AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-02-2012, 16:19   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb TOKİ'den Adana'ya 2 bin 610 konut!


TOKİ, Adana'da İsmetpaşa ve Barış mahalleleri için dönüşüm projeleri uygulayacak. Bin 398 konutun temeli, yarın törenle atılacak.

TOKİ, Ankara'da 'Çinçin ve Kuzey Ankara', İstanbul'da 'Sulukule'nin ardından Adana'da İsmetpaşa ve Barış mahallelerinde kentsel dönüşüm projeleri uygulayacak.

Dönüşüm alanında bulunan 910 konut ve 43 iş yeri yıkılarak yerlerine 2 bin 610 modern konut inşa edilecek. Konutlar 119, 129, 131, 132, 158, 168, 169 ve 188 metrekare olacak.

Bölgede inşa edilecek 2 bin 610 konuttan 1. etapta ihalesi yapılan bin 398 konutun temeli, 3 Ekim'de törenle atılacak.

11 DÖNÜMLÜK KENT PARKI
Proje alanında, 25 ve 15 metre genişliğinde bulvarlar, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve çeşitli spor alanları yer alacak. 38 dönümden oluşan yeşil alanın 11 dönümü, kent parkı olarak dizayn edildi. Kent parkında restoranlar, kafeler, çay bahçeleri ve oturma alanları bulunuyor.

Toplam 2 bin 610 konutun inşa edileceği proje alanında 22 bin 381 metrekare ilköğretim okuluna ayrıldı, kültür ve alışveriş merkezleri planlandı. Kent parkın yakınında yapılacak suni gölet, kafe, lokanta, gezi ve yürüyüş alanlarıyla doğal yaşam tarzının sunulması hedefleniyor.

Proje alanının merkezinde kapalı alışveriş merkeziyle ana caddeye cepheli bir de cami planlandı. Alanının doğusunda ise ticaret alanları oluşturularak yeni bir ticaret merkezi yapılacak.

AYNI BÖLGEDEN KONUT VE İŞYERİ
Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi uygulanan alandaki hak sahiplerine talep etmeleri halinde aynı bölgeden konut ve iş yeri sahibi olmalarına imkan da sağlanıyor.

Hak sahiplerinin yapı, arsa, müştemilat, ağaç gibi her bir gayrimenkulü karşılığı hak ettiği bitmiş konut, ticaret hakkı tespit edilerek, yeni mülk sahibi olmaları sağlanacak. Hak sahipleri borçlanmaları halinde geri ödemelerini uzun vadeli yapabilecek.


Emlakeki.com

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi