvalanıyor ama İran topraklarındaki Geleraj Köyü’nde de önemli bir üssü var ve -nedense- İran’ın gücü bu ‘mafya yuvası’na yetmiyor. Bu durum da bölgedeki ‘uyuşturucu ticaretinden’ herkesin payını almaya çalıştığı gibi bir görüntü çıkartıyor...

Şimdi...

Bütün bu anlatılanların bir ‘dava’ ile ne ilgisi var...Uyuşturucu... Haraç... Para karşılığı adam devşirme...Terör rantı...

PKK, son dönemlerde dünyanın en kanlı terör örgütü olarak adlandırılıyordu, yakın gelecekte dünyanın en büyük mafya örgütlenmesi olarak tanımlanırsa hiç şaşmamak gerekiyor.

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-26-2007, 00:21   #2
Kullanıcı Adı
Yâren
demekki terörün ana kaynaklarına inildiğinde, durum dahada vahim.. beyaz işiyle uğraşan mafyanındesteği kesilmeden veya bu eroin yolunu başka tarafa kaydırlması sağlanmadan terör dipsiz kuyu gibi görünüyor..
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2007, 20:14   #3
Kullanıcı Adı
bisar
örgütün mafya kolunun kurutulması çok sorunu çözecek gibi..
bisar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2007, 20:39   #4
Kullanıcı Adı
AkSa- 34
inanalım mı?
1- hiç kimse kendi evladını 8-10 bin liraya satmaz.
2- hic bir delikanlı komşusunun iknasıyla dağa çıkmaz, çetin şartlarda yaşamaz.
3- para karşılığı dağlarda yaşamış olsalar ölümü pahasına çatışmazlardı
4- çoluk çocuğunu bırakıp giden, üniversiteyi bırakıp giden ve hatta bir çok geliri yerinde olan, meslek sahibi yada memur olupta dağlara giden var.

tamamen yalan bir haber >

(başkale ilçesi pkk sempatizanı bir bölgedir hatırlatılır) >
AkSa- 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)