AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-05-2007, 16:27   #1
Kullanıcı Adı
erenon
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, öğrencilerine, kamu maliyesi dersini, 2008 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerini izlettirerek verdi.



Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde verdiği kamu maliyesi dersi kapsamında öğrencilerini Meclise getiren Şener, önce öğrencileriyle, 2008 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul çalışmalarını izledi.

Şener, daha sonra öğrencileriyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba'yı ziyaret etti.

Öğrencilere komisyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Açba, ''Parayı ilgilendiren her şey buradan geçer'' dedi.

Öğrencileri karşısında görünce üniversitede hocalık yaptığı günlerin aklına geldiğini ifade eden Açba, komisyonlarının, ''Meclisin iş yükü en ağır komisyon'' olduğunu söyledi.

Abdüllatif Şener de iktidar ve muhalefet milletvekillerinin komisyonda daima birbirlerine laf attıklarını ve görüşmelerin bazen de sert geçtiğini bildirerek, ''Ama hepsi sonuçta iyi arkadaştır. Birbirlerinin gönlünü almayı bilirler'' diye konuştu.

-SORULARI YANITLADI-

Açba ve öğrencilerle öğle yemeği de yiyen Şener, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kamu gelirlerini ve giderlerini öğrencilerine teorik olarak anlattığını ifade eden Şener, yaklaşan final sınavları öncesinde uygulamalı olarak bütçe sürecini görmeleri için öğrencilerini Meclise getirdiğini kaydetti.

Abdüllatif Şener, öğrencilerinin derslerinde başarılı olup olmadıklarının sorulması üzerine, ''Başarılılar. Öğrenci ve hoca ilişkilerinde rahatız. Rahat soru soruyorlar ve sorguluyorlar. Öğrencilerimden son derece memnunum'' dedi.

-''ZORUNLULUKLAR SİYASETTE BENİ ÇOK FAZLA TUTTU''-

''Siyasetin ardından hocalık nasıl gidiyor?'' sorusuna Şener, ''Hocalıkla siyaset kıyaslanmaz. Neden kıyaslanmaz? Hocalık daha iyi olduğu için kıyaslanmaz. Ama zorunluluklar insani siyasette tutabilir. Bizi de çok fazla tuttu biliyorsunuz, 16 yıl aktif olarak sürekli bu Mecliste sizlerle beraber bulunduk. Ama şimdi hocayım, bunu iyi yapmaya çalışıyorum. İkisini kıyasladığın zaman hocalığın daha iyi olduğunu düşünüyorum'' yanıtını verdi.

Şener, öğrencilerin vize notlarının nasıl olduğunu sorulması üzerine, ''Bence iyi. 100'ler, 90'lar, 80'ler var'' dedi. Öğrencilerin ise ''Notları çok mu bol veriyor hocanız?'' sorusuna, ''Hayır, vermiyor'' yanıtını vermesi gülüşmelere neden oldu.

-''GENEL KURUL SALONUNUN AKUSTİĞİ ÇOK BOZUK''-

Abdüllatif Şener, ''Bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurula ziyaretçi yasağı var, siz nasıl gireceksiniz?'' diye sorulması üzerine, ''Biz ziyaretçi değiliz, araştırmacıyız'' diye konuştu.

Genel Kurul Salonuna bakanlık görevini bıraktıktan sonra ilk kez girdiğini ifade eden Şener, Genel Kurul çalışmalarının izleyici locasından nasıl görüldüğünün sorulması üzerine, şöyle konuştu:

''Genel Kurul salonunun akustiği çok bozuk. Aşağıda, kürsüde konuşan hatibin ne söylediğini bile anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Hayretler içerisinde kaldım. Yukarıdan ses ne kadar net geliyor, iyi anlaşılıyor, izleyiciler daha şanslı gibi. Görüşmelerde muhalefet bir şey söylüyor, iktidar bir şey söylüyor. Eğer milletvekili olarak salonun içerisindeyseniz tarafsınız. Muhalefet ve iktidar kendi hatibini destekler. Kendi hatibinin söyledikleri yanlış olsa da doğru olsa da destekler. Karşı tarafın görüşlerini de beğenmez. Bu genellikle böyledir, her zaman değil.''

-''2007 YILI BÜTÇESİ KIRILMA NOKTASI OLDU''-

Bütçeyi nasıl bulduğunun sorulması üzerine Şener, seçim yıllarının bütçe dengelerini bozduğunu, bütçe açıklarını arttırdığını söyledi.

2002'den 2007'ye kadar, özelleştirmenin de etkisiyle, bütçe açıklarında belirgin bir düşüş yaşandığını ifade eden Şener, ''Maalesef 2007 yılı bütçesi kırılma noktası oldu ve bütçe açıkları tekrar başını kaldırdı. Faiz dışı fazla 6.5 olarak beklenirken 4.1 olarak gerçekleşeceği anlaşıldı. 2008 bütçesi de 18 milyar YTL açıkla, 2002-2006 arasındaki bütçe disiplinine tam uyum sağlamayan bir niteliktedir'' diye konuştu.

ZAMAN

 

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-05-2007, 21:37   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
vayy uygulamalı eğitim

gerçekten şeneri yök başkanı yapmayı düşünüyor muyuz acaba :
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 22:42   #3
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
vayy uygulamalı eğitim

gerçekten şeneri yök başkanı yapmayı düşünüyor muyuz acaba :
vay ne guzel olur ama saliha ;) ;)
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 22:43   #4
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
hayır ya yök diye bişey olmasın
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 22:43   #5
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
hayır ya yök diye bişey olmasın

onun icin cooook zaman var zeynep hem de coooook
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 22:44   #6
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
hayır ya yök diye bişey olmasın

onun icin cooook zaman var zeynep hem de coooook
niye ama
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 22:51   #7
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Abdüllatif Şener, öğrencileriyle Meclis'te
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
vayy uygulamalı eğitim

gerçekten şeneri yök başkanı yapmayı düşünüyor muyuz acaba :
Aslaaaa
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi