AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-29-2012, 15:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Pınar Altuğ Hakkında Şok İddia!

“Okullarda türban takılması beni rahatsız ediyor” şeklindeki sözleriyle tepki toplayan oyuncu Pınar Altuğ, 2003’te de Ceri Behar adlı bir Yahudi tarafından İsrail’den Türkiye’ye getirilen “Prisma adlı tarikat”a üye olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.

Pınar Altuğ 2003'te, askerde olan üç yıllık eşi Umut Elçioğlu'ndan boşanmış, ardından ismi bazı isimler ve bu isimlerle bağlantılı Prisma adlı tarikatla gündeme gelmişti.

İşte 25.06.2003 tarihli Hürriyet'te yer alan “Gurusu mu boşatıyor” haberinden bir bölüm: “İddiaya göre Altuğ'un evliliğini bitiren neden Prisma Tarikatı'ydı. Son zamanlarda Ceri Behar adlı kişiyle hayli samimi olduğu konuşulan Altuğ'un bu arkadaşlığı, söz konusu iddiayı güçlendirdi. Behar, Türkiye'deki Prisma organizasyonunun kurucularından. Behar, Evrensel Enerji seminerinin de kurucusu olarak tanınıyor. İşte Behar'ın bu yönü, Prisma Seminerleri'nde neler konuşulduğu, neler yaşandığı ve kişileri nasıl etkilediği sorusunu da gündeme getirdi. Katılımcı başına 350 dolar alınan ve dört gün süren seminerlerde ‘‘Mutluluk'' vaat ediliyor. İşte eşinden sürpriz bir şekilde boşanma kararı alan Pınar Altuğ'un da bu seminerlere katıldığı ve Ceri Behar'dan çok etkilendiği dile getiriliyor. Özellikle sanat ve sosyete dünyasından kişilerin ilgi gösterdiği Prisma Tarikatı'nda mutluluğu arayanlar arasında İpek Tuzcuoğlu, Hazım Körmükçü, Ayfer Özumutlu, Nil Bentürk, Tuba Ünsal, Neşe Erberk, Tolga Savacı, Elif Dağdeviren, Özlem Önal, Nur Taşkent, Emre Ergani, Sibel Savacı, Mine Baysan, Vedat Alaton, Berna Sağlam gibi çok sayıda ünlü var.”

PRİSMA'YA KATILANLARIN YÜZDE 80'İ BOŞANIYOR

Hürriyet'in aynı haberinde ayrıca şu ifadeler yer alıyor: “Pınar Altuğ gibi, bu tarikata katıldıktan sonra eşinden ayrılan bir başka isim de İpek Tuzcuoğlu... Güzel oyuncu, geçtiğimiz yılın sonunda ani bir kararla eşi Hazım Körmükçü'den boşanmıştı. Hazım Körmükçü, evlilikleri sırasında eski eşi ile söz konusu seminerlere katıldığını belirterek şöyle dedi: ‘Ben de meraktan gitmiştim, ondan sonra memnun kalmadım ve devam etmedim. Bu tarikata katılan evli çiftlerin yüzde sekseni boşanıyor. İnsanların yaşadıklarıyla doğru orantılı. Orada insanlara tek başlarına hayata dair adım atmaları öğretiliyor. Bireylere, tek başlarına varlıklarının daha önemli ve yeterli olduğu düşüncesi empoze ediliyor. Ben bir tek seminere gittim, ardından binlerce defa aradılar ama devam etmedim.' ”

İŞTE PRİSMA'NIN İKİ YÜZÜ

Hürriyet'te 26 Haziran 2003 tarihinde çıkan haber de şöyle: “Tarikat mı, kişisel gelişim kurumu mu - Pınar Altuğ ile 3 yıllık eşini boşanmaya yönlendirdiği öne sürülen Prisma, eğitim amaçlı bir kurum olarak tanıtılsa da, örgütlenme modeliyle, tamamen tarikata benziyor. Klasik tarikatlardan farkı, biraz daha modern olması. Prisma'nın, Rainbow ve Arrow adını taşıyan aşamalarının da doğrudan tarikatlardan esinlenilerek oluşturulduğu dikkat çekiyor.”

ALTUĞ'UN BAŞÖRTÜSÜ KARŞITI SÖZLERİ İÇİN TIKLAYIN

ADRESİ VİRGİN ADALARI GÖZÜKÜYOR

Bir haber de Milliyet'ten: “Prisma'ya vergi baskını - Eğitim kuruluşu olduğu öne sürülen Prisma'ya baskın yapan İstanbul Defterdarlığı denetmenleri, kuruluşun Virgin adaları adresli şirket adına fatura kestiğini belirledi. 27-06-2003”

İSRAİL'E Mİ GÖNDERİLİYORLAR?

Prisma ile ilgili olarak Nuh Gönüşltaş da, 27 Haziran 2003 tarihli Tercüman'da şöyle yazmış: “Pınar Altuğ'un boşanma haberleri ile Türkiye, sosyete içinde faaliyet gösteren ve kimilerine göre tarikat, kimilerine istihbarat, kimilerine göre de bir tür yeraltı camiası olan "Prisma" ile tanıştı.”
2000 yılından bu yana faaliyet gösteren bu yapının İsrail gizli haberalma teşkilatı ile bir ilişkisi olabilir mi? Çünkü bu tür faaliyetler daha çok bu tip gizli teşkilatların başka ülkelerde örgütlenebilmeleri için buldukları "sızma taktikleri"ni çağrıştırıyor! Mesela belli bir aşamaya gelen katılımcılar "daha eğitici seminerler" için İsrail'e gönderiliyor mu?”

82 ADET KIRBAÇ ALINMIŞ

2003 Haziran ayında, Prisma'ya yapılan baskının ardından basında çıkan haberlerden bir diğeri ise şöyle:
“Prisma'ya baskında, 'çok farklı' alet ve malzeme alımlarının kayıtlarına da rastlandı. Bunlardan biri 'kırbaç', diğeri de 'kusma torbası'. Faturalara göre Prisma'nın 82 adet 'kırbaç', 52 adet de 'kusma torbası' satın aldığı görülüyor. Bir eğitim ve danışmanlık şirketinde, kırbaç ve bu torbaların ne amaçla kullanıldığı soru işaretlerine yol açtı. İstanbul Defterdarı Kadir Boy, 'Arkadaşlarımız, topluma çok ters gelen yapılanma ve envanter kayıtlarına ulaştı. Bu şirketten kim ne hizmet aldıysa hepsini inceleyeceğiz. Bizim dışımızdaki konuları tespit edersek, Cumhuriyet Savcılığına ve Emniyet birimlerine haber vereceğiz' dedi.”

Habervaktim.com

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)