AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 09-27-2012, 15:38   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart CHP, PKK'nın nesi oluyor? PKK kimin devşirmesi? / Mehmet METİNER - Yeni Şafak
Salı gecesi TRT Haber'de katıldığımız 'İnce Çizgi' adlı tartışma programında terör meselesini konuşurken CHP milletvekilinin söylediği şu söz, CHP'nin son zamanlarda PKK terörü üzerinden savrulduğu yeri göstermesi bakımından ilginçti: 'Bugünkü terörün sebebi Başbakandır. Başbakan Oslo'da PKK'ya verdiği vaatleri tutmadığı için terör artmıştır.'

İşte yenisiyle eskisiyle CHP bu?
Can simidi gibi PKK'ya ve terörüne sarılmış?
PKK'nın terör şeflerinin söylediği de tam bu?
PKK'nın ağzıyla konuşan bir CHP'li vekil aklı sıra AK Parti'yi ve Başbakanı köşeye sıkıştırmak için böyle diyor?
Hadi daha açıkçasını söyleyeyim: Sandıkta asla yenemeyeceğini bildikleri AK Parti'yi PKK terörü üzerinden zayıflatmak isteyen bir CHP klasiğiyle karşı karşıya bulunuyoruz.
Artık askeri darbeler dönemi bitti ya, geriye bir tek 'Kürt Ergenekoncuları' kaldı ne de olsa?
Evet, işin gerçeği bu: PKK, 'Kürt Ergenekonu' olarak ordu içindeki 'Türk Ergenekonu'nun darbeyle yapamadığını terörü derinleştirerek yapmaya çalışıyor.
Kandil'deki PKK şeflerinin ilan ettikleri apaçık hedef, AK Parti Hükümetini devirmek biçiminde zaten.
AK Parti'nin iktidara gelmesinden ordu içinden rahatsızlık duyanlar o tarihte İmralı'da Öcalan üzerinden AK Parti Hükümetine karşı yeni bir savaş başlatmışlardı.
Bir yanda 'Türk Ergenekoncular'ın darbe hazırlıkları, öbür yanda 'Kürt Ergenekoncular'ın silah siyaseti?
Öcalan o tarihlerde yaptığı dış ve iç düşman tariflerinde tam da Ergenekoncu söylem inşasına girişmişti. Öcalan baş düşman olarak ABD'yi gösteriyordu. Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde Barzani ve Talabani üzerinden Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü yok etmeye, AK Parti eliyle de laik Cumhuriyetin dibini oymaya yöneldiğini söyleyen Öcalan ilginç bir çağrıda bulunuyordu malum muktedir güç odaklarına: 'Her iki tehlikeye karşı işbirliğine sonuna kadar açığız.'
Dışarıda Suriye'deki Baas rejiminin milis gücü olarak işlev gören PKK, içerde de Ergenekoncu odakların milis gücü olarak kendini konumlandırıyordu.
PKK'nın siyasal uzantısı içinde milletvekili olarak faaliyet gösterenlerin 28 Şubat sürecinde o meşhur Cumhuriyet mitinglerini düzenleyenlerle nasıl bir işbirliği içinde oldukları ise sır değil.
Daha aleni bir dille 'irtica tehlikesi'ne karşı Türkiye'nin ilerici güçleriyle her türlü ittifaka hazır olduklarını belirten bu siyasi sözcülerin AK Parti düşmanlıklarının sebebi elbette biliniyor.
CHP'li milletvekilinin PKK ağzıyla Başbakana yüklenmesi boşuna değil.
PKK terör üzerinden AK Parti'ye yönelik bir kamuoyu baskısı oluşturmak istiyor.
CHP ise bunun siyasetini yapıyor.
PKK, Suriye vb ülke destekli terör eylemleriyle hem AK Parti'yi bölgesel bir aktör olmaktan çıkartmak isteyen ülkelerin amaçlarına hizmet ediyor, hem de kendi 'statü' talebini hayata geçirmek için zemin oluşturmaya çalışıyor.
PKK, Türkiye siyasetini hem değiştirmeye, hem de tanzim etmeye çalışıyor.
PKK'nın kendi başına hareket eden bir örgüt olmadığı gerçekliği artık biliniyor.
En başta da öyleydi: PKK, Şam rejiminin devşirme bir örgütü olarak Türkiye'ye karşı kullanıldı.
Tıpkı başka Marksist-sol orjinli örgütler gibi..
Son günlerde artan terör eylemlerinin tek sebebi olarak, AK Parti Hükümetinin Suriye politikasını gösterenler yakın geçmişi gözden kaçırmaya çalışıyorlar.
Yakın geçmiş gerçekliği şudur: Suriye ta en başından itibaren PKK'yı devşirmiş ve Türkiye'ye karşı kullanmıştır.
Sormak gerekir o beylere: O tarihte iktidarda AK Parti mi vardı? Türkiye durduk yere Suriye'ye düşmanlık yaptığı için mi o tarihlerde Baas rejimi PKK'yı Türkiye'ye karşı taşeron bir örgüt olarak kullanma yoluna gidiyordu?
CHP'nin PKK'nın nesi olduğunu bilmiyorum, ama CHP'nin PKK ağzıyla AK Parti'ye yüklendiği ve PKK terörü üzerinden siyaseten nemalanmak istediğini biliyorum.
Aynı CHP'nin PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanan Suriye rejiminin ağzıyla kendi ülkesinin hükümetine nasıl düşmanlık yaptığını da herkes gibi ben de biliyorum.
Bu CHP'nin yurtseverliği de, siyaset anlayışı da şaibelidir?
Darbelerden umudunu kesen CHP, PKK'nın terör ipine sarılmış bulunmaktadır.
PKK kandan besleniyor. CHP, PKK'nın akıttığı kanı siyasete tahvil etmeye çalışıyor.
Peki CHP'nin PKK terörünün bitmesi için bir önerisi var mı?
Ben bilmiyorum, bilen varsa söylesin.
PKK, AK Partili Kürtleri 'devşirme' suçlamasıyla gözden düşürmeye çalışıyor.
AK Partili milletvekillerini bölgeye sokmayacağı tehdidinde bulunuyor.
Tehditleri geçiyorum, çünkü ölümü şehadet bilenlere sökmez hiçbir tehdit.
'Devşirme' bahsine gelince, PKK'nın kimin devşirmesi olduğu apaçık ortada.
PKK siyaseten kendine güveniyorsa ve adına hareket ettiği halkın kendi arkasında olduğuna inanıyorsa, işte bir kez daha söylüyorum, silahlarını bırakıp gelsinler siyaset meydanında boy ölçüşelim?
Geçmişte yaptığı gibi CHP ile siyaseten kol kola da girebilir?
Hodri meydan!...

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)