10-03-2012, 19:48 | #1 |
Kılıçdaroğlu itikada saldırdı
ABDÜLKADİR SELVİ-YENİ ŞAFAK 03 EKİM 2012 ÇARŞAMBA Meclis açıldı, siyasetin gongu çaldı. Biz Ankara gazetecileri için takvim belli oldu. Salı günleri grup toplantıları izlenecek. Çarşamba ve Perşembe günleri genel kurul takip edilecek. Darbeleri Araştırma Komisyonu zinhar ihmal edilmeyecek. Meclis'in açılması herkes için bir şey ifade eder ama biz kendimizi yuvamıza kavuşmuş gibi hissederiz. Dün Salı günüydü ve ilk işimiz, grup toplantılarını izlemek oldu. Kimimiz AK Parti kongresinden yansımaların peşinde koştuk, kimimiz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasının yankılarını merak ettik. Laf aramızda AK Parti'nin yeni yönetimini merak edenler de az değildi. Başbakan yeni MKYK'yı Perşembe günü toplantıya çağırdı. Herkesin kulağı kirişte. Genel başkan yardımcıları kim olacak? Bilen var mı? Liste Başbakan'ın kafasında, onun dışında bilen olduğunu zannetmiyorum. Ama belli ölçüde yenileşme olacağı kesin. Üzerinde pek durulmadı ama MKYK'ya giren isimlerden biri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ydu. Başbakan dünkü grup konuşmasında Davutoğlu'na ve dış politikaya çok güçlü bir destek verdi. 'Dışişleri bakanım hakkında gensoru veriyorlar. Bu meclise saygısızlıktır' diye CHP'ye yüklendi. AK Parti kongresine Ortadoğu liderlerinin ilgisine bakıp, 'Eksen kayması' diye yorumlayanlara o da fena halde sert çıktı. 'Bizim dışişleri politikamız dünyada oturması gereken yere oturmuştur' dedi. Başbakan'ın, Davutoğlu'na ilgisine yönelik türlü çeşit yorumlar yapılabilir. Hatta bunların bir kısmı da doğrudur ama ben bir kez daha anladım ki, muhalefet hangi bakanı hedef alıyor karşısında Başbakan'ı buluyor. Ayrıca o bakanın yerini sağlamlaştırmasına ve yıldızının parlamasına neden oluyor. Lider olmak böyle bir şey herhalde. 2 yıllık genel başkanlığı sürecinde 5 kongre yapıp, her birine ayrı takımla giren Kılıçdaroğlu bunu anlamaz. Ama ben Kemal Bey'i bir ölçüde anladım gibi. Nasıl mı? Her Salı günü CHP grubuna gider, Kemal Bey'i dinlerim. Onu görmesem, konuşmasını dinlemesem bir eksiklik hissederim kendimde. Ana muhalefet liderini izlemeden siyasetin kodlarını çözmek mümkün mü? Aynı zamanda Kemal Bey'in kodlarını da çözmeye çalışırım. Bu haftada dikkatli bir şekilde dinledim CHP liderini. O salonda merhum Özal'ı da dinledim, Demirel'i de... SHP o salonu kullanamadı ama Erdal İnönü bir zarafet ustasıydı. Ecevit'in, rakibinden söz ederken 'sayın' demeden ismini anmadığı, karşılaştığında yakasını ilk ilikleyen kişi olduğunu bilmem hatırlatmaya gerek var mı? Kemal Bey'in çok ciddi bir üslup sorunu var. İki lafından biri, küfür. Siyaset seviye işidir. Ülkenin Başbakanı'na, 'Milli haysiyetten yoksun' diye saldırmak, '1923'ü anlamak için insan olmak gerekir' demek hangi seviyenin işi Allah aşkına. Bir de dini konulara merakı var Kemal Bey'in. Hem de din gibi hassas bir konuda hüküm verecek kadar kendini yetkin görüyor. Örneğin,'Cebellezine' demenin ne olduğunu Kılıçdaroğlu'ndan Bey'den öğrendik. Neymiş? 'Tayyip Erdoğan'ın kefeninin cebi var. Cebellezi lafı da oradan geliyor zaten.' Buna ana muhalefet liderinin düzeyli eleştirisi olarak bakabilir miyiz? Onu dahi kabullenebilirim. Ama Kemal Bey, hem pek yetkin olmadığı ve çok netameli olan dini konulara giriyor, hem de çok ağır ithamlarda bulunuyor. Dünkü konuşmasında ise, doğrudan itikada hücum etti. Kullandığı cümleye bakın. 'Bu ilahlık iddiasıdır.' Sadece Başbakan bu eleştirilerden nasibini almıyor. Başbakanı destekleyenler de... 'Bu şirke teslim olanlara sesleniyorum. Bu firavunlarla devam edenlere sesleniyorum; bu firavunluk yıkılır.' AK Parti'ye destek veren ülkenin yüzde 50'sini sen şirke teslim olmakla, firavunların yanında yer almakla suçla, sonra dön bu milletten oy iste. Kemal Bey'in akıl daneleri çok. Ayrıca akıl vermek benim ne tarzım, ne de üslubum. Ancak şunu söyleyeyim ki, din gibi hassas bir konuya girince incitici oluyor. İncinmeyi bırak. Doğrudan itikada hücum ediyor. 'İlahlık' iddiası şirk olan ve itikada dair bir konu. Ben CHP liderinin dini bilgisini tartacak değilim. Ama be mübarek hadi Muhammed Çakmak'a sormuyorsun, bari İhsan Özkes'e sor... Dinle problemli olan CHP gibi bir partinin genel başkanı olunca, dini konularda bin kez düşünüp bir kez konuşman lazım. Sen tam tersine ilmihal demiyorsun, itikat demiyorsun bodoslama dalıyorsun. Bu kafayla, yakında Önder Sav'ı aratacak bir skandala imza atman yakındır.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|