Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
müzik çok güzel gerçekten..yorumlara baktım da şiirden başka herşeyi tartışmışlar.ama ben de ateist olmasından başka bişey bilmiyorum :-\
|
bende baktım yorumlara gördüm;aslında hep düşürünüm ataist olarak ölmek nasil bir şey ;yani herşey bitecek geri dönüşü olmayan bir yol ;hani çok dinine bağlı birisi değilim ama ;aziz nesinin ölümü ve kendisine ait bir vakfın bahçesinde ağaçlardan birisinin altına gömülmesi ... dini törensiz filan tuhaf bir duygu,....hani onun içinde bazen üzülüyorum  :'(
|
üzücü bir durum gerçekten.ben de hep düşünürüm inançsız nasıl yaşayabiliyorlar... iman en büyük nimet..özellikle yakınları falan ölünce nasıl katlanabildiklerini anlamıyorum :-\
|
şöyle birşey olmuştu ;ataist bir arkadaşım var ;bu bir gece fenalaşıyor bunu hastaneye götürüyorlar acil apandist amaliyatına alınıyor neyse bende bu iyileşince ,ulan dedim, taddın ölümün tadını inanırsın artık Allaha....;güldü niçin dedi ?ölüm gelse ne olacak ki huzurlu bir uyku ;sonra yavaş yavaş toprağa karışma ....yani ölünce herşey bitecek, tüm acılar ,tüm sevinçler ,bitecek dedi ...yani ataist olanların kimisi kendi kafasında bir öbür dünya oluşturuyor mesela aziz nesin çocuk vakfının bahçesine gömülmek istedi;orada çocuklarımın sesleriyle rahat bir uyku uyuycam diyor;ama bazı ataistlerde ölünce herşey bitecek yok olacaz diyor....o yüzden rahat bir yaşamları oluyor ama gerçekten durumları üzücü,sonuçta ne kadar günahkarda olsak cennete gideceğiz ama onlar için durum farklı ...neyse yahu bunlar derin konular :'(