![]() |
#1 |
![]() HERGUN BIZIM ICIN VATAN ICIN ÖLEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR ŞİİR YAZIN LÜTFEN
![]() Shot at 2007-07-26 BURASITÜRKİYE BENİM VATANIM Burası Türkiye benim vatanım, Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor hainleri kalleşi, Bir hilal uğruna şehit oluyor. Şehit anasısın ağlama anam anam, Şehit atasısın onur duy babam. Burası balkanlar benim vatanım, Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor sırbistanı yunanı, Özgürlük uğruna şehit oluyor. Şehit anasısın ağlama anam anam, Şehit atasısın onur duy babam. Burası kafkaslar benim vatanım, Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor ermenistanı rusu, Vatanı uğruna şehit oluyor. (Tanımıyor kızıl orduyu rusu, Çeçenim çeçenyam şehit oluyor ![]() Shot at 2007-07-26 ![]() Shot at 2007-07-26 ![]() Shot at 2007-07-26 ŞEHİT ŞİİRİ Ana bu sabah yine erken uyandık Botları boyadık,düzeni yaptık Sabah sabah iştimada dimdik ayaktaydık Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Bir emir geldi babacan komutandan Araçlara bindik tam teşhizat hep bir andan Karamanlı başladı dua okumaya ağzından Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Mataramda ki su sanki zem zemdi Tetiğim gül oya,süngüm bir çiçekti Yüreğimde ki sevda daha bir depreşti Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Sen geldin aklıma giderken göreve Sivaslının gözündeki yaşa takıldı aklım Sordum kendi kendime acep niye Biliyordu o da kavuşmayacaktı nişanlısı Emine'ye Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Bir ses duyuldu önce kulaklarım oldu sağır Az sonra geldim kendime koştum cenke Arkadaşlar dökülüyordu tek tek yere bağır ALLAH diye bağır Gözümde ki yaş düşmüştü gönlüme orda oldu kahır Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Vatan içindi dökülen kanlar yere Çakallar karşı cephede mehmetçikler yerlerde Tokatlı,Yozgatlı düşmüş kalmışlar üst üste Allahım sen onlarında gazasını mübarek eyle Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Doğduğum anı bilmem ama anam Ölürken son sözüm oldu VATAN Helaldir ona bu uğurda verilen her can Ana ağlamaysın oğlun oldu şehit OSMAN Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne VATAN SAĞOLSUN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() şehit yakınlarına Allah sabır versin
emeğine sağlık güzel paylaşım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() AMIN ALLAH HERKEZE SABIR VERSIN
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() allh sabırlar versın
allh butun sehıt aılelerıne yardım etsın gosterdıın hassasıyetten dolayı teskkuler+begenı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() Shot at 2007-07-29 HANI ASKER ÖLMEZ DIYORLARDI Hani asker ağlamaz diyorlardı, İşte ağlıyor, Hani asker sevmez diyorlardı yarim aklımdan çıkmıyor, Hani asker ölmez diyorlardı baksa azrailin elinde ismim yazıyor. Hani sevenler aylrılmaz diyorlardı, Baksana bir mektup bile gelmiyor, Hani asker unutulmaz diyorlardı, soranım bile olmuyor, Hani asker ölmez diyorlardı,baksana azrailin elinde ismim yazıyor. Hani asker özlemez diyorlardı, Baksana gözlerim seni arıyor, BIZIM ASKER Davul zurna yolcu ederiz seni En büyük asker bizim asker Emri vazife eyler isen eğer Melekler seni korur asker Arınırsın ocakta,sivil esvaptan Kolaylık dileriz sana Allahtan Korkma sakın gölgeden,karanlıktan Nöbetin kolay olsun asker Çok ararsın annenin aşını Olmaz bu kadar diye sallama başını Taşına dikkat et, kırma sakın dişini Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker Eksik etme bizden nameni Boşa gitmesin,vatanını emeği Unutma sakın,dostlarım demeyi Sigaranı arkadaşın ile böl'de iç asker Duygu selidir biliriz askerlik Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker Asker Deki o şimdi asker Deki o şimdi vatani görevini yapıyor Deki o bizleri koruyor Askerim ana asker Desinler ki Gitmiş vatani görevini yapmaya Düşmüş bir kışlaya Çavuş demiş başladınız asker olmaya Askerim ana asker Derim ki Gönderirim resimlerimi Çekerim sıla hasreti Açamam sevgilime derdimi Askerim ana asker Dediler ki Çıktı bir göreve Girdi bir cepheye Yıktı bir kurşun mehmedim nerede Askerim ana asker Dedim ki Ana sen gönlünü ferah tut Sizleri kötülükten koruduk Vatan sağ olsun şehit olmuşuk Askerim ana asker Asker Ocağında Bayram Sabahı Güneş tepelerden sancıyla doğar Asker ocağında bayram sabahı İçimi bin türlü acıya boğar Asker ocağında bayram sabahı Ne varsa kesilir neşeden hazdan Şeker şerbet geçmez olur boğazdan Dökülür gözümden yaşlar birazdan Asker ocağında bayram sabahı Tanıdık dost sesi kulaklarımda Ayrılık bestesi dudaklarımda Hayalim memleket sokaklarında Asker ocağında bayram sabahı Yavukludan gelen sır selamına Bir kokulu mektup bir selamına Kaç şarjör boşalır yar selamına Asker ocağında bayram sabahı Yanında istersin sırdaşlarını Ananı, babanı gardaşlarını Aşk olsun tutana gözyaşlarını Asker ocağında bayram sabahı Ölüme Asker Ağzının düşman dediğine yüreğin acırdı Sorardı aklın neden diye Ölümün vekaletiydi taşıdığın Senin de vicdanın vardı be asker Taşıdığın tüfek ağır gelirdi omuzlarına Kurşunları kendinden ağırdı tüfeğinin Vurduğunun da yüreği vardı Vurduğunun da bekleyeni vardı be asker Bir kendine acısan bir düşmanına acırdın Tek fark safındı belki de Aradaki çizgiydi seni ondan ayıran O da başkalarının çizgisiydi be asker Hiç istemezdin öldürmeyi Zaten karıncayı bile incitemezdin Ama karsı karsıya geldiğinde mecburdun Düşmanını öldürmeye, kurşundan değildin be asker Seninki de candı be asker Taşıdığın yürekti Sevdiğin vardı sevenin vardı Senin de bekleyenin vardı be asker. LÜTFEN ARASIRA HERGUN VATAN İÇİN KAN DÖKEN BIZLER İÇİN ŞEYİT OLAN ASKERLERİMİZ İÇİN BİR ŞİİR YAZIN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
YA SEV SEV YA CIK GİT BU TOPRAKLARDAN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() YUSUF
sen bende bir damardın be yusuf sen bende yürektin hiç sekmeyen bilektin bükülmeyen,çınardın eğilmeyen kavgaların gediklisi korku nedir bilmeyen dağların şahin bakışlı yiğidi böyle habersiz gitmek varmıydı böyle sessiz sedasız böyle yalnız başına yusuf can yusuf ,aslan yusuf şimdi hangi acıyı dindireyim hangi ızdıraba gem vurayım desene yusufum,yusufçuğum perçemi al boyalı uyan haydi yiğidim! dayan haydi aslanım,can yoldaşım sırdaşım,kan kardeşim aç şu gözlerini kırp şu kirpiklerini bir daha ger şu yay kaşlarını ne olursun bu bir şaka de birden ayaklanıp gülüver gamzelensin yanakların haydi aslanım,haydi şahbazım cepkeni sırma nakışlım yarın çok uzun bir gün olacakinan güneş sensiz doğacak üzerimize bir defa ve sensiz batacak gözlerim seni arayacak alışmış bir çaresizlikle bile bile sağda solda her karartıyı sen sanacağım bir zaman iğreti duracak içimda belleğimde kör düğüm yokluğun gırtlağıma oturmuş bir yumruk olacak gidişin hüzün yeşerecek ruhumda dal dal hoşçakal yusufum hoşçakal rüzgar hep adını fısıldayacak kulaklarıma bir yerlerden taşıyıp getirecek nasılsa her köşede hatıraların canlanacak yusuf'um sen çıkacaksın karşıma hayalin çıkacak bilirmisin yüzünde ay parlaklığı gözlerin ışıl ışıl yakanda mor bir erguvan dalı sesin servilerin dallarında dolaşacak günboyu kokun güllere sinmiş olacak,tadınballara sussanda söylenecek şarkıların bir yerlerde unutmayacağım,unutamayacağım seni öyle kolay kolay nereye baksam gözümün önünde olacaksın şimdiki gibi perçemine kan bulaşmış al ala hoşçakal yusuf'um hoşçakal ayak seslerin yankılanacak sokaklarda dağlara gölgen düşecek hasretin dayanacak pencereme beş vakit yüreğimin kimseye açamadığım en derin köşesinde sızın dolaşacak yakarcasına avuçlarımda ellerinin şimdiki serinliği gök yüzünde gözlerinin maviliği her zaman bu utangaç halinle hatırlayacağım seni hicabından yanakların ala al hoşçakal yusuf'um hoşçakal hepten ayrılık değil bizimki bilirim fakat gönül bu laf dinlemez anlamaz dur duraktan elbet buluşacağımız gün yakın iki kaş arasından bile susmayacağız yusuf'um susmayacağız senin bıraktığın yerden başlayacağız mısralara kayalarda yankılanacak seslerimiz kentlere taşınacak şarkımızın sözleri notalar biter ağızlar kapanır sazlar kırılır ama şarkımız söylenir dillerde şarkımız hayat bulur bir yerde unutulmaz yeniden bestelenir tek tek değil hep bir ağız söylenir gitme gitme sende gör yüreğimde kal hoşçakal yiğidim hoşçakal!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ŞEHİT
binlerce şehit öldü bu vatan uğruna her ölen şehit ise son nefesinde her şey vatan ve gelecek için diyordu o zamanlar askere en büyük ceza ise askerlinin bitmesiydi ama o türk askeri eve gidemeyip kendini feda edip düşmana saldırıyor ve kendini öldürüyordu kan döküldünde ise geride kalan lar vatan sağolsun her şey vatan için diyordu bu vatan bizimdir bizim kalacaktır her ölen şehit için insanlar ağlıyordu ama bir tek o ağlamıyordu (Atatürk) çünkü alanıcak durumları değil gurur duyulucak tabloları oldunu biliyordu sevgili Atatürk cevat paşaya saldırın emri verdinde askerler susuz ve açtı papuçları yoktu ama onlara aldırış etmeden gözünü kırpmadan düşmanı göğüslerini gererek boğaza döktüler (işte türk askeri) şehitler cefasını çekti bizde sefasını sürcene şehitlerimizin ve vatanımızın bölünmiceni gösterelim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() hepsi çok güzel gözlerim doldu :'(
şehit olarak ölmek ne büyük bir nimettir herkese nasip olmaz allah hepimiz şehit olarak ölmek nasip etisin.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() BU VATAN İÇİN KAN DÖKEN HER ASKERİMİZ İÇİN BAŞ SALIGI DİLİYORUM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |