![]() |
#1 |
![]() ![]() Sen teşrif etmeden ne kadar da karanlıkmış dünya. O dönemde yaşayan insanların, Kulaktan kulağa yayılan çaresizlikleri geliyor aklıma. "Biz cahiliye dönemini yaşamış insanlarız. Putlara tapar, çocuklarımızı öldürürdük. Benimde bir kız çocuğum vardı. Çağırdığım zaman koşarak yanıma gelirdi. Birgün yine onu çağırdım ve yanıma geldi. Onu alıp evimizin yakınındaki bir kuyuya götürdüm. Elinden tutarak bir hamlede kuyuya atıverdim. Kızımın son sözleri "Babaaa!" şeklindeki çığlığıydı. Bu çığlık hala kulaklarımda çınlıyor." *** Hangi baba evladına kıymak isterki. Çaresizlikten ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Ve bir bekleyiş içerisine girdiler. Bir kurtarıcı bekliyorlardı. *** Ve 571 yılının Nisan ayıydı... Ay hiç böyle parlamamıştı... Yıldızlar dökülmemişti hiç böyle tek tek... İnsanlık ayakta o sesi, o ismi duymak istiyorlardı ki; Ve bir ses yükseldi Aminenin evinden... "Muhammet"... *** Bir gül olarak doğdun o ıssız çölde. Allah nuruyla süsledi seni baştan ayağa... Yetim kalmak nedir çok iyi bilirdin. Babanı daha doğmadan kaybetmiştin. Ve Mekke sokaklarında bir kız çocuğu. Savaştan geri dönecek babasını bekliyordu. Ama babası savaşta sehit düşmüştü... Dayanamayıp yanına gitmiştin küçük kızın... O yumuşacık saçlarını okşayarak; "Neden ağlıyorsun?" dedin... Küçük kız:"Ben yetim kaldım Ya Resüllulah Babamı kaybettim. Ondan başka kimsem yoktu ki." Ve o küçücük yüreği mutlu edecek şeyler söyledin... "Üzülme kızım. Senin baban ben olayım". Diyerek dünyaları vermiştin ona. *** Oğlun İbrahim elinde son anlarını yaşarken gözyaşlarını tutamıyordun. Arkadaşların bu durumdan etkilenmiş, Ancak senin ağlamanada şaşırmışlardı: "Sen de mi ağlıyorsun Ya Resüllulah?" dediler. Sende "Göz ağlar, gönül burkulur. Benim ağlamam çocuğuma duyduğum sevgidendir. Merhamet etmeyene merhamet edilmez" dedin. *** Biz her gece ağlıyoruz sensizlikten... Aşk kapısından bir damla su içemeden günlerce bekleyen, Yalnızlıktan kavrulan beni, Alırmısın yanına Sultanım... Rüyalarıma gelipte silermisin gözyaşlarımı... Issız bir çölde bir gülün susuz kalması ne demek, Sen daha iyi bilirsin... Bir damla su olurmusun bu yanan gönlüme... Seni görmeden sana aşığım ... Sen bari beni aşk kapısında bekletme beni... Sultanım...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |