06-17-2008, 15:10 | #1 |
AŞk... Âb-ı Hayat Suyu Olmalı Tek Hecede
AŞk... Âb-ı Hayat Suyu Olmalı Tek Hecede Hakikâti bulmanın yolu olmalı aşk Teslim olmalı Hz.İbrahim gibi, ateşe atılacağını bile bile... Ya ben, âş(ı)k olmalıyım Ya aşk, ben olmalı… Aşk...Âb-ı Hayat Suyu Olmalı Tek Hecede Sana sıkıntıların ardından gül bahçesi gelecek demiştim İşte gerçek olan bu…güzelliğine meftun olduğumuz dünya dikenlerle dolu. Binlerce cümle var usumda yazılmayı bekleyen Bir şeyleri özlüyorum, adı küllenmiş aşklarda gizli... Duygularım eski bir liman misali saklanıyorlar yüreğimde... Gözlerim ateş topu sanki...yanaklarım solgun...dudaklarım kupkuru Gönlüm dert yumağının verdiği hüzünle dolu... Ah!şu geceler...tüm maskeleri indiriyor birer birer yüzlerimizden Keşke yağmur yağsa bu gece veya rüzgar esse delicesinden Uğultusunu duysam, kükrer gibi gürleyen gök gürültüsü İçimde hiç bilinmedik kıvılcımları yaksa… Veya kar, tipi, boran olsa...korksam ve sinsem yastığımın kenarında Bir dost sesi duysam başucumda ve saatlerce ağlasam/k “Hayat sanki bir rüya, Gerçeklikten de öte belki, Dudaklarının arasından çıkan iki hecedir hayat...ö-lüm” Uzun zaman oldu ki, yağan yağmuru sessizce izlemedim... Gökyüzünü usanmadan seyretmeyi, gözlerimi kapayarak Doğanın huzur veren dinginliğini içimde hissetmeyeli çok zaman oldu... “Haykırmak geçer kalbimin hücrelerinden Utanç duvarı misali susar dilim, çıkmazlara girer bedenim” Yok mu dost sesi? Yok mu aşkın sinesi? Sahi nedir aşk? Bu soruyu sorduğum zaman kendime, cevapsız kalıyorum. Bir nefeslik olmamalı, bir içimde bitmemeli aşk...Hayatım olmalı Büyütmeliyim her soluğumda, içimdeki sevdayı yaşatmalıyım... Olumsuzluk sarmamalı benliğimi, karamsarlık uzak olmalı düşlerimden Özgür olmalı ruhum... Attığım her adımımla, aldığım her nefesle, yüreğimde özgür olmalı Düşlerimden ötesini aşk süslemeli Adım aşk olmalı hayallerimde… Bir cevabı olmalı...noktalar konuşmamalı soruların ardından Aşk öpmeli dudaklarımdan, aşk tutmalı elimden dost sıcaklığı ile Âb-ı hayat suyu olmalı tek hecede… Gülün kırmızılığında, lâlenin güzelliğinde, Karanfilin beyazlığında görebilmeliyim aşkı… Züleyhâ gibi yanmalıyım aşkın narından Dağları deldirmeli Ferhat gibi Yada mecnun gibi sevgilinin güzel yüzünde, Hakikâti bulmanın yolu olmalı aşk Teslim olmalı Hz.İbrahim gibi, ateşe atılacağını bile bile... Ya ben, âş(ı)k olmalıyım Ya aşk, ben olmalı… alıntı (yazan kişinin emeğine ve yüreğine sağlık İNŞALLAH)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-17-2008, 16:41 | #2 |
"Sensiz olmaz" deyince aklınıza kim geliyorsa
Allah sizi onsuz bırakmasın. :-[ Verdiğin bütün acılara dayanıyorsam; Seni özlediğim içindir. Beklemenin korkunç zehri öldürmüyorsa beni; Seni özlediğim içindir. Yaşıyorsam; içimde umut varsa, Yine seni özlediğim içindir. Seni bunca özlemesem; bunca sevemezdim ki! :'( :'( Ümit Yaşar Oğuzcan |
|
06-17-2008, 16:55 | #3 |
Ya ben, âş(ı)k olmalıyım
Ya aşk, ben olmalı… Bende ki bendeO'nu bulmalı çok güzel bir paylaşım teşekkürler..+ |
|
06-17-2008, 16:57 | #4 |
Güzel bir paylaşım. Teşekkürü borç bilirim. (+)
|
|
06-17-2008, 16:59 | #5 | |
Alıntı:
Yorumlarınız için :-[ :-[ |
||
06-17-2008, 17:04 | #6 |
Fındık kurdum çok güzel bir paylaşımdı canım...+1
|
|