AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-27-2013, 04:50   #1
Kullanıcı Adı
AK BahaTekin
Standart Hükümetten PKK'nın tehdidine sert cevap!
Binali Yıldırım, PKK üst düzey yöneticisi Sabri Ok'un 'hükümet 15 Ekim'e kadar adım atmazsa ateşkes bozulacak' tehdidine sert çıktı.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PKK üst düzey yöneticisi Sabri Ok'un 'hükümet 15 Ekim'e kadar adım atmazsa ateşkes bozulacak' tehdidine sert çıktı.

"Türkiye Cumhuriyeti tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değil" diyen Bakan Yıldırım, bu tür çıkışların hiçbir zaman pazarlık konusu olamayacağını vurgulayarak, "Bir pazarlık teranesidir tutturuyorlar. Ne pazarlığı? Biz duruşumuz net ortaya koymuşuz. Tek bayrak tek millet, tek devlet, tek vatan diyoruz" ifadesini kullandı. Hükümetin, bölge insanının huzuru ve güveni için çalıştığını savunan Bakan Yıldırım, buna karşın örgüt tabanının da samimiyet testinden geçtiğini dile getirdi.

BU SÜREÇTE SÖYLENEN HERŞEY SÜZGEÇTEN GEÇİRİLMELİ

Yıldırım, havalimanı ve termal binası temel atma töreni için gittiği Diyarbakır'da gazetecilerle sohbet etti. PKK üst yöneticisi Sabri Ok'un Deutsche Welle İngilizce servisince yayımlanan mülakatındaki, "Abdullah Öcalan hükümete 15 Ekim'e kadar süre verdi" açıklamasının anımsatılması üzerine Bakan Yıldırım, önce açıklamanın doğru olup olmadığına bakılması gerektiğini belirterek süreci sekteye uğratmak için, süreçle birlikte düzenleri bozulanların arka arkaya açıklamalar yaptığına dikkat çekti. Yıldırım, söylenen her şeyin önce bir süzgeçten geçirilmesi gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

TEKRAR TERÖRE DÖNECEKLERSE HESABINI ONLAR VERECEK

"Hükümet bölge insanının huzuru ve güveni için çalışıyor. Eğer onlar tekrar eski alışkanlıklarına dönecekse tehdide, teröre, öldürmeye döneceklerse hesabını onlar verecekler. Durmadan fikir değiştirip, durmadan şartlar öne sürmek ciddiyetsizliktir. Süreci germeye, karıştırmaya çalışanlar var, içeride de dışarıda da. Bu durumdan hoşnut olmayan, düzenleri bozulan bir yapı var. O yüzden de söylenen herşeyin süzgeçten geçirilmesi lazım. Esası var mı, kimin adına söylüyor?... Anlaşılan herkes kendi adına konuşuyor."

Ajanslar

 

AK BahaTekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi