AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 12-12-2007, 15:20   #1
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU

Aziz dostlarım 1968 TOKAT-Zile doğumluyum. İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesini Zile’de bitirdikten sonra açık öğretim fakültesi sosyal bilimler ön lisans ve ilahiyat ön lisans programlarından mezun oldum.

1986 yılında başladığım imam-hatiplik görevini 10 yıl sürdürerek 1996 yılına kadar devam ettim. Halen yaşadığım medeniyetler diyarı İstanbul’a 1996 yılında geldim. Evli ve beş çocuk babasıyım.

Kitap okumayı çok seviyorum. Son dönemlerde İslam Tarihi üzerine yaptığım okumalarımı daha da sıklaştırdım. Herhangi bir ilmi temeli olmayan ve iyi niyetli olduğunu düşünmediğim kişilerin dinimiz ve özellikle de iki cihan güneşi (sav) efendimizle ilgili O’nu sıradan bir insan gibi göstermeye çalışan açıklamalarından dolayı Asr-ı Saadet ve İslam tarihiyle ilgili bilgi sahibi olarak insanlara doğruyu aktarmanın bir Müslüman olarak en önemli görevlerimden biri olduğunu düşündüm. Bu nedenle son dönemlerdeki kitap okumalarımın temelini İslam tarihi alanı oluşturuyor.

İyi bir Müslüman olarak yaşayabilmenin temelini tüm insanlığa örnek olarak gönderilen Allah Rasulü (sav) hazretlerinin güzel hayatı ve yaşadığı Asr-ı Saadet dönemini iyi bilmekten geçtiğini düşünüyorum. Allah Rasulü (sav) kâinatın kitabı Kur’an-ı Kerim’in en güzel uygulayıcısı ve canlı Kur’an olarak düşünüldüğü takdirde daha çok istifade edilebilecektir.

Fırsat buldukça gerek ülkemiz gerekse yurt dışında milli-manevi konularla ilgili konferans, seminer, söyleşi vb. programlar yapıyorum.

Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları yazmaktayım. İki yıldır Ramazan-ı Şerifte Kanal 7 ekranlarında Sahur Programları yapıyorum. Lalegül Fm’de devam eden haftalık radyo programlarım bundan sonra 102.2 frekansından yayın yapmakta olan Seyr Fm’de devam edecek inşallah.

Konferanslarımda şahit olduğum insanlardaki Peygamber sevgisi, Kainat’ın Güneşi (sav) Efendimize dair olan şeylere karşı büyük sevgi ve ilgi beni acizane hep mutlu etmiştir. Bizler seminerlerimizde, Alemlerin Efendisi (sav) hz.lerinin hayatını anlatıyoruz. Ve bu programlar yıllarca sürse bile belki O (sav)’in hayatından anlatmakla bir şey bitiremeyiz.

Hani Mevlana hz.leri Allah Rasulü’nün üstün vasıflarını anlatmakla ilgili “yerden göğe kadar ağzım olsa, ağaçlar kalem, denizler de mürekkep olsa ve kıyamete kadar Allah Rasülü’nün vasfını yazsam yine de bitmez” diye buyuruyor. Konferanslarımızda insanlar Allah Rasulü (sav) hz.lerinin hayatına dair şeylerden ve kalplerindeki, gönüllerindeki saf peygamber aşkından dolayı duygulanarak hüzünleniyorlar. Bu durum anlatan kişiden değil en başta anlatılanın eşsiz bir güzel oluşundan ardından da kendi samimiyetlerinden kaynaklanıyor. Arşı Alâ’nın direkleri olan evliyaullahdan çok kıymetli bir zatın söylediği “dinleyen hulûsi kalp ile dinlerse Allah konuşanın kalbini hazinelerine çevirir” sözü durumu en güzel ifade ediyor.

Bizim anlatmakla bitiremediğimiz iki cihan güneşi (sav) hazretlerinin örnek yaşantısını yaşamaya çalışan, sünnet-i seniyyeyi kılı kırk yararcasına yaşamayı kendisine şiar edinmiş nice Allah dostlarının yaşadığı ve hala da yaşamaya devam ettiği bir vatanımız var elhamdülillah.

Allah duaları makbul o güzel insanların hayır dualarından ve yolumuzu aydınlatan feyizli sohbetlerinden bizleri ayırmasın diyerek sözlerimi tamamlıyor hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

Bu kardeşinizi de dualarınızda unutmamanız temennisiyle…

Katında hiçbir emanetin zayi olmadığı Alemlerin Rabbine (c.c) emanet olunuz.

Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-12-2007, 15:26   #2
Kullanıcı Adı
.seVdAm.
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
çok çok güzel bir uslubla anlatıyor dinimizi..Allah(c.c)razı olsun...
.RAbbim yar ve yardımcısı olsun...
ayrıca aynı yerde doğmuşuz hocam la ;)
.seVdAm. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 15:29   #3
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
seçim dönemlerini hep Tokat ta geçirir Ömer hocam. Sıkı bir Ak Parti lidir bu arada.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 15:42   #4
Kullanıcı Adı
.seVdAm.
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
Alıntı:
yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
seçim dönemlerini hep Tokat ta geçirir Ömer hocam. Sıkı bir Ak Parti lidir bu arada.
inş. görmek nasip olur.. çok isterim
teşekkürler bilgilendirdiğiniz için
.seVdAm. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 16:51   #5
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
duydugum kadari ile degerli bir sahsiyet ;)
konferanslar seminerler
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 17:02   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
Hocamızın yaptığı programları büyük beğeni ile takip ediyordum bende ...Mevla kensinden razı olsun. Her geçen gün gençliğimizi uçuma savurduğumuz şu ahir zamanda, böyle değerli Hocalarımızın kıymetini daha iyi anlamak ve onlara gereken değeri vermekte bizlerin boyun borcu olsa gerek ...

En kısa zamanda Hocamızı buraya, yani biz iki kelamı birleştirip yazamayan gençlerin arasına bekliyoruz. Faydalanmak be istifade etmek için.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 17:44   #7
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
yuvuz abi güzel bir başlık ben kendisini sahur programından tanıyorum daha iyi şekilde tanıyıp istifade etmeyi isterim bize çok şey katacağını düşünüyorum.
Alt 12-12-2007, 17:50   #8
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
O güzel anlatımından biz de istifade ederiz inşaallah Ömer hocamızın
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 19:10   #9
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
sahur programından tanıyorum ve hz.hasanla hz.hüseyin nin hayatını anlattığında göz yaşlarımı tutamıyorum
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 23:31   #10
Kullanıcı Adı
faruk_09
Standart ÖMER DÖNGELOĞLU
Kendisini Sahur programından tanıyorummm. Bağımlısı olmuştuk geceleri..
faruk_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)