02-21-2008, 11:07 | #1 |
En ünlü 'hacker' paylaşılamıyor!
Antalya'da yakalanan dünyanın en ünlü hacker'larından Maksym Yastremsky paylaşılamıyor. ABD ve Ukrayna ünlü hacker'ın kendilerine iade edilmesini istedi. Peki neden?
ABD ve Ukrayna ünlü hacker'ın kendilerine iade edilmesini istedi. Türkiye korsanı kime göndereceğine karar veremedi. Dünyanın en ünlü hacker'larından biri sayılan ve Antalya'da düzenlenen "Şifre" kod adlı operasyonla tutuklanan Ukraynalı Maksym Yastremsky Türkiye'yi iki arada bıraktı. 14-15 Şubat tarihleri arasında Ankara'da resmi temaslarda bulunan ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey, California Eyaleti'nin "ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve erişim" suçlarından Yastremsky'i Kırmızı Bülten ile aradığını belirterek kendilerine iadesi için lobi yürüttü. Mukasey, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la yaptığı görüşmelerde Yastremsky'nin ABD'ye iade edilmesini talep etti. ABD'li Bakan'ın, "İade süreci konusunda yasal girişimde bulunacağız, Yastremsky'nin dosyasını Türkiye'ye göndereceğiz" dediği öğrenildi. KULLANACAKLAR MI? Ukrayna İnterpolü de "erişim ve dolandırıcılık" suçlarından aradığı vatandaşlarının kendilerine iade edilmesi için girişimde bulundu. Adalet Bakanlığı, ABD ve Ukrayna arasında "paylaşılamayan" hacker'ın iade sürecini yargılanacağı suçtan alacağı ceza sonrasına bıraktı. ABD'nin hacker'in iadesi için Adalet Bakanı düzeyinde girişimde bulunması, "CIA ya da FBI Hacker'ı üstün yeteneklerinden dolayı kullanmak mı istiyor?" şüphesine yol açtı. Üst düzey bir yetkili, "ABD ilk kez terörist olmayan bir suçlu için bu kadar bastırıyor" dedi. Ünlü hacker Yastremsky, geçtiğimiz yıl 26 Temmuz akşamı Kemer'deki lüks bir otele yapılan baskınla yakalanmıştı. Gencin bilgisayarında, 64 ayrı ülke vatandaşına ait 80 bin kredi ve banka kartı bilgisinin bulunduğu, bunları üçüncü kişilere satarak dolandırıcılık yaptığı anlaşılmıştı. Yastremsky'nin mağdurlardan bin 200'ünün Türk olduğu belirtiliyor.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-03-2008, 09:56 | #2 |
Teşekkürler.
Hack haberlerini çok severim Mynet.comu geçen sene bizim grup hacklemişti ayrı bir gaza gelmiştim. Bizim grup derken societayı tanıyorum onunla birkaç icraat yaptım fakat bu aralar uğraşmıyorum hacktir bilmemnedir. Kasayı yaktım kaçkere |
|
05-03-2008, 22:04 | #3 |
En iyi en ünlü hacker Kevin Mitnicktir ;)
o bir EFSANE |
|
05-03-2008, 22:06 | #4 |
Kevin Mitnick
Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Kevin David Mitnick (d. 6 Ağustos, 1963), ilk bilgisayar korsanlarından olup en meşhurudur. 15 Şubat 1995'te FBI tarafından yakalanmıştır. Fujitsu, Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına izinsiz girmekten suçlu bulunarak 5 yıl hapis cezası almıştır. Cezası 21 Ocak 2000'de, bilgisayarlara yaklaşma yasağı 21 Ocak 2003'te bitmiştir. Günümüzde, beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı olarak güvenlik danışmanlığı yapmakta ve dünya çapında kongrelere katılmaktadır. Mitnick, fotoğrafı FBI'in "En Çok Arananlar" listesinde yer alan ilk hacker olarak kayıtlara geçti ve neredeyse listeden hiç eksik olmadı. "İflah olmaz bir suçlu" olan çocuk ruhlu Mitnick "Sanal Dünya'nın Kayıp Çocuğu" olarak da tanındı. Büyük bir şirketi hack ederek milyonlarca dolara zarara uğrattığı için 5 yıl hapis cezası aldı.Kendisi nasa'nın bile uydularının yönlerini değiştirmiş olup dünyanın en iyi hackeri olarak tanınır hapiste olduğu dönemede elektronik saate bile dokunması yasaktı ve şuan 24 saat gözetim altındadır ve hiçbir teknolojik alete dokunamaz.Kevin mitnick bir çok devlet adamının bilgisayarlarına sızarak uyarılarda bulunmuş ve bir çoğunu tehdit bile etmiş ayrıca hackerlik işlerine başlarken milyonlarca doları banka hesaplarından çalmıştır. İlginç notlar [değiştir] Bir bilgisayar almak için yeterli parası olmayan Mitnick, daha yeni yetme iken bir elektronik araç satan mağazalara takılır, orada sergilenen bilgisayar ve modemleri diğer bilgisayarlara bağlanmak için kullanırdı. FBI'dan üç yıllık kaçışı boyunca arkadaşları ile haberleşmek için IRC'yi kullandı. Mitnick, bir yargıcın kendisine koyduğu "bilgisayar bağımlılığı" teşhisinin tedavisi için 1 yıllığına rehabilitasyon merkezinde kaldı. |
|
05-03-2008, 23:21 | #5 |
bu acaba yetenek mi beceri mi ? bilemedim
|
|
05-03-2008, 23:23 | #6 | |
Alıntı:
|
||
05-03-2008, 23:35 | #7 | ||
Alıntı:
|
|||
05-04-2008, 09:10 | #8 |
Türk yetkililerin aklı varsa üst düzey bir pkk yöneticisiyle takas etmeyi teklif eder.Onlar bize pkklı verecek biz onalra bu hacker ı vericez :-*
Yanaşmazlarsa kendimiz için kullanır veya serbest bırakırız :-* |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|