AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2020, 07:57   #1
Kullanıcı Adı
temhaydogan
Standart Küresel firmaların Türkiye uzantıları üzerinden neler yapılmak istendiğini çok iyi bi
Bakan FahrettinKoca, Küresel firmaların Türkiye uzantıları üzerinden neler yapılmak istendiğini çok iyi biliyorum. Kit piyasasının arkasında Dev Gibi, Görünen Cüce Firmalar olan, yapıların ve vatandaşların olduğunu da biliyorum.
Bu haberi sesli dinlemek için video linkine tıklayınız.
https://youtu.be/ZQxqz3tH7Es
Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca, 'test kitlerinin doğruluk oranı yüzde 40' iddiasına değindi. Koca, "Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranı yüzde 90’ın üzerindedir" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan kritik açıklamalar. Kurban Bayramı öncesi Bilim Kurulu kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de corona virüsünün tespiti için kullanılan test kitlerinin yüzde 40 doğruluğa sahip olduğu iddialarına değindi. Koca şu ifadeleri kullandı; “

YÜZDE 90'IN ÜZERİNDEDİR”

Medyada ve sosyal medyada ilginç görünümlü birkaç konu var. Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranımızın yüzde 40 olduğu ileri sürülüyor. Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranı yüzde 90'ın üzerindedir.

Şu dönemde bildiğiniz gibi PCR kiti baştan ithal ediliyordu. Biz de başta Çin’den ithal ettiğimiz kit oldu. O dönemde fiyatı 8.75 dolardı. 500 bine yakın kit alındı. Devamında erken dönemde biz yerli kitimizi ürettik. Bu üretilen yerli kit ile birlikte toplam 4,5-5 milyona yakın test yapılmış oldu. En son yapılan ihalede de DMO tarafından uygunluğu verilerle 12 tane ilave yerli kitler olmuş oldu. Bu ürünlerin ihaleye girmesi şeklinde yapılan düzenlemeyle 6 firma katıldı. Bu 6 firmanın katılımıyla oluşan fiyat 9,8 lira oldu.

“9,8 LİRA ÜZERİNDE HİÇBİR KİT ALINMAMIŞTIR”

Dünyada 8.75 dolardan aşağıya görmediğimiz 1.4 dolara kadar düşen kit oldu. Sağlık Bakanlığı olarak altını çiziyorum, ilk günden itibaren yurt dışından aldığımız, Çin’den aldığımız kit dışında 9,8 lira üzerinde hiçbir kit alınmamıştır. Kim altında veriyor ise bunu da bakanlık almaya hazır, bu kadar net söylüyorum. Küresel firmaların Türkiye uzantıları üzerinden neler yapılmak istendiğini çok iyi biliyorum. Kit piyasasının arkasında Dev Gibi, Görünen Cüce Firmalar, olan yapıların ve vatandaşların olduğunu da biliyorum. 83 milyon emin olsun, burada bulunduğumuz müddetçe vatandaşımızın lehinde her türlü tedbiri alma noktasında gayret içinde olacağımızdan emin olun. Ben yer yer bu küresel firmaların uzantılarıyla birlikte siyasetçilerimizin de bilerek ya da bilmeyerek alet olduklarını görüyorum.

Umarım bilmiyorlardır. Bundan sonra bilmiş olurlar. Burada bakanlık olarak 9.8 liranın üzerinde herhangi bir yerli kit olmamıştır, Çin’den alınan 8.75 doların dışında.
https://youtu.be/ZQxqz3tH7Es

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

temhaydogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)