01-09-2008, 23:21 | #1 |
Bir İmamın Gözyaşları!
Bir İmamın Gözyaşları
Tarih : 03.01.2008 16:16:18 -------------------------------------------------------------------------------- Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde… Develer tellal, pireler berber iken… -------------------------------------------------------------------------------- Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde… Develer tellal, pireler berber iken… Cuma namazında vaaz verirken cemaate, “üç Cuma’yı geçirenin eli sıkılmaz buyurmuştur Allah” demiş imamın biri… Koltuğunda yaylanırken, “çağırın onu bana” demiş adamın biri… Davete icabet edeptendir, deyip gitmiş imam efendi adamın birinin yanına… Adamın biri el sıkmayı pek bilmezmiş, “devlet”in bile elini sıkmazmış; amma uzatmış imama elini… “Bu işin içinde bir bit yeniği var, hayırlara gelsin.” diye ufak bir tereddütle, yine edebinden, karşılamış ona uzatılan eli imam… “Bit yeniği” çıkıvermiş o anda ortaya. Adamın biri lafı gediğine oturtmak hevesiyle, “hani sen üç Cuma’yı geçirenin elini sıkmazdın?” demiş… İmam efendi sükût ile “ben öyle bir şey söylemedim efendim. Kastınız Cuma vaazında söylediğim şey ise, onu ben söylemedim, ben Allah’ın söylediğini insanlara hatırlattım.” demiş… Zaten sinir raddesi oldukça üst düzeyde olan adamın biri, köpürmüş orda: “Atın bunu dışarı,gözüm görmesin!” Mahzun ve mağdur imam, yaka paça kapı dışarı edilmiş… Yıllarca yuva bellediği yerden kapı dışarı edilmiş imam… Gözyaşları birikmiş, birikmiş birikmesine ama neye ağlayacağını şaşırmış imam… Mesleğini ifa etmesinden dolayı bu duruma düştüğüne mi? Beş kuruş para almadan hizmet etmesinin karşılığının nasıl bu olduğuna mı? Yaşına bile hürmet edilmeksizin maruz kaldığı tavırlara mı? Evet, sevgili dostlar, bir köşe yazarı MHP Genel Merkez binasında yıllardır imamlık yapan görevlinin MHP bünyesinden atılmasını böyle almıştı köşesine. Ardından MHP’den yalanlama geldi, imam “abartı” dedi… Hangisinin doğru olduğunu kimse bilmiyor. Ama ben şöyle bir baktım da senaryolara, aklımdan adamın biri geçiyor, siz ne dersiniz? Saygılar. Not: Bu yazı, 03.01.2008 tarihinde www.akhaberci.com adresinde de yayınlanmıştır.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-10-2008, 00:45 | #2 |
Bir İmamın Gözyaşları!
Kim acaba bu adamın biri ya Abi, biraz daha açık konuşamaz mısın :D :D
|
|
01-10-2008, 00:52 | #3 | |
Bir İmamın Gözyaşları!
Alıntı:
|
||
01-10-2008, 01:10 | #4 | ||
Bir İmamın Gözyaşları!
Alıntı:
|
|||
01-10-2008, 02:09 | #5 |
Bir İmamın Gözyaşları!
"Adamın biri"leri bizi anlamak için on saniyelerini harcamazlar;ama biz insanları anlamak için gecemizi gündüzümüze katarız evelallah...;)
|
|
01-10-2008, 11:48 | #6 |
Bir İmamın Gözyaşları!
o adamın biri varya ne densz ne adi bir adammış bu olaydan sonra daha iyi anladım çakal suratını iyice gösterdi abiler
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|