AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-19-2007, 12:37   #1
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart FAZIL SAY: AĞZIMDAN KAÇTI
FAZIL SAY: AĞZIMDAN KAÇTI

Türkiye'yi terk edeceğini söyleyen piyanist Say, bu sözlerin ağzından kaçtığını açıkladı
Bir röportajında Türkiye'den ayrılmayı düşündüğünü açıklayan piyanist Fazıl Say, serzenişte bulunduğunu ve bunların ağzından kaçtığını belirtti.

CNNTurk'teki programa telefonla katılan Fazıl Say, Paris'te bir keman sanatçısı ile Alman gazetesine röportaj verdiğini ve sadece müzik konuştuklarını söyledi. "Türkiye'nin yeni konumuyla ilgili kaygılarımızdan bahsettik" diyen Say, serzenişlerini dile getirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Benim ağzımdan çıkmış bir laf yoktur. Kemancı arkadaş 'sen de gel İsviçre'de yaşa' diye araya girdi. Malesef ağzımdan böyle serzenişler çıktı."

DAVA İÇİN SEBEP YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisini mahkemeye vermesi için hiçbir sebebin olmadığını savunan Say, "Ben Türkiye'nin iyiliği için müzik dersleri konusunu gündeme getirdim. Bu sembolik bir açıklamadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığının davetiyle ilgili ise Say şunları söyledi: "O gün davet edilseydim Letonya'da konserim vardı. Riga'da çaldım. Zaten katılamayacaktım. O röportaj da yanlış tercümeler var. 'İnsanın içinden gitmek geliyor' demek terk etmek değildir."

Müfredatta örnek kişi

Müzik öğretmenlerinin üçte birinin kendi dönemlerinde atandığını söyleyen Bakan Hüseyin Çelik, "Daha önce çok fazla müzik öğretmeni vardı da, biz mi attık?" dedi. Sanatçı Fazıl Say'ın sözleriyle başlayan "müzik öğretmeni sayısının yetersizliği" tartışmalarına cevap veren Çelik, 6 binden fazla müzik öğretmeninin 2140'ının kendi dönemlerinde atamasının yapıldığını belirterek,“Daha önce çok fazla müzik öğretmeni vardı da biz onları işten mi attık? istifaya mı zorladık?" diye konuştu. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, ünlü piyanist Fazıl Say'ı ilk ve ortaöğretim ders kitaplarında örnek kişi olarak gösteriyor.

MURAT PALAVAR-YAKUP BULUT/Yenişafak

Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)