AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dualar Dular ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-19-2008, 15:04   #1
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart DUA'NIN KABUL EDİLMESİNİ İSTERSEN..
Bir gün Hasan-ı Basrî hazretlerine birisi gelip; "Filan kimse seni çekiştirdi, gıybet etti." deyince; "Sen o zâtın evine niçin gitmiştin?" diye sordu. O şahıs; "Misâfir olarak dâvet etmişti." dedi. Sonra, ne ikrâm ettiğini sorunca; "Çeşitli yemekler ve meşrubat..." cevabını aldı ve buna karşı; "Bu kadar yemeği içinde sakladın da, bir çift sözü saklayamayıp bana mı getirdin?" dedi.

Daha sonra kendisinin aleyhinde konuşan bu kimseye, bir tabak tâze hurma ile birlikte özür dileyerek, şöyle haber gönderdi: "Duyduğuma göre sevaplarını, benim amel defterime geçirmişsin! İsterdim ki, karşılık vereyim! Kusura bakmayın! Bizim hediyemiz sizinki kadar çok olmadı."
Birgün de Hasan-ı Basri hazretleri buyurdular ki;
Gönlün ferah olup duânın makbûl olmasını istersen, şu beş şeyi terk etme:

1) Dünyâya harîs olmayan, her işi Allah rızâsı için yapan âlimlerle berâber ol.

2) Gece namazı kıl! Kazâya kalmış namazlarını, geceleri de kazâ ederek bir an önce öde! Farz namazı kazâya kalan kimsenin, sünnet ve nâfile namazları kabûl olmaz. Yâni sahîh olsa da sevap verilmez. Âlimlerimiz buyuruyor ki, şeytan, müslümanları aldatmak için, farzları ehemmiyetsiz gösterip, sünnet ve nâfileleri yapmaya sevk eder.

3) Tegannî etmeden Kur'ân-ı kerîm oku.

4) Namazlarını tam olarak, vaktin geldiğini bilerek ve evvel vaktinde kıl.

5) Helâl ye. Helâl yiyenin duâsı makbuldür. O halde helâli, haramı öğrenmek lâzımdır.

fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-19-2008, 20:34   #2
Kullanıcı Adı
.seVdAm.
Allah c.c razı olsun...faydalı bir paylaşım dı...
.seVdAm. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2008, 20:48   #3
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal

yine güzel bir konu Rabbim senden sonsuz razı olsun.

yanlız şu yazılanlar aklımı karıştırdı Gece namazı kıl! Kazâya kalmış namazlarını, geceleri de kazâ ederek bir an önce öde! Farz namazı kazâya kalan kimsenin, sünnet ve nâfile namazları kabûl olmaz.

Bu yazılan şeyden şu sonucu çıkarabilirmiyim

Kaza namazı olanlar nafile namaz kılamaz.

Alt 01-19-2008, 21:02   #4
Kullanıcı Adı
fütüvvet
evet..aslında o cümlede zımni bir sünnetleri kılmama şartı var gibi..
ama heralde şu olsa gerek:ibadetlerde denge çok önemli..yani farz ibadet herşeyin üstünde olmalı..
herşeyin önünde olmalı... ibadet hayatımızda nafileleri o kadar çok eda ederizki kazaya kalmış farzlarımız dahi olsa
kazasını kılacak vaktimiz kalmayacak şekilde günleri bitirebiliyoruz..böyle yapanlar var.. ben biliyorum..
belki onun kaza namazı yoktur.. heralde yok.. öyle bile olsa.. yinede kaza namazı kılmamız gerekiyormuş..
eksik gedik farz namazlarımız varsa... orasından burasından şeytana çaldırdıığımız vede eksik olan namazlarımızı
tekrardan kaza etmemiz Rabbül Alemin nazarında daha sevimlidir... Rabbim sana yakışan namaz kılamıyorum..vede öyle kıldığım
namazlarımıda kaza ediyorum niyetiyle kılınan kaza namazının kıymetini takdirden aciziz..

bu şekilde nafilelere fazla düşen kardeşlerimiz için , terazi biraz diğer tarafa sarkmış gözünü yukarı çekmek için
bu tarafa hızla vurmak gibi.. Aman ha aman farzlara ehemmiyet verelim..manasında olabilir..
zaten cümlenin sonundada bu endişe dile getirilmiş..

2) Gece namazı kıl! Kazâya kalmış namazlarını, geceleri de kazâ ederek bir an önce öde! Farz namazı kazâya kalan kimsenin, sünnet ve nâfile namazları kabûl olmaz. Yâni sahîh olsa da sevap verilmez. Âlimlerimiz buyuruyor ki, şeytan, müslümanları aldatmak için, farzları ehemmiyetsiz gösterip, sünnet ve nâfileleri yapmaya sevk eder.
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2008, 21:19   #5
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
yani farz ibadet herşeyin üstünde olmalı..

Evet farz herşeyin üztünde olmalı ama farzdan zonra nafileler gelir.

Kıyamet günü Allah (c.c) kullarını hesaba çekerken eğer namaz eksiği çıkarsa meleklere şöyle hitab eder

''Kulumun nafile namazlarından getirin''

NAFİLE NAMAZLAR BİR ÇOK HADİS-İ ŞERİF DE ANILMAKTADIR AMA KAZA NAMAZ İÇİN BUNU SÖYLEMEK ÇOK ZOR.

ASIL OLARAK BENİM GELMEK İSTEDİĞİM YER GÜNÜMÜZDE İNSANLAR YAZILAN BU CÜMLEYİ ( Farz namazı kazâya kalan kimsenin, sünnet ve nâfile namazları kabûl olmaz.) ŞÖYLE ANLIYORLAR KAZA NAMAZIM VAR VE NAFİLE NAMAZ KILAMAM. BU YÖNDE ÇOK SORU GELİYOR VE VERDİĞİMİZ CEVAP NAFİLE NAMAZ KAZA NAMAZDAN DAHA ÖNCE GELİR.

SADECE BUNU DOĞRULAMAK İSTEDİM.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)