![]() |
#1 |
![]() Faruk Çelik: Türkiye'de yoksulluk azalıyor
![]() Bakan Çelik, Antalya'da iki gün devam edecek 'G20 - OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki' konferansına katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ILO ve OECD raporlarına göre ücretlerin en çok arttığı, gelir eşitsizliğinin en hızlı düştüğü ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirterek, "Günlük 4 doların altındaki nüfusun oranı % 30'lardan% 2'lere gerilediğini söylersem Türkiye'de yoksulluk oranının nereden nereye gerilediğini görmemiz açısından önemlidir" dedi. "GELİR EŞİTSİZLİĞİ HIZLA DÜŞTÜ" Türkiye'de güzel şeyler olduğunu söyleyen Bakan Faruk Çelik, "ILO'nun ücretler raporuna baktığımız zaman ücretleri en çok artıran ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. OECD verilerine göre gelir eşitsizliğini en hızlı düşüren ülkelerin başında Türkiye var" diye konuştu. Türkiye'nin 5 yılda 5 milyon istihdam gerçekleştiren ekonomik yapıya sahip olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "İyi bir gidiş var. Ama bir ülkenin iyi gitmesi veya birkaç ülkede işlerin iyi gitmesi sorunu çözmüyor. Bu toplantıların amacı tüm ülkelerde işlerin iyi gitmesi, dünyada işlerin iyi gitmesi ve kurallar çerçevesinde gitmesi konusunda dayanışmayı sağlamaya dönüktür" dedi. SURİYELİ SIĞINMACILARA 5 MİLYAR YARDIM Suriye'deki iç savaş ortamından kaçan 2 milyon vatandaşın Türkiye'ye sığındığını da belirten Bakan Çelik şöyle devam etti: "Bazı ülkelerin nüfusundan da fazla bir rakamdır. Suriyelilere bu dönem içiresinde yaptığımız barınma ve iaşe yardımlarının da 5 milyar TL'yi aştığını ifade etmek istiyorum. Gerek bakan olarak gerekse o bölgenin milletvekili olarak Suriyeli misafirlerimizin durumunu yakinen takip ediyorum. Uluslararası toplumu da Türkiye'yi ve içinde bulunduğu coğrafyayı daha iyi anlamaya davet ediyorum. Tüm uluslararası toplantılarda bu konuyu dile getirmemize rağmen bu büyük fecaatin, yaşanan bu kadar önemli hadiselere dünyanın duyarsızlığını izlemekten de büyük endişe duyduğumuzu belirtmek istiyorum." GELİR DAĞILIMINDA EŞİTSİZLİK DERİNLEŞİYOR Toplantıda konuşan B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı Ali Koç ise dünyada gelir dağılımı eşitsizliğinin her geçen gün arttığını, zenginin daha zengin, yoksulunun daha yoksul ve orta sınıfın zayıfladığı bir dönemin yaşandığını söyledi. Bu süreçte reel ücretler düşerken başta genç kesim olmak üzere işsizliğin artarak devam ettiğini kaydeden Koç, "Bu gidişat sosyal sorunları beraberinde getiriyor ve ciddi gerginlikler yaratıyor. Bunun da her geçen gün arttığına şahit oluyoruz" dedi. Genç nüfus işsizliğinin yetişkin nüfus işsizliğine oranla 3 katı olduğunun altını çizen Ali Koç, "Doğal olarak G20 ülkelerinin yaptığı bütün çalışmalarda özellikle genç işsizliği birinci öncelik konumuna gelmiş durumda" diye konuştu. Kaynak En Son Haber 26.02.2015
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Bu iktidar 12 yıl boyunca ağır sanayii hamlesini hiç başlatmamıştır. Öncelikle "Ağır Sanayi" ne demektir? Ağır sanayi aslında diğer sanayileri kuran sanayidir. Bu sebeple ancak büyük ve lider ülkeler bu sanayi kurup işletebilir ve geliştirebilirdi.Ağır sanayi yeniden büyük Türkiye'nin ana adımlarından birisi idi. Ağır sanayi, yaygın, milli, güçlü süratli kalkınmanın bel kemiği idi. Yani bu, hakiki kalkınma demekti. Yeni kurulmuş genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük kalkınma hamlesi idi. Merhum Erbakan'ın ilk zamanında Ağır sanayiiye çok önem verilmiş ve adım adım bu hayata geçirilmeye başlanmıştı.Erbakan, Türkiye'nin her tarafında ağır sanayii hamlesi başlatmaya çalışırken onu hemen 28 Şubat'da devirdiler.İşte gerçek vatan sevdalısı bu mümtaz insandı.Bu iktidar, daha ağır sanayii lafını bile ağızlarına almıyorlar, neden? Merhum Erbakan hoca,Temmuz 1975'te ise "Bu plan devresinde, hedefimiz sadece fabrikalar açmak tesisleri kurmaktan ibaret değil, fabrikaları kurabilen en ileri teknolojiyi bilen, takip eden ve daha da geliştirebilen mühendislik bürolarına, teknik erkanı harbiyeye, mühendis teknisyen ve sanatkar kadrolarına sahip olmak ta ana hedefimizdir" diyerek ağır sanayi için gereken insan gücünün yetiştirilmesi için de gayret göstereceklerini ifade ediyordu. Yine Rahmetli Erbakan Mayıs 1976'da "Başlattığımız bu ağır sanayi hamlesi cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesidir" diyor, Temmuz 1976'da da "Demir çelik tesislerimizi büyütüyoruz, arttırıyoruz, makine imalat fabrikalarımızı tesis ediyoruz. Motor, elektronik, elektromekanik, takım tezgahları sanayimizi kuruyoruz. Bu kalkınmamız müstemleke tipi kalkınma değil, lider ülke Türkiye kalkınmasıdır", Ekim 1976'da "Bu kurduğumuz fabrikalar montaj fabrikalar değildir. Hakiki imalat fabrikalarıdır. Fabrika kuran fabrikaları, makine yapan makine sanayini kuruyoruz", Ocak 1977'de "Büyük tarihi ağır sanayi hamlemizi, "Manevi Kalkınma" hamlesiyle beraber yürüttüğümüz için bu kalkınma hakiki kalkınmadır, sağlam kalkınmadır" ve Ekim 1977'de "Türkiye sadece kendi tesislerini kendisi kuran bir ülke olmakla iktifa etmeyecek, dış ülkelere, kardeş Müslüman ülkelere de fabrika kuran bir ülke haline gelecektir" diyerek ne kadar büyük ve ufku geniş bir düşünce ve eylem adamı olduğunu ortaya koyuyordu. NEREDEN NEREYE!..BEN SANA AĞIR SANAYİİNİN KURULMASININ BU KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU KISACA SİZE ANLATMAYA ÇALIŞTIM.İŞTE MİLLİ GÖRÜŞ ANLAYIŞI İLE AKP'NİN ANLAYIŞI ARASINDA Kİ FARKINI İNŞAALLAH ANLAMIŞSINIZDIR. EĞER BU 12 SENELİK AKP İKTİDARI MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERDE OLSAYDI ÜLKEMİZ MADDİ MANEVİ KALKINMADA DÜNYADA BİRİNCİ OLACAKTI.VE EKONOMİ KALKINMAMIZDA İSE, BÜYÜK BİR PATLAMA YAŞANACAKTI.İŞTE BU SEBEPLE MİLYONLARCA İŞSİZLER ORDUSU EKMEK YİYECEKTİ. Netice olarak;bu sayın bakanımız sadece konuşuyor ama somut bir adım attıkları da yok...Herşey ortadadır.Lütfen biraz gözünüzü açın ve gerçekleri görün, demek istiyorum size... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|