AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-08-2008, 13:19   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Camiye kilit namaza ceza


İtalya 'dini' baskı ile gündemde. Bir cami, cuma namazında cemaati sokaklara taşıyor diye kapatılıyor. Bundan sonra sokakta namazın da cezası var


İtalya'da hükümet, geçmişte radikal gruplarla ilişkisi olduğu öne sürülen bir camiyi kapatacağını açıkladı. Kapatma gerekçesi ise cuma günleri cemaatin camiye sığmadığı için sokakta namaz kılması.
Dahası da var... İtalya'da sokakta namaz kılana da ceza geliyor.

BBC'de yer alan habere göre Milano'daki Jenner Camisi'nde her hafta 4.000 Müslüman namaz kılıyor. Eski bir garajdan bozma olan bu caminin cemaati, Cuma namazı sırasında sokaklara taşıyor.
1988'de İslami kültür merkezi olarak açılan cami cemaatinin, oldukça küçük olan mekâna artık sığmıyor olması bölge halkını rahatsız etti. Yerel halk sokaklarda namaz kılınmasından şikayetçi olunca düğmeye basıldı.
Milano'daki camiyi polis sıkı gözetim altında tutuyor


Kapatma için İtalya hükümetinin bulduğu gerekçe ise geçmişte bu camininin adının radikal güçlerle anılması.

Ateşli vaazlarıyla tanınan İmam Ebu Ömer, 2003 yılında bu camiye giderken kaçırılmış ve Mısır'a götürülerek işkence görmüştü. 26 CIA ajanı ve İtalyan istihbarat görevlisi halen bu olayla ilgili olarak Milano'da (çoğu gıyaben) yargılanıyor.

SOKAKTA NAMAZA CEZA

Yeni sağcı hükümetin İçişleri Bakanı Roberto Maroni, caminin gelecek aya kadar kapatılacağını ve gelecekte sokakta namaz kılan herkese ceza kesileceğini söyledi.

PARALI CAMİİ

Cemaate alternatif namaz mekanı olarak bir zamanlar Beatles'ın konser verdiği bir stadyum gösterildi. Ancak belediye, stadyumun haftada dört kereden fazla kullanılamayacağını ve buraya giren herkese bilet kesileceğini söylüyor.

Caminin imamı Abdül Hamid Şari, namazları için bir yer kiralamaya hazır olduklarını fakat "göçebe muamelesini de kabul edemeyeceklerini" belirtti. İmam Şari "Biz Milanolu'yuz. Önerilen çözümü kabul etmiyoruz." dedi.

KATOLİKLER DESTEK ÇIKTI

Kentteki Katolik Kilisesi yetkilileri de Müslüman cemaate destek verdi. Peder Gianfranco Bottoni, insanların dua etmesine engel olmanın faşistlik olduğunu söyledi.

Haber Editör

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-08-2008, 13:20   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Camiye kilit namaza ceza
En son Camii yıkımıyla gündeme gelmişti italya.
Pederede helal olsun desteğinden dolayı.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 13:23   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart Camiye kilit namaza ceza
٠٠•● laikçikler çok sevinmiştir˙·٠٠•●••٠·˙
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 13:37   #4
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Camiye kilit namaza ceza
Benim öyle hoşuma gider ki camiye sığmayıpda sokakda namaz kılan insan görüntüsü...Gözlerim dolar nedenini bende bilmiyorum...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 13:44   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Camiye kilit namaza ceza
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Benim öyle hoşuma gider ki camiye sığmayıpda sokakda namaz kılan insan görüntüsü...Gözlerim dolar nedenini bende bilmiyorum...
İşte o bambaşka,bizim Merkez Camii iki katlı (baya büyük),kocaman avlusu var.Baktılar ki buda yeterli değil alt katıda ibadete açtılar,baktılar buda yeterli değil bir bölüm daha eklediler.
Buna rağmen Camii'de yer bulmak imkansız oluyor.

http://www.harmantepecamii.com
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 14:01   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart Camiye kilit namaza ceza
.Şimdi Avrupaya Karşı olan Chp bu olay oluyo diye laiklik diye Ab yide destekler >.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi