02-20-2008, 15:23 | #1 |
Malezya' dan Bir Haber... :)
´Haram tavuğa´ 1.5 milyon Dolar tazminat
Üzerlerinde ´helal standartlara göre kesildi´ etiketi bulunan tavukların helal olmadığı anlaşılınca, 1,5 milyon Dolarlık tazminat tavası açtı. Malezya´da bir İngiliz ve iki Malezyalı yiyecek şirketi hakkında sattıkları tavukların ´helal´ standartlara göre kesilmediği gerekçesiyle 1.47 milyon Dolarlık tazminat davası açıldı. Zeynettin Muhammed Zin isimli kişi, aldığı tavukların helal olmadığını görünce, şikayette bulundu. HELAL ETİKETLİ AMA HELAL DEĞİL Malezya´da günün konusu olan olay şöyle gerçekleşti: 55 yaşında Zeynettin Muhammed Zin Kuala Lumpur’da geçen yıl 29 Ekim’de üç tavuk satın aldı. üzerlerinde ´helal standartlara göre kesildi´ etiketi bulunan tavukları tam pişirmek üzereyken, ikisinin boyun damarlarının ve solunum borusunun ´helal´ standartlara göre kesilmediğini gördü. KESİMHANELERE BASKIN DüZENLENDİ Bu durumu dağıtım şirketleri ve hipermarket yetkililerine bildiren Zin, aldığı cevaptan tatmin olmayınca durumu bir rapor halinde İslami Gelişme departmanına iletti. Bunun üzerine harekete geçen İslami Gelişme departmanından dini yetkililer, tavukların kesim ve pazarlamasını yapan marketlere baskın düzenledi. Baskında Zin´in iddiaları doğru çıktı ve tavukların helal standartlara göre kesilmediği ortaya çıktı. TAZMİNAT, KESİMİN DURDURULMASI VE öZüR Bunun üzerine mahkemede iki dağıtım şirketi ile İngilizlere ait hipermarket hakkında 1.47 milyon Dolar değerinde 5 milyon Malezya Ringgiti tazminat davası açan Zeynettin Muhammed Zin, mahkemeden de tavukların kesiminin durdurulması ve şirketlerin kamudan özür dilemesi talebinde bulundu. Mahkemede karar henüz verilmedi. (habervaktim – Dış Haberler)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-20-2008, 15:27 | #2 |
Malezya' dan Bir Haber... :)
iiksinin boyun damarlarının ve solunum borusunun ´helal´ standartlara göre kesilmediğini gördü
İyi anlamış... :-\ |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|