AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 03-23-2008, 20:29   #1
Kullanıcı Adı
~
Standart Akıl Karıştıran Sorular
AKIL KARIŞTIRAN SORULAR

1-İslam dinine göre Kuran’a ve Hz. Muhammed’e iman edenler kardeş olduğuna göre; herhangi bir savaşta saldırıya uğrayan ve halkı Müslüman olan, kadınlarının, kızlarının ırzına geçilen masum çocukları ve yaşlıları ayırt edilmeksizin öldürülen ,camileri bombalanan; Müslüman kardeşlerine sahip çıkacağına onlara saldıranlarla işbirliği yaparak, stratejik ortaklık kurarak hareket edenlere namaz kılmalarına oruç tutmalarına ve söylemlerine rağmen ne ad verilir?

2-Hz. Muhammed’in haber verdiğine göre ahir zamanda çıkacak olan Deccal bütün dünyayı gezecek ve ilahlık taslayacak Mehdi(a.s) ile İsa(a.s) zuhur edinceye kadar ona kimse karşı koyamayacak kendisine karşı çıkanları ve ilahlığını kabul etmeyenleri öldürecek. Öldürdükleri cennetlik ilahlığını kabul ederek hayatta kalanlar ebedi cehennemlik olacağına göre; Deccalla karşılaşınca reel politik gereği bir Mü’min nasıl hareket etmelidir?

3-“Ey Amca! Onlara söyle bana teklif ettikleri başkanlık, zenginlik, Mekke’nin en güzel kadınları değil bir elime Güneş’i diğer elime Ay’ı verseler ben davamdan vazgeçmem.” Diyen Birini kendisine örnek ve rehber edinen insanı ne karşılığında davasından vazgeçirip değiştirmek mümkündür?

4-Bütün ameller niyete göre değerlendirileceğine ve anlam kazanacağına göre; özden değil sözden değişmiş gibi görünen kişiler büyük mahkemede kendilerini kurtaracaklardır. Onları kendilerine veli edinerek, Onlara vekâletini verenler büyük mahkemede biz vekâletimizi verdiğimiz bu insanların değiştik, davamızdan vazgeçtik demelerine rağmen onların asıl niyetlerini biliyorduk diyerek kendilerini kurtarabilecekler midir?

5-“Büyük mahkeme sonrası ateşe atılacak olanlar şeytanı göstererek Ya Rabbi! Bizi bu kandırdı. Bunun ateş azabını iki kat artır.”dediklerinde şeytanın gülerek “Benim sizin üzerinizde herhangi bir yaptırım gücüm yoktu.Ben sadece size hatırlattım oysa bahane arayan sizdiniz.Bana kızacağınıza hastalık bulunan kendi kalplerinize kızın.”diye kendisini savunmasının sebebi nedir?

6-“Bir kötülük gördüğünüzde gücünüz yetiyorsa onu elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle değiştiriniz.Eğer ondanda çekiniyorsanız imanınızın gereği ona kalben buğz ediniz.”sözüne karşılık değiştirmek yerine kendisi değişen bir komutanla muzaffer olmak mümkün müdür?

~ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)