AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-29-2011, 18:54   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Thumbs up Bdpnin meclise dönmesi ile ilgli....
BDP genel seçimlerin ertesinde Meclis’i boykot etti ve yemin etmedi. Gerekçesi, YSK’nın bir bağımsızın milletvekilliğini düşürmesiydi. Kıyamet koptu.
Tarihte ilk kez TBMM boykot kararı ile açıldı ve BDP’li “bağımsız” vekiller yemin etmedi. Tıpkı CHP vakasında olduğu Başbakan da çıkıp “gelecekler” dedi. Ve BDP dün gelmeye karar verdi.
Peki ama o günden bu yana, Haziran’dan günümüze geçen aylar içinde terör ve bölgeye ilişkin sorunlarda gelişme oldu mu? Bu boykotun faydası ne oldu? Ya da tersinden sormak da mümkün: Ne oldu da BDP TBMM’ye gelmeye karar verdi?
Bu soruların yanıtları üzerinde uzun uzun tartışılabilir ama yıllardır yapılan da bu zaten. BDP’nin boykotu ne işe yaradı sorusu üzerine odaklanmak demek, o fıkrayı(*), hani “ağam biz bu haltı niye ettik”le biten fıkrayı anımsamak demek.
www.iyibilgi.com

*ilgili fıkra

Ağayla marabası, ağanın en güzel atının koşulduğu en süslü arabayla kasabaya inmektedirler. Ağa arabadadır, maraba ise arabanın yanında yürümektedir. Yerde taze bir tezek kümesi görürler. Üzerinde sineklerle etrafa koku salmaktadır. Ağa, marabasıyla alay etmek ister.
‘‘Maraba’’ der, ‘‘şu tezeği ye, atla araba senin. Sen bineceksin, ben yürüyeceğim.’’
Maraba ata bakar, arabaya bakar. Ağaya da zaten gıcıktır. Oturur, midesi bulana bulana tezeği yer. Ağa iner, maraba sahip olduğu arabaya biner. Ağa çok bozuktur. Durduk yerde en güzel atını, en güzel arabasını marabaya kaptırmıştır. Maraba da bozuktur. Durduk yerde tezeği yemiştir. Ağanın daha güzel atlar alacak parası, daha güzel arabalar alacak imkánı vardır. Üstelik ne ata, ne de arabaya bakacak parası vardır. Dönüş yolunda gördükleri tezek, her ikisinin de beklediği andır aslında.
Maraba, ağadan intikam almak için ‘‘ağa, ağa’’ der, ‘‘sen şu tezeği ye, at ve arabayı geri al’’
Ağanın beklediği de böyle bir fırsattır. O da oturur tezeği yer. Arabaya kurulur, atı kamçılar.
Köye girerlerken maraba, ağaya seslenir, ‘‘köyden çıkarken araba senin, at senindi. Yürüyen de bendim. Köye giriyoruz, at senin araba senin. Yürüyen yine ben. Ağam iyi de biz bu tezeği niye yedik?’’

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-29-2011, 19:00   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
fıkra birşeyleri anlatmaya çalışmış...
lakin taşı tam gediğine koyamamış...
gediğe oturacak birşeyler biliyorumda,ahh işte yazamıyoruz....
Alt 09-29-2011, 22:34   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
3 aydır bu teröristlerin meclise girip girmemesini tartışıyoruz. son iki gündür özellikle ilk haberi bunlara ayırıyor medyamız. ne kadar da önemli! gelseler de canları cehenneme gelmeseler de. Allahın laneti pkk destekçisi bdp lilerin üzerine olsun. allah onları kahretsin inşallah. adamlar hamile kadını öldürüyor, 4 tane kürt kadının kucağına el bombası atıp 200 kurşun sıkıyor hala benim ahmak kürt ırkdaşlarım "polis yapmıştır" diyor. vallahi onları görünce kürtlüğümden utanıyorum.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2011, 22:53   #4
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
3 aydır bu teröristlerin meclise girip girmemesini tartışıyoruz. son iki gündür özellikle ilk haberi bunlara ayırıyor medyamız. ne kadar da önemli! gelseler de canları cehenneme gelmeseler de. Allahın laneti pkk destekçisi bdp lilerin üzerine olsun. allah onları kahretsin inşallah. adamlar hamile kadını öldürüyor, 4 tane kürt kadının kucağına el bombası atıp 200 kurşun sıkıyor hala benim ahmak kürt ırkdaşlarım "polis yapmıştır" diyor. vallahi onları görünce kürtlüğümden utanıyorum.
Evet malesef öyle. Demek ki hala yeterli bilgileri yok. Benim de kürt arkadaşlarım var. Dinlerine son derece bağlılar, samimiler. Fakat gel gelelim hala bunları destekleyen var içlerinde. Ben anlam veremiyorum,, Bir yandan da, demek ki hala yeterince anlatılamıyor diyorum.

Onlar senin bu dini bütün yaşamını görse önce sana karşı çıkarlar diyesim geliyor. Sonra konuya nereden girsem ne anlatsam diye düşünüyorum. Her şey apaçık ortada iken nesini anlatayım pkk nın yaptığı vahşetlerin..

Her şey aleni bir şekilde ortada iken..

Demek ki anlatmalıyız, her şeye rağmen..!
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)