AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-04-2008, 12:19   #1
Kullanıcı Adı
bafrali_mehmet
Standart Özgürlük imzacıları 1500'ü buldu

Başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik öğretim üyelerinin kampanyaya desteği çığ gibi. Fırat Üniversitesi tarihinde ilk olan açıklama ise geniş yankı buldu.

işta tam listehttp://www.akpartiforum.com/index.php?topic=30542.0

Başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik geçtiğimiz Cuma günü, üniversite öğretim üyeleri tarafından internette başlatılan kampanyaya destek artıyor. Selçuk Üniversitesi'nden Doç.Dr. Şaban Çalış ile ODTÜ'den Prof.Dr. İhsan Dağı'nın başlattığı kampanyaya değişik üniversitelerden bin 500'ü aşkın öğretim üyesi imza atarak destek verdi. Prof. Dr. Dağı, hedefin 5 bin imza olduğu ve bu sayıya hafta içinde ulaşmayı bekletiklerini ifade etti.

Üniversitelerdeki yasağın süresinden yana olan ODTÜ Üniversitesi rektörü Ural Akbulut, üniversitelerdeki 80 bin öğretim üyesi olduğunu ve toplanan bu imzaların pek de birşey değiştirmeyeceğini kanısında olduğunu söylemişti.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) üyesi 200 öğretim üyesi, üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. Elazığı Fırat Üniversitesi'nde görevli 34 öğretim üyesi de yasak karşıtı açıklama yaptı. Fırat Üniversitesi tarihinde ilk olan açıklama Elazığ'da geniş yankı buldu.

Kampanyaya destek verenler arasında Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Ahmet Fevzi Bingöl de bulunurken şehrin sivil toplum örgütleri imza kampanyasına büyük destek verdi.

Başörtüsüne özgürlük bildirisine Anayasa Mahkemesi'nin raportörlerinden Prof.Dr. Mehmet Turhan'ın imza atması da dikkat çekti.

bafrali_mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)