![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Daima çok tipliliği benimsediğini, kıyafetin değil fikriyatın önemli olduğunu söyledi ve ekledi: Türbana hayır... Analizinin ilk satırlarında, "Benim lügatimde “tek tip” demek, “tipsiz” demekti. Daima “çok tiplilik”i benimsedim." cümlelerine yer veren Milliyet'ten Can Dündar yazısını, "Serbest kıyafete evet, türbana hayır!" diyerek bitirdi. Okullarda kıyafet serbestisini desteklediğini ifade eden Dündar analizinde, "Herkesi tek tip giydirerek “eşitlik hissi” vermeye çalışmaktansa, çocuklara hayatta kıyafetin değil fikriyatın önemli olduğunu anlatmak ve sınıfta onlara gerçekten eşit davranmak daha önemlidir." dedi. Çocuklara hayatta kıyafetin değil fikriyatın önemli olduğunu anlatmanın gerekliliğinden bahseden Dündar'ın, bu cümlelerin hemen ardından, başörtüsü için 'Hayır' demesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Dündar'ın yazısının ilgili bölümü: İslamcı basındaki “Yetmez ama evet” yaklaşımı ise, serbest kıyafetin peşinden başörtüsü serbestisi talebinin geleceğini belgeliyor. Zaten bence, asıl mesele, serbest kıyafete değil, hükümete güvensizlikte: “Dindar nesil yaratacağız” şiarıyla yola çıkan bir hükümet, “Okulda inkılaplara uygun tek tip forma mecburiyeti kalksın” deyince “Tamam, şimdi türban taktıracaklar” kaygısının yaşanması doğal. Türban mücadelesi ayrı yapılır. Ama ben, “Başörtüsü taktıracaklar” korkusuyla önlüğe taraftar olmayacağım gibi, “Önlük yasağı kalkacak” diye de üniversite öncesinde başörtüsünü savunmam. Pozisyonum başlıktaki gibidir: Okulda serbest kıyafete evet, türbana hayır! Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|