AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-07-2008, 23:30   #1
Kullanıcı Adı
çağlar
Standart İşte Abdüllatif Şener'in ekibi !

AK Parti’nin kurucularından Abdüllatif Şener’in ‘merkez parti’ kurma kararı, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Şener MKYK’dan ve üniversiteden istifa edecek. Şener yeni parti için AK Parti’nin küskünleriyle çalışıyor.

AKP’li eski bakan Abdüllatif Şener, AKP’nin kapatılma sürecine paralel olarak yürüttüğü yeni parti çalışmalarını eylül ayında tamamlamayı planlıyor. Siyasi yelpazenin merkezini hedefleyen partinin ismi ve amblemi konusunu gizlilik içinde yürüten Şener’in, profesyonel şirketlerle bağlantı kurduğu öğrenildi. Şener ekibinin, bu konularla ilgili birkaç şirketle görüşme yaptığı ifade edilirken, bu şirketlerin isimleri bile sır gibi saklanıyor.

HOCALIĞA SON
AKP’deki başbakan yardımcılığını bırakarak, siyasi yaşamını MKYK üyeliği ile sınırlı tutan ve TOBB Üniversitesi’nde dersler veren Şener, yeni siyasi oluşumla birlikte üniversiteye de veda edecek. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde ders vermeye başlayan Şener, 16 yıl sonra yeniden hocalığa dönmüştü.

EKİBİNDE KİM VAR
Abdüllatif Şener’in parti kuracağını açıklamasının ardından dikkatler,

“ekibinde kimlerin yer alacağı” sorusuna yoğunlaştı. Şener’e yakın çevrelerden edinilen bigiye göre 22 Temmuz seçimlerinde listeye giremeyen 60’a yakın AKP’li eski vekil, bu ekibin içinde yer alıyor.

Siyasi kulislerde isimlerinden söz edilen esk vekiller arasında Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu bulunuyor. Şener’in kuracağı merkez partisine, sol kanattan kimleri alacağı merakla bekleniyor.
Kapatmayı bekliyor
LİSTE dışı kalan ve Şener’le birlikte hareket eden eski vekillerin bir bölümünün, yeni kurulacak parti için seçim bölgelerinde şimdiden çalışma başlattıkları belirtiliyor. Şener’in, hali hazırda AKP milletvekili olan önemli isimlerle temasa geçtiği, ancak AKP hakkındaki kapatma davası sonuçlanmadan bu isimlerin açıklanmaması konusunda görüş birliğine varıldığı ileri sürülüyor.

YALÇINBAYIR YENİDEN
Ankara kulislerinde dillendirilen iddialar arasında, Abdullah Gül hükümetinin başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ın, Şener’le birlikte hareket ettiği iddiası var. Erdoğan’ın başbakanlığında kurulan hükümetin bakanları arasına alınmayan, 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan Yalçınbayır, yeni kurulacak partinin tüzüğünü hazırlayan ekibin başında.

AKŞAM

çağlar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-08-2008, 15:57   #2
Kullanıcı Adı
kardelen007
Hiçbirini tanımıyorum bunların ben..Kim bunlar gerçekten ya :-X :-X :-X
kardelen007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 15:59   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
ona oy verecek Halkı nerden bulacak? ne bekliyor kendinden bu kadar emin olmasının sebebi ne ?
Niçin Parti kurma gereği duymuş ?
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:00   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
˙·٠٠•● İmdat beyi tanıyorumda şenerin ekibine girermi bilmiyorum o Rizeli ve Başbakanımız hemşerisi kadim dostu ˙·٠٠•●••٠·˙:
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:04   #5
Kullanıcı Adı
kardelen007
Şener başkalarının oyununa nasıl alet olabilir ya...Hala inanamıyorum İnşallah mantıkla anlaşılır bir tarafı vardır
kardelen007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:05   #6
Kullanıcı Adı
kefenci85
Standart İşte Şener'in yeni oluşumunun adı!
Yeni bir siyasi parti için düğmeye basan Abdüllatif Şener ilk adımı internette attı.

Yeni oluşum hareketi” adlı bir internet sitesi kuran Şener, AKP’ye ekonomi haberleriyle yüklendi. Sitede Galataport süreci, özelleştirmeler gibi haberler ve Şener’in açıklamaları yer alıyor.

Yeni bir siyasi parti kuracağı açıklayan AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener, ilk adımı internette attı. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yürüttüğü hareket “"www.yeniolusumhareketi.com” ismiyle internete taşındı. İnternet sitesinde, Şener’in özgeçmişi ve son aylarda yaptığı açıklamalar yer alıyor.

Vatan'ın haberine göre Şener’in son dönemde yaptığı açıklamaların yer aldığı internet sitesinde, AKP hükümetinin ekonomi politikalarına yönelik eleştiriler içeren haberler dikkat çekiyor.

Sitede, Şener’in Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmelere dikkat çekiliyor. AKP hükümetinde iken Erdoğan’la ters düştüğü Galataport ihalesine ilişkin basında çıkan haberler “Galataport Haberleri” diye toplandı. Yine sitede yer alan bazı haber başlıkları şöyle: “Şener’den yabancı sermaye uyarısı: Arjantin’e döneriz”, “Riskler var, fiyakalar bozulabilir”, “Hükümete protesto Şener’e alkış”, “Anketlere göre yeni lider Şener”.

Parti kursun mu?

Sitede, iki ayrı ankete yer verildi. “Abdüllatif Şener, parti kurarsa oy verir misiniz?” ve “Abdüllatif Şener aktif siyasete başlasın mı?” soruları yöneltildi. Bu arada bazı eski AKP’li vekiller de Şener’e destek veriyor.

Geçen dönem milletvekili olan Mustafa Öztürk Balgat’taki, Mahmut Kaplan ise Çankaya’daki bürosunu Şener’e verdi. Şener, yeni parti için hazırlıklarının önemli bölümünü bu iki büroda yapıyor.

Siyasi görüntü yenilenmeli

Abdüllatİf Şener, NTV’de katıldığı programda, kuracağı parti ve Ergenekon operasonuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şener, “Sağ ve sol camianın önde gelen isimleri, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’le görüştüğünüz söyleniyor. Bu doğru mu?” sorusuna “Evet doğrudur. Bir çok isimle görüşüyoruz” yanıtını verdi. AKP’nin ismini telaffuz etmeyen ve ’iktidar partisi’diye söz eden Şener şunları söyledi:

BEN VARIM: Türkiye’de kutuplaşmaya dayalı siyaset anlayışı bir yıldır devam ediyor. Siyasi boşluk var, siyasetin çözüm üretme yeteneği kalmadı. Türkiye’nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyacı var. Ben de varım, başlayacağım, diyorum. Böyle bir çalışmanın içinde bulunmak benim de sorumluluğum. Siyasi görüntünün bir an önce yenilenmesi gerekir. Boşluğun doldurulması lazım, mevcut partiler de bu yenilenmeyi yapma iradesi yok.

ERGENEKON: Bu olay üzerinden, bu olayla bağlantılı ve bağlantısız yalan-yanlış haberler yayanların var olduğunu görüyoruz. Savcı iddianamesini tamamlamamış, kim neyle suçlanıyor, açıklığa kavuşmamış. Gizli kalması gereken şeyler, bazı belli bir grup basın yayın organlarında belli ipuçları ele geçmiş gibi kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Bu yanlış bir şeydir.

MANTIKSIZ: Gerçeğe dayanmadan, olayla ilgisi olmadığı halde böyle bir oluşum Aygün’ü Başbakan beni de Cumhurbaşkanı düşünüyormuş gibi. Bunun aslının astarının olacağını hiç tahmin etmiyorum. Mantıklı bir düşünce platformu aradığımız takdirde, böyle bir oluşumun Cumhurbaşkanı olarak benden başka bulacağı kimse kalmamış mı? Böyle bir şey olamaz.
kefenci85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:05   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
˙·٠٠•● insanoğlu çiğ süt emmiştir derler çok güzel bir söz
şenere olan güvenimi ha yitirdim ha yitirecem˙·٠٠•●••٠·˙:
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:06   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Konular birleştirildi :-*
Alt 07-08-2008, 16:07   #9
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Ak partinin Karşısına Rakip Çıkartıyorsun Ha Sandıkta Görüşürüz .Şener Bey
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 16:09   #10
Kullanıcı Adı
Beritan
:D :D şener beyi ilgiyle bekliyozda...babam hiç desteklemiyo destekli felan diyyo ya neyse :-X
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)