10-16-2011, 17:07 | #1 | |||||||||
Kafa Dengi'nde 'Sözde' Aydınların Şovenizmi Konuşuldu
Rutkay aziz,fazıl say,müjdat gezen,ferhan şensoy,tarık akan vb... mikrofon bulunca,kamera görünce halkçılk,devrimcilik vurgusu yapan ama aslen burjuva ve aristokrat olan kemalist güruha bir çift söz söylediler... bu bölümden başlıyor arkadaşlar...
devamında da bu konu konuşuldu ama bu kısımlar özellikle önemliydi... devam etmek isterseniz zaten linklerden devam edebilirsiniz...
|
||||||||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-16-2011, 17:40 | #2 |
EyvAllah yavuzum... Aramaya üşeniyordum iyi oldu...
|
|
10-16-2011, 18:06 | #3 |
keyifle izledim gece gece vallahi
|
|
10-17-2011, 01:16 | #4 |
http://www.milliyet.com.tr/2001/12/02/pazar/yazfaz.html
bu da fazıl sayın insanlıktan nasıl çıktığını ortaya koyan,gökdemir ihsanın bahsettiği yazı... Afgan savaşının başladığı gün Milliyet Sanat’a verdiğim röportajda hayatı boyunca Amerikan emperyalizminin karşıtı olmuş Nazım Hikmet’in bile Amerika’ya hak vereceğini söylemiştim. Daha savaşın ne idüğü belli değil idi. Bizim solcular ise hemen ABD karşıtı yerlerini aldılar: "Emperyalist ABD!" Teröre karşı savaş! Tamam, biz de istemeyiz. Batı daha fazla düşünsün, Doğu’nun hakkını yemesin isteriz de, Doğu şiir yazmıyor müsadenizle, gökdelen yıkıyor. Doğu diyorum, çünkü kavramlar sembolik: Cihat, İslam, emperyalist Batı (!) vs. Hepimiz olup bitenleri günbegün takip ettik, kim haklı, kim haksız, kim suçlu, kim suçsuz, dengeler her gün değişmekte, bugüne geldik... Nazım’ın 7 yaşında bir Japon kız çocuğunu anlatan o meşhur "Hiroşima" şiiri aklıma geldi: "Kapıları çalan benim Kapıları birer birer". Nazım için 2001 yılında, 7 yaşındaki bir Afgan kız çocuğu çok farklı bir şiire yol açacaktı. 7 yaşındaki kız ölmedi, ölüydü zaten! Okul yasak, sanat yasak, müzik yok, yok, yasak, hayat yasak, yaşamak yasak! Savaşta şu anda gelinen noktayı pozitif değerlendirin. Amerika yanlışlıkla 3-5 tane kız çocuğunu öldürdü belki. Ama milyonlarca kız çocuğunu diriltti. Nazım şu aşamada Amerika’ya "aferin" derdi. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|