AK Gençliğin Buluşma Noktası
İlginç & Korku Korkunç ve ilginç içerikli paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-14-2007, 14:20   #1
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart ATM'ye yerleştirilen bir tuzak-ATM dolandırıcılığından resimler
İtalya'daki bir bankanın güvenlik kamerasından çekilen resimlerle ATM dolandırıcılığı

Orijinal Kaynak

Kamera rutin bir şekilde birisini para çekerken görüntülüyor.



Fakat bu insan aslında makineye birşey yerleştirmektedir.



Kimsenin kendisini yakalamaması veya ele vermemesi için dışarıda bir arkadaşı alarmda!



Tuzak kurulur ve kurban içeriye girer.



Kurban ATM'ye kartını sokar fakat kart içeride kalır.Kurban doğal olarak şaşırır ve "Belki de bu makine bozuktur?" diye düşünür.Etrafında yardımcı olabilecek birisi olup olmadığına bakar.



Şans eseri(!) birisi dışarıda ona yardımcı olmak için beklemektedir.Fakat yardımcı olacak kişinin amacı şifredir.



İyi niyetli kişimiz(!) kurbanın şifresini yeniden girmesini ister.Belki de bu arada makineyi tuşları yüzünden veya yeni olması gibi nedenlerle kötülemektedir.Veya bloku kaldıracak gizli şifreyi bildiğini iddia etmektedir.



Fakat kart hala içeridedir ve kaç kere "ENTER(GİRİŞ)" ve "CANCEL(İPTAL)" tuşlarına basıldığının pek bir önemi yoktur.Kurban ATM'den ayrılır ve kartı sonradan bankadan alabileceğini düşünür.



Kurban ATM'den ayrılır ayrılmaz iyi niyetli arkadaşımız kartı almak için makineye geri döner.Şimdi hem şifreye hem de karta sahip.



Karttaki tüm hesaplardan çekilebilecek maksimum parayı çekerek ATM'nin yanından ayrılır.



ATM'ye yerleştirilen tuzak,ATM'nin siyah plastikiyle bütünleşebilen siyah bir filmdir.



Tuzak kartın giriş yerine yerleştirilmiş ve sonradan çıkarılması kolay olsun diye dışarıya yapıştırılmış.



Tuzak güzel bir şekilde yerleştirildiğinde kart giriş yerinde yabancı bir madde olduğunu farketmek çok zorlaşıyor.



Tuzak filmi,işlem iptal edildiğinde kartın alınmasını engellemek için özel çentiklere sahip.



Kurban ATM'den ayrıldığında tuzak yapıştırıcıdan ayrılıyor ve kart ele geçiriliyor.

BU TUZAKLARA ASLA DÜŞMEYİN LÜTFEN VE YABANCI BAKIŞLARIN ALTINDA ŞİFRENİZİ GİRMEYİN!



BONUS

Kartınızı bankada tutmak çok mu riskli.Daima bir alternatif vardır


 

Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi