08-26-2012, 13:09 | #1 |
PKK’ya ‘terör örgütü’ demem!
KCK operasyonunda tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Büşra Ersanlı, bayramda Gaziantep’i kana bulayan teröristlerin KCK’lı çıkmasıyla ilgili sorularımız karşısında çok ilginç ifadeler kullandı. Ersanlı, sorumuz içinde sarf ettiğimiz “PKK terör örgütü” ifadesine itiraz ederek, “Sizin söylediğiniz gibi söylemek zorunda değilim, şiddet kullanan bir örgüte güvenmem diyorum ben” dedi. “PKK'dan terör örgütü diye söz etmemizden neden rahatsız oluyorsunuz?” şeklindeki sorumuz üzerine de Ersanlı “Sizin gibi konuşmak zorunda değilim ben” ifadesini kullandı. “KCK DİYE BİR ÖRGÜT TANIMIYORUM” KCK sanığı Ersanlı, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalandığını, birinin KCK'nın üst düzey yöneticisi ve kamuda öğretmenlik yaptığının tespit edildiğini hatırlatmamız üzerine de “Ben KCK'yı tanımıyorum. Bunu, bunu açıklayanlara sormak lazım. Siz yakıştırdınız ama ben öyle bir örgüt tanımıyorum, bilmiyorum” dedi. “DEVLETE GÜVENMİYORUM” Büşra Ersanlı, “Kimi yazarlar sizin de tutuklanmanız üzerine KCK'yı silahsız, sivil, suçsuz günahsız bir yapılanma gibi gösterdiler. Ama Gaziantep olayı gösteriyor ki, öyle değil. Halkı bile gözünü kırpmadan katleden bir terör örgütü. Ve bu KCK savcılık iddianamesinde alternatif bir devlet yapılanması diye tanımlanıyor, mahkemede de böyle. Sizce de böyle değil mi?” şeklindeki sorumuz üzerine de şunları söyledi: “Diyorsunuz, diyorlar evet ama ben bunlara inanmıyorum. Bunları devlet de söylüyor ama ben devlete de güvenmiyorum. Beni içeri atan bir devlete güvenmiyorum ben.” “KENDİ ÖZÜME ÖZGÜN BİR DİL KULLANMA HAKKIM VAR” “‘PKK bir terör örgütüdür. Eylemlerini lanetliyorum' diyebiliyor musunuz” şeklindeki sorumuz karşısında ise hayli sinirlenen Büşra Ersanlı, “Ben sizin kelimelerinizle konuşmak zorunda değilim. Kendi özüme özgün bir dil kullanma hakkına sahibim, sizin dilinizi kullanmak zorunda değilim” dedi. Ersanlı “Peki o zaman siz PKK'yı nasıl tanımlıyorsunuz” şeklindeki sorumuzu ise cevapsız bıraktı. Yeni Akit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-26-2012, 13:09 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|