AK Gençliğin Buluşma Noktası
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.

Stil
Seçenekler

Alt 02-24-2015, 21:57   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Galatasaray'da Büyük Skandal: Yabancı Kuralına Başkan Yarsuvat'tan Habersiz İtiraz!
Galatasaray'da büyük skandal!

Galatasaray'da Sportif A.Ş. Yönetimi'nin, Başkan Duygun Yarsuvat'a bilgi vermeden yabancı kuralının iptali için TFF'ye başvurduğu ortaya çıktı!

Galatasaray'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'na yeni yabancı kuralının iptali için yaptığı başvuruyla ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Ancak başvuru aynı zamanda bir skandalın da ortaya çıkmasına neden oldu. Başkan Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulu toplantısında bazı yöneticilere rest çekmesiyle son bulan süreç şu şekilde yaşandı...

Son dakikalarda başvuru

Sportif A.Ş. Yönetimi'nde yer alan başkan yardımcısı Hamdi Yasaman ve Abdurrahim Albayrak, eldeki kadronun çok şişkin olduğu gerekçesiyle yeni yabancı kuralının iptali için Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na 'iptal' istemiyle başvurdu. TFF'nin resmî sitesinde geçen hafta yayınlanan ve itiraz süresi bu akşam mesai bitiminde son bulacak kararla ilgili, Sarı-Kırmızılı idareciler gerekli prosedürleri yerine getirdi. Hukukçularla yapılan görüş alışverişi sonrası tahkim kuruluna resmî başvuru yapıldı.

Yarsuvat barut gibi!

Galatasaray'ın bu başvurusuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme gelirken yönetim kurulunda büyük bir şok yaşandı. Yapılan başvurudan haberdar olmayan Başkan Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısına kelimenin tam anlamıyla barut gibi gitti! Toplantıya girer girmez ilgili yöneticilere, "Benden habersiz nasıl böyle bir başvuru yaparsınız?!" diye çıkıştı. Başkan Yarsuvat'ın bu tepkisi Hamdi Yasaman ve Abdurrahim Albayrak'ı şok etti.

Cevap veremediler

Sesini yükselterek konuşmaya devam eden Duygun Yarsuvat, "Böylesi önemli bir konuda Sportif A.Ş. benim görüşümü nasıl almaz?!" diyerek idarecilerine çıkışmaya devam etti. Yarsuvat'ın sert ifadeleri karşısında suskun kalan yöneticiler diğer yönetim kurulu üyeleri karşısında da zor durumda kaldılar.

Kaynak

Fanatik 24.02.2015

Konu Cihannur tarafından (02-24-2015 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-24-2015, 21:59   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur

Alt 02-24-2015, 22:05   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Bu haber doğruysa gerçekten büyük bir skandal ve büyük bir rezilliktir! Değil Galatasaray gibi büyük bir profesyonel kulüpte, küçük bir profesyonel kulüpte dahi kulüp başkanının haberi ve izni olmadan böyle bir başvuruda bulunulamaz. Böyle bir şey olsa olsa ancak amatör kulüplerde olur. Galatasaray yönetimi ciddiyetsiz amatörlerin ellerinde ne hâllere düşmüş! Yazık!

Konu Cihannur tarafından (02-24-2015 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-24-2015, 22:36   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Galatasaray'dan geri adım!

Başkan Duygun Yarsuvat talimat verdi, yabancı kuralının iptaliyle ilgili başvuru geri çekiliyor.

Galatasaray'da gergin geçen günün sonunda çok önemli bir karar alındı. Başkan Duygun Yarsuvat'ın talimatı üzerine Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na yeni yabancı kuralının iptaliyle ilgili yapılan başvurunun geri çekilmesi kararlaştırıldı. Başkan Yarsuvat'ın, kendisinden habersiz başvuru yapıldığı için çok sert sözler kullandığı yönetim kurulu toplantısının finalinde tavrını ortaya koyduğu öğrenildi.

'İmzalarınızı atın'

Yarsuvat'ın yönetim kurulu üyelerine, "İmzalarınızı atın ve kararın iptaliyle ilgili başvurumuzu geri çekelim" talimatı verdiği bildirildi. Başkan'ın talimatı üzerine yönetim kurulunun itiraz talebinin geri çekilmesi için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Yönetime bomba düşmüştü!

Sportif A.Ş. Başkanı Hamdi Yasaman ve futbol şubesinin patronu Abdurrahim Albayrak'ın, Tahkim Kurulu'na başvururken Başkan Duygun Yarsuvat'a bilgi vermedikleri ortaya çıkmıştı. Yarsuvat, durumdan haberdar olunca Türk Telekom Arena'daki yönetim kurulu toplantısında çok sert sözlerle üç ismi hedef almıştı. Yarsuvat'ın tepkisi sonrası başkan yardımcısı Hamdi Yasaman'ın kulüpteki tüm görevlerinden istifa etme kararı aldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak

Fanatik 24.02.2015

Konu Cihannur tarafından (02-24-2015 Saat 22:47 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-24-2015, 22:51   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Galatasaray kulübünün resmî Twitter adresinden yapılan açıklamayla Tahkim Kurulu'na yapılan başvurunun geri çekildiği bildirildi.

Bu açıklama Galatasaray'daki skandalı itiraf mahiyetinde. Galatasaray kulübünü ciddiyetsiz amatörler yönetiyorlarmış da haberimiz yokmuş.

Konu Cihannur tarafından (02-24-2015 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-25-2015, 05:01   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Duygun Yarsuvat: Ben burada eşek başı mıyım!

Başkan yardımcısı ve Sportif A.Ş. Başkanı Hamdi Yasaman'ın başını çektiği grup, yeni yabancı kuralının iptali için Tahkim Kurulu'na son gün itiraz etti. Olaydan habersiz olan Başkan Duygun Yarsuvat bu gelişmeyi dünkü Yönetim Kurulu toplantısında öğrenince kıyamet koptu.

Galatasaray’ın, Tahkim Kurulu’na yeni yabancı kuralının iptali için başvurduğu haberi gündeme bomba gibi düşerken bu başvurunun altından inanılmaz olaylar çıktı. Sarı-Kırmızılılar, itiraz hakkı önceki gün dolmak üzereyken federasyona dilekçesini ulaştırdı; esas bomba ise Başkan Duygun Yarsuvat’ın bundan habersiz oluşuydu. Dünkü Yönetim Kurulu toplantısında Sportif A.Ş. Başkanı Hamdi Yasaman, Yarsuvat’a olayı anlatıp, “Böyle bir başvuruda bulunduk” deyince ortalık karıştı. Yarsuvat, Yasaman’a, “Kuralı öven, destekleyen birçok açıklama yaptım. Şimdi onlar ne olacak? Ben burada eşek başı mıyım! Bana nasıl haber vermezsiniz?!” dedi, Yasaman, “Herkese mail atıldı; cc’ye (bilgi bölümüne) sizi de ekledik” şeklinde yanıtladı. O andan sonra âdeta gözü dönen Yarsuvat, “Sen kim oluyorsun da beni cc’ye ekliyorsun, ben Galatasaray’ın başkanıyım!” diyerek toplantıyı terk etti. Çıkarken de herkesin tek tek itirazın geri çekileceğine dair imza atmasını istedi. Galatasaray’ın, Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazı geri çekmesi ve Hamdi Yasaman’ın da bir kaç gün içinde görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Kaynak

Fanatik 25.02.2015
Alt 02-25-2015, 05:03   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alt 02-25-2015, 05:15   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Galatasaray'da istifa yolda!

Başkan Duygun Yarsuvat'ın sert sözlerle hedef aldığı başkan yardımcısı Hamdi Yasaman'ın istifa kararı aldığı öğrenildi.

Galatasaray'daki skandalın artçı şokları sürüyor. Sportif A.Ş. Başkanı Hamdi Yasaman ile Abdurrahim Albayrak, Başkan Duygun Yarsuvat'a haber vermeden yeni yabancı kuralının iptaliyle ilgili Tahkim Kurulu'na başvurması ve sonrasında yaşananlar şok bir istifa ile son bulacak gibi. Başkan Duygun Yarsuvat'ın, Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısında sert sözlerle hedef aldığı Yasaman'ın kulüpteki tüm görevlerini bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Tüm görevlerini bırakıyor

Yasaman'ın, diğer yönetim kurulu üyelerinin önünde Duygun Yarsuvat'tan duyduğu sözler nedeniyle çok içerlediği ve hem yönetim kurulundaki başkan yardımcılığı hem de Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa edeceği bildirildi. Yarsuvat gibi hukuk profesörü olan Hamdi Yasaman'ın, kararını bazı idarecilerle paylaştığı ve istifasını yarın Başkan Duygun Yarsuvat'a sunacağı ifade ediliyor.

Prandelli'den sorumluydu

Hamdi Yasaman, ticaret hukukunda uzman olduğu için kasım ayı sonunda görevine son verilen eski teknik direktör Cesare Prandelli'nin tazminat talebi ve ilgili hukuk sürecini de yönetim adına takip ediyordu. Başkan Duygun Yarsuvat'ın, Yasaman'ın istifası hâlinde takınacağı tavır şimdiden merak konusu.

Kaynak

Fanatik 24.02.2015
Alt 03-05-2015, 12:39   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
G.Saray'a şok! Alacakları için CAS'a başvurdu

Cesare Prandelli, 4 milyon 596 bin euroluk alacaklarının Galatasaray'dan tahsili talebiyle CAS'a başvurdu.

Galatasaray'dan sorunlu bir şekilde ayrılan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı kulüpten alacaklarını tahsil edebilmek için CAS'a gitti. Galatasaray Spor Kulübü de yaptığı açıklamada, Prandelli ve ekibinin 4 milyon 596 bin avro alacaklarından dolayı CAS sürecinin başladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Sözleşmelerinin süresinden önce feshedilmiş olduğu gerekçesi ile futbol takımımızın eski teknik direktörü Cesare Prandelli ve yardımcıları Renzo Casaletto, Giambattista Venturati, Gabriale Pin, Silvia Berti ve Vincenzo Di sözleşmesel alacaklarının (4 milyon 596 bin EURO) tahsili talebiyle CAS'a başvuruda bulunmuşlardır. CAS'taki yargılanmaya ilişkin gerekli olan işlemlere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak

Tüm Spor 04.03.2015
Alt 03-05-2015, 12:48   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
G.Saray yönetimi, iki futbolcuyu sildi

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Cesare Prandelli'nin CAS'a başvurmasıyla ilgili konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ve yardımcılarının, sözleşme sürelerinin sonuna kadar olan tüm alacaklarını talep ettiklerini söyledi.

Yasaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prandelli ve yardımcılarının istedikleri toplam ücretin 4,6 milyon avro civarı olduğunu aktararak, "CAS'a yaptıkları başvuruda talep ettikleri rakam bu. Mahkeme de ona göre kendilerine bir hakem tayin etmiş ve kulüp olarak bize de hakem tayini için süre verdiler. Konuyu bir hukuk bürosuna aktardık ve takibini onlar yapacaklar" dedi.

Prandelli ve ekibiyle anlaşma zemini aradıklarını ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici Yasaman, "Biz onlara sezon sonuna kadar olan hak edişlerinin tamamını ödemek ve bu şekilde de anlaşmaya varmak istediğimizi söyledik. Onlar ise sözleşme süresinin tamamını kapsayacak şekilde bir ödeme istediler. Hatta Prandelli, şampiyonluk primini dahi istiyor" ifadelerini kullandı.

"Dzemaili ve Pandev'den performans alamıyoruz"

Hamdi Yasaman, CAS'taki davanın yaklaşık bir yıl sürmesini beklediklerini anlatarak, davaya konu olan sözleşme feshinde haklı olduklarına inandıklarını ifade etti.

CAS'ın davalarında ağırlıklı olarak oyuncular lehine karar vermesiyle bilindiğini dile getiren Yasaman, şunları söyledi:

"Sözleşme feshinin haklı olduğuna inanıyoruz ve davada da bunu savunacağız. Davanın bizim lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum. CAS, sergilenen kötü performansı fesih nedeni olarak kabul etmiyor ancak ben aynı fikirde değilim. Ödediğimiz rakamlar çok büyük. Yapılan sözleşmeden de ona göre beklentilerimiz var. Prandelli yönetiminde Galatasaray, Avrupa'da tarihinin en kötü sonuçlarını aldı. Bunda çalıştırıcının da kabahati olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca verdiği bazı demeçler var. Biz Avrupa'da kupa kaldırmış tek Türk futbol takımıyız ama o alınan kötü sonuçların ardından önceliğin Avrupa kupaları değil lig olduğunu söylüyor. Böyle düşünce yapısına sahip bir teknik adam bizim çalıştırıcımız olamaz. Yine eski başkanımız Ünal Aysal'la ilgili de kendisini kandırdığı şeklinde sözleri bulunuyor. Bunlar gerçek olmayan şeyler. Başkanın, sözleşmesinde kendisine vaat ettiği farklı bir şey yok. Bu teknik heyete senede 5 milyon avro ödüyorsak beklentimiz de yüksek olacak. Ayrıca transferini yaptırdığı iki oyuncu Blerim Dzemaili ile Goran Pandev'den de performans alamıyoruz. Bunların hepsini topladığımızda da kendimizi haklı görüyoruz."

"Kimsenin Prandelli'ye güveni kalmamıştı"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Yasaman, Cesare Prandelli ile yolları ayırma noktasına gelmelerinin mecburiyetlerden kaynaklandığını belirtti.

İtalyan çalıştırıcının kendisine olan inancı boşa çıkardığını ifade eden Yasaman, "Kimsenin Prandelli'ye güveni kalmamıştı. Ne futbolcuların, ne yöneticilerin ne de camianın güveni vardı. Protestolar yapılıyordu ve bu da takımı etkiliyordu. Bu şartlarda yolları ayırmak zorunda kaldık" değerlendirmesinde bulundu.

Hamdi Yasaman, Prandelli'nin aylık 9 bin euro civarında ödeme alan kişisel medya sorumlusu Sylvia Berti'nin de kulüple sözleşmesi olduğunu ve CAS'a başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak

Spor X 04.03.2015

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
abdurrahim albayrak, amatörlük, başkan yarsuvat, büyük skandal, ciddiyetsizlik, duygun yarsuvat, galatasaray, galatasaray'da, hamdi yasaman, rezillik, skandal, yabancı kuralı itirazı

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)