01-02-2008, 19:56 | #1 |
SeyRet..!! Sus..!! DinLe..!!
Bir gun bir dag günesle birlikte gune uyandi. Rüzgarin esintisiyle agaçlarinin dallarini sallaya sallaya esneyerek gerindi. Gunes piril piril ufukta tam karsisindan doguyor, onunla arasinda masmavi bir deniz carsaf gibi gunu karsiliyordu. Dedi ki: "Ben ne guzel bir yerdeyim, önüm masmavi bir deniz ve her gun gunes bana gulumseyerek gun basliyor." Gokyuzunde kume kume bulutlar pamuk yiginlarini andiriyordu. Martilar coktan uyanmis gokyuzunde dans ediyorlardi. O sirada dag bir de bakti ki eteklerinde bir minicik fare denize dogru yuruyor. "Iiiiiiiiihhhhhh , bu da ne? Bu kucuk fare benim manzarami simdi neden bozuyor?" Onun oradan bir an once gitmesini istedi ve soyle bir titredi. Tepeden asagiya dogru bir kac tas hizla yuvarlanmaya basladi. Fare sesi duyunca hemen bir yuksek kayanin ustune sicradi ve oraya yerlesti. Dusen taslarda ona hic bir zarar vermedi. Farecikte basladi denizin guzellisini seyre. Ara ara atlayan ziplayan baliklar denizin durulusunda kucuk halkalar olusturuyordu. Deniz dagin sikintisini anladi ve daga seslendi: "Neden boyle bir gunde bir kucuk fare icin mutsuzluk oyununa basliyorsun ki? Bak ben dumduzken baliklarda benim durulugumu bozuyorlar. Ben onlara kiziyor muyum? Biliyorum ki onlar bensiz ben onlarsiz olamayiz. Sen de seninle birlikte yasamak zorunda olanlara kollarini acmalisin. Gunes hic bulutlara bozuluyor mu? Benim isinlarimi engelliyorlar diye kiziyor mu? Kabul et gercegi, hersey bir seylerle butun aslinda. Fark ve guzellik de burada. Bu sayede her gun ayri bir sey ogretiyor bize, her gun ayri bir ders veriyor bizlere. Sen iyisi mi sadece SEYRET, SUS ve DINLE. Dag denize sordu: " SEYRET, SUS ve DINLE? O da ne demek?". Deniz: "Bak, seyrettiginde guzellikleri goreceksin, sustugunda kendinden baskalarinin soylediklerini duyabileceksin, dinledigindeyse onlardan ogrendiklerini uygulama firsati bulabileceksin..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|