AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-11-2016, 10:44   #1
Kullanıcı Adı
akses
Arrow Afrika Gezisi Meyvelerini Vermeye Başladı
Türk işadamları art arda Afrika'da yatırım kararı açıklıyor. Akkartal Grup, 98 milyona Kara Kıta'da organik tarım üssü kuracak. Hedefte hayvancılık da var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta gerçekleşen Afrika gezisi ilk meyvelerini vermeye başladı. Akkartal Grup, Gana'ya 98 milyon TL'lik organik tarım ve hayvancılık yatırımı kararı aldığını açıkladı.

Kıtada büyükbaş hayvan çiftliği de kuracak olan grubun hedefi, bölgenin en büyük gıda firmalarından biri olmak. Kendisi ziraat mühendisi olan Akkartal Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aliye Uzun, bu yatırımla Türkiye'nin gıdadaki gücünü artıracaklarını söyledi.

ET SORUNU ÇÖZÜLÜR

Tarım yatırımı yapmak için en ideal ülkenin Gana olduğunu söyleyen Uzun, 12 ay tarım yapmanın mümkün olduğu ülkeden yılda 7 kez mahsül almanın mümkün olduğunu ifade etti.

Uzun, son dönemde sıkıntı yaşanan et üretimi konusunda da Afrika'nın Türkiye için bir şans olabileceğini ifade etti. Uzun, sözlerine şöyle devam etti:

"Planladığımız yatırımın fizibilite çalışmalarını büyük oranda tamamladık. 450 kişiye istihdam yaratacağız. Oldukça geniş bir alana yatırım planlıyoruz. Gana yatırımcıya önemli teşvik imkânları da sunuyor. Devlet 90 yıllık anlaşmalarla arazileri kiralık veriyor. Hiç gübre görmemiş toprakları çok verimli. Hormonun ne olduğunu bilmiyorlar.

Bizde teknoloji ve altyapı, onlarda işgücü ve verimli araziler var. Bu nedenle çok güzel anlaşmalara imza atıyoruz. Bölgede işçilik ücretleri çok düşük. Ancak biz halka daha çok daha insani şartlarda ve mevcut değerlerin üzerinde ücretler vereceğiz."

http://www.kanalahaber.com/haber/eko...asladi-290132/

 

akses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi