AK Gençliğin Buluşma Noktası
Galatasaray (GS) AK Parti Forum Galatasaraylılar !

Stil
Seçenekler

Alt 04-05-2008, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
politikaci
Standart Galatasaray ve Avrupa başarıları
Şampiyonlar Ligi

Galatasaray, formatı 1993 yılında değişerek Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvaya on defa, eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupasına ise dokuz defa katılmış, toplamda 19 kere Avrupanın en prestijli kupası için yarışmıştır.

UEFA Kupası

Galatasaray tarihinin en büyük başarısı, aynı zamanda Türk futbol tarihinin en büyük başarısı olarak da nitelenen UEFA Kupası zaferidir.

Süper Kupa

UEFA tarafından her yıl, Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile UEFA Kupası şampiyonunun karşılaştığı bir prestij maçı düzenlenmektedir. Kazanan takım Avrupa Süper Kupası'nı kazanmaktadır. 2000 yılında da UEFA Kupası şampiyonu Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, 25 Ağustos 2000'de Monaco'da karşılaşmış, maçı Jardel'in attığı iki golle Galatasaray 2-1 kazanmıştır.[2] Böylece Galatasaray kulüp müzesine aynı yıl ikinci Avrupa kupasını koymayı başarmıştır.

Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında şu ana kadar 16 kez Türkiye Ligi şampiyonu olmuş; 2000 yılında da UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (International Federation of Football History & Statistics) tarafından yapılan istatistik çalışmasında, 2001 Ocak ayında "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" sıralamasında 1. sıraya yükselmiş ve dünyadaki seçkin futbol kulüpleri arasındaki yerini almıştır.

Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden ve Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Super Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın Avrupalı rakiplerine oranla mütevazı olarak görülen kadrosuyla kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka hâline gelmiş ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.

politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-05-2008, 21:57   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Şampiyon Kulüpler Kupasında 2 kez yarı final oynamıştır :-*
+1
Alt 04-05-2008, 21:58   #3
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Her ne kadar başarılar artık geçmiş de kalsada geçmişimizle övünmek de güzel ..... :-\ (+1)
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2008, 23:13   #4
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Hanginizin var böyle şanlı tarihiii

Kim oynadı yarı finaliii

ahh ah çok eskide yahu
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 13:02   #5
Kullanıcı Adı
akrebin kıskacı
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Şampiyon Kulüpler Kupasında 2 kez yarı final oynamıştır :-*
+1
YANLIŞIN VAR 2 KEZ DEĞİL 1 KEZ ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASINDA YARI FİNAL OYNAMIŞTIR.(1988-89 SEZONU)
BUNUN DIŞINDA ŞAMPİYONLAR LİGİNDE 1 KEZ ÇEYREK FİNAL OYNAMIŞTIR.(2000-01)
BİR KEZ DE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE 2.TURA ÇIKMIŞTIR.(2001-02)
VELHASIL GALATASARAY AVRUPA KUPALARINDA 'TARTIŞMASIZ' EN BAŞARILI TÜRK TAKIMIDIR.
akrebin kıskacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 13:13   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Kusura bakmayın. Tarih dersleriyle övünmek bana göre değil. Ben cimbomun o eski günlerine dönmesini istiyorum. Ben yeni arsenal-Galatasaray maçları izlemek istiyorum. İnsanların, cimbomu tarih sayfalarına bakarak değil, televizyon ekranlarından, stadyumlardan alkışlamasını istiyorum. Gerçekleri tarih yazarken, cimbomun da tarih olmasını istemiyorum.

Galatasaray'a bu yakışır. Allah yolunuzu açık etsin.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 13:40   #7
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Kusura bakmayın. Tarih dersleriyle övünmek bana göre değil. Ben cimbomun o eski günlerine dönmesini istiyorum. Ben yeni arsenal-Galatasaray maçları izlemek istiyorum. İnsanların, cimbomu tarih sayfalarına bakarak değil, televizyon ekranlarından, stadyumlardan alkışlamasını istiyorum. Gerçekleri tarih yazarken, cimbomun da tarih olmasını istemiyorum.

her kelimesine katılıyorum..hayret...abi sen beşiktaşlı değil miydin??
yeni başarıları istiyoruz ama eski başarılarımız da görmezden gelinmesin
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 14:06   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
oturanboğa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Cimbom yeni destanlar yazsın, merak etme, tarih yazmayı unutmaz. Evet Beşiktaşlıyım. Ama Beşiktaşlıyım dediysem sanma ki Galatasaray, Fanerbahçe, Trabzon benim takımlarım değil. Bu ülkeye ait tüm değerleri desteklerim ben. Malatyalıyım derim; Mardin içinde can veririm.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 14:12   #9
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Alıntı:
Alıntı:
oturanboğa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Cimbom yeni destanlar yazsın, merak etme, tarih yazmayı unutmaz. Evet Beşiktaşlıyım. Ama Beşiktaşlıyım dediysem sanma ki Galatasaray, Fanerbahçe, Trabzon benim takımlarım değil. Bu ülkeye ait tüm değerleri desteklerim ben. Malatyalıyım derim; Mardin içinde can veririm.
tebrik ediyorum +
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2008, 16:13   #10
Kullanıcı Adı
politikaci
ahh ahh eski günleri özledim (gerçi ozaman 7 yaşındaydım) ama olsun herşeyi anlayabilecek yaştaydım...eskiyi özlüyoruz..bu başarıların olmamasının sebebi BECERİKSİZ YÖNETİM dir tim galatasaraylılar onlardan nefret ediyor ..o uefa kupasından gelen paraları neyaptınızzz?? işte bunlar soru işaretleri elbet günyüzüne vuracaktır
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)