![]() |
#1 |
![]() Hakkârili Dededen Dua: "Bu Devlete, Bu Bayrağa, Bu Orduya Yan Gözüyle Bakan Cenneti Bulmasın"
''Bu devlete, bu bayrağa, bu orduya yan gözüyle bakan benim canım ise, inşaallah o can, Cenneti bulmasın. Çünkü neden? Biz Müslümanız.'' ![]() Terörle mücadelede görmeye alışık olduğumuz komutanlar, kapı kapı gezerek bölgedeki kanaat önderlerini ziyaret ediyorlar. O ziyaretlerden biri de Hakkârili Latifan dedeye gerçekleştirildi. Latifan dedenin sözleri teröre tokat niteliğindeydi: "Yaşım 81'e girdi ben bu bayrağın altında yaşıyorum, babam, atalarımız bu bayrağın altında yaşıyoruz. Evet eskiden yanlışlık vardı; ama hata yapanlar bir kişi iki kişi, toplum değildi; devlet bizi koruyor, devlete bakıyoruz ki maşallah." Latifan Katırcı, Hakkâri Dağlıca köyünde yaşayan, bölgede kanaat önderi ve sözüne saygı gösterilen biri. Bölgede görev yapan komutanlar Latifan dedeyi ziyarete gidiyorlar. O anlatıyor komutanlar dinliyor; söyledikleri aslında bir tarih niteliği taşıyor. Latifan dedenin sözleri teröre tokat niteliğindeydi: "Evet eskiden yanlışlık vardı; ama hata yapanlar bir kişi iki kişi, toplum değildi; devlet bizi koruyor, devlete bakıyoruz ki maşallah." ''Bu ülkeye yan bakan göz cenneti bulmasın.'' Dilinden komutanlar ve ülkesi için dua eksik olmuyor: "Başta Allah-u Teâlâ sizi muhafaza etsin. Bu devlete, bu bayrağa, bu orduya yan gözüyle bakan benim canım ise, inşaallah o can, Cenneti bulmasın. Çünkü neden? Biz Müslümanız." Komutanın sözleri de bu dostluğu açıklar nitelikteydi: "Biz de sizin için buradayız; biz de sizin canınızın, malınızın, ırzınızın, namusunuzun her şeyinizin bekçisiyiz. Biz yeterki omuz omuza verelim,güçlerimizi birleştirelim, siz bizi bağrınıza bastınız bizde sizin için buradayız." Bu hoş ziyaretten geriye Latifan Katırcı'nın bir anlamda bölücülere verdiği ders ve komutanın sözleri kaldı. Kaynak TRT Haber 05.02.2013
![]() Konu Cihannur tarafından (02-07-2013 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
hakkarili dede, latifan dede, latifan kırdar, müslüman, vatansever |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|