![]() |
#1 |
![]() Türkiye'nin, iktidarıyla, sivil toplumuyla, kurumlarıyla AB standartlarına yaklaştığını, ama muhalefetin ise değişmemekte ayak dirediğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Gelin siz de kendinizi gözden geçirin' diye seslendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'deki istikrarın temsilcisi olduğunu belirterek, “Siyasetin zayıflaması, siyasi alanın daralması bütün siyasi aktörleri zaafa düşürür, hepsinden önemlisi millet iradesini zayıflatır” dedi. TERÖRİSTLER YALNIZ KALDI Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada şehit cenazelerine dikkat çekerek, “Şehitlerimizin cenazelerinde Türkçe ve Kürtçe yakılan ağıtlar, terör örgütünü lanetleyen on binler her şeyi anlatıyor. Millet olarak duygu birliğimizi ortaya koyuyor. İçeride olduğu gibi dışarıda da terör örgütü tecrit olmuş, yalnızlaşmıştır” dedi. BAYKAL'A “NİÇİN BEYEFENDİ?” Türkiye'nin dünyadana soyutlanamayacağını belirten Erdoğan, “Niçin NATO'da birlikteyiz? Niçin şu anda AB sürecinde beraberiz? Niçin BM'nin içindeyiz? Nasıl olacak da siz kendinizi bunların dışında tutacaksınız? Niçin beyefendi siz, Sosyalist Enternasyonalin içindesiniz? Neden oralara girdiniz? Bu gerçeği reddetmek, bütün modernleşme ve çağdaşlaşma tarihimizi inkar etmek demektir” diye konuştu. BAYKAL 30 YIL ÖNCESİNDE KALDI Erdoğan, son günlerde Avrupa Birliği'ne yapılan itirazın, Türkiye'nin haysiyetini, itibarını korumaya dönük olmadığını belirterek, “Bu itiraz, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değildir. Çünkü, AB'nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek akla ziyan bir hezeyandır” dedi. Erdoğan, “Türkiye AB standartlarına yaklaştı ama muhalefet değişmedi. Bugünün Türkiye'si eski siyasi anlayışlardan uzaklaştı. Biz 30 yıl önce neysek bugün de oyuz diyorlar. O zaman sen aynı yerde kalmaya devam et. Benim milletim sana hiç bir zaman iktidar yolunu açmayacak. Çalış, dürüst ol bu millet seni de iktidar yapar” dedi. Vatandaşın derdini dinledi Erdoğan, konuşmasının sonunda Süper Lige çıkan Antalyaspor ve Kocaelispor'u tebrik ettiğini söyledi. Milletvekillerinden “Galatasaray” seslerinin gelmesi üzerine ise Erdoğan, “Seyrantepe'yi unutmayın” oldu. Erdoğan konuşmasının ardından grup toplantısına gelen vatandaşların sorunlarını dinledi. Keşke 5-6 çocuğum olsa Erdoğan “3 çocuk” tartışmasını hatırlatarak, “Eğer şu anki hesaplarla gidersek, 2037 yılında yaşlanan bir nüfus dönemine gireriz. Kabul edenler olur, etmeyenler olur, zorlama bir durum değil ki, ben sadece söylüyorum. Ben öyle hamdolsun, çocuklarımla hemhal oldukça... Dört tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı. Ama dörtte kaldı” dedi. PKK'ya karşı İranla işbirliği yapıyoruz Grup toplantısı öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte eski TCDD Cer Atölyelerinin yerine inşa edilecek Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulunan Erdoğan, incelemelerin ardından gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevaplandırdı. Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Kandil'deki operasyonun hatırlatılması üzerine Erdoğan, konuyla ilgili somut açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığını hatırlattı. Erdoğan, İran ile Türkiye'nin işbirliğinin varlığına işaret etti. Beş yıldır sürdürülen mali disiplini, hükümetin ortaya koyduğu samimi iradeye bağlayan Erdoğan, “Bu aynı şekilde devam edecektir. Merkez Bankası özerk bir kuruluştur. Buralara müdahalemiz söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. yenişafak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|