![]() |
#1 |
![]() Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, Vakit`i uyarma kararı alan basın konseyini tanımadıklarını bildirdi. Vakit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, Prof. Akbulut`un sözlerini `farklı ifade eden bir kurguyla yansıttığı` iddiasıyla Vakit`i uyarma kararı alan basın konseyini tanımadıklarını bildirdi. Vakit’in konu ile ilgili haberi şöyle: Kurumlar önünde “hükmi şahsiyeti olmadığı” için “illegal” sayılan Basın Konseyi Yüksek Kurulu, ODTü Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut’un sözlerini “farklı ifade eden bir kurguyla yansıttığı” iddiasıyla gazetemiz Anadolu’da Vakit’in “uyarılmasına” karar verdi. Basın Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Akbulut’un, Anadolu’da Vakit Gazetesi ve Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu ile ilgili şikayette bulunduğu belirtildi. Akbulut’un şikayetine, bir televizyon programında yaptığı konuşma ile ilgili olarak 21, 25, 27 Eylül ve 4 Ekim 2007 tarihlerinde Anadolu’da Vakit Gazetesi’nde yer alan haber ve makalenin teşkil ettiği dile getirildi. Gazetede 27 Eylül tarihinde yer alan Hasan Karakaya imzalı “Ayna” köşesindeki yazıda da “Akbulut’un sözleri cehaletin de ötesinde İmam Hatip Liselilere yönelik bir aşağılama ve hakaret ifadesidir” denildiği kaydedilen açıklamada, yazıda, “Ancak Bay Ural Akbulut’un unuttuğu bir şey var. Eğer sözünüzün eri iseniz, eğer ağzınızdan çıkan saçmalığa gerçekten inanıyorsanız, öğrencileri eşit şartlarda yarıştırırsınız ve sonucunu da kendi gözlerinizle görürsünüz” görüşünün dile getirildiği bildirildi. Anadolu’da Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu’ndan söz konusu şikayetlerle ilgili bir cevap alınamadığı kaydedilen açıklamada; “Anadolu’da Vakit Gazetesi’nin uyarılmasına oy birliğiyle kara verilmiştir” denildi. KARAHASANOĞLU NE DEDİ? İllegal Basın Konseyi’nin “uyarma” kararı üzerine görüşlerini açıklayan Genel Yayın Koordinatörümüz Mustafa Karahasanoğlu ise, “İllegal Basın Konseyi’ni muhatap kabul etmediği” için kendilerine bir cevap vermediğini söyledi. Karahasanoğlu, “İllegal Basın Konseyi”ni adeta “Doğan Medya Grubu’na tetikçilik yapmakla görevli olduğuna” inandığını belirterek, şunları söyledi: “Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi’nin başkanı olduğu Konseyi tanımadığımı ve muhatap kabul etmediğini; yazılı ve sözlü olarak defalarca söyledim... çünkü, benim nazarımda bir meşruiyetleri yok... Konseyi, kartel gazetelerini aklamak için kurulmuş illegal bir örgüt olarak görüyorum. Muhatap kabul etmediğim bir kuruluşun beni uyarması veya kınamasının hiçbir önemi yok... Eğer bizi kınamak veya uyarmakla kendilerini tatmin ediyorlarsa buna devam edebilirler.” (Vakit)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Milliyet, Hürriyet, Posta vs. türü kartel gazetelerinin gün geçmiyor ki yalan haberleri ortaya çıkmasın. Peki öyle zamanlarda Basın Konseyi denen birlik nerede oluyor
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|