AK Gençliğin Buluşma Noktası
Radyo & Televizyon, Sinema Sinema, vizyon filmleri, diziler ,oyuncular,Tiyatro, yeni oyunlar, tiyatro değerlendirmeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-08-2008, 22:27   #1
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Standart Tiyatro Oynayanlar Buraya
Hazirlayan: Kafes

Ilk Tiyatromuz 'Okyanus Akademisi baslamistir. Yalnizca onceden basvuranlar ve kurallari okuyup anlayanlar mesaj atabilir:
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=62329.0

&&==KURALLAR==&&

1. Mesajlar en az 5 cumleden olusmali, kendiniz biraz hikaye havasi katabilirsin.

2. Fakat diger karakterlerin ne yaptigini onceden belirtmek yasaktir

ornek: Neslihan kapidan iceri girdi ve karsisinda Cengizi gordu. Cengiz masaya bir seyler yaziyordu

bu yasak

Cengizin ne yaptigina Neslihan karar veremez. fakat neslihan kendi dunyasindan gecenleri yazabilir.

ornek: Neslihan kapidan iceri girdi ve uzakta gordugu bir masaya dogru yoneldi. Masanin ustunde cizili bir seyler dikkatini cekti. Kucuk bir ayicik resmi vardi ve yanina Nes yazilmisti

"Acaba kim yazmis olabilir ki bunu?" diye dusundu ve sonra iceride bulunan Cengize dondu

"Cengiz, bunu kimin yaptigini gordun mu? Malum burasi benim masam ve benden izinsiz yapilmis"

Eger mudahele etmis olsaniz; karsi tarafin hayal gucunu tamamen kisitliyorsunuz

ornek: Neslihan, Cengizin pencereden baktigini gordu. Cengiz pek durgundu.

"Acaba nesi var" diye dusundu.

boyle dediginiz takdirde Cengiz karakterini canlandiran Deniz. Fenerinin hayal gucune mudahale ediyorsunuz. Belki o oyle bir sey yapmak istemiyor. Siz onceden onun hayal gucunu kisitliyorsunuz.

O zaman oturup hikaye yazmaniz daha mantikli olur heralde.

Bizim burada yapmaya calistigimiz her iki tarafa da esit haklari vererek hayal gucunu yuksekte tutarak kurallara uyarak rol oynamak.

3. Ust uste iki defa ayni kisinin mesaj atmasi yasaktir.

4. Tiyatro esnasinda Smiley kullanmak yasaktir.

5. Tiyatro esnasinda herhangi bir mesaji silmek yasaktir. Diger kisilerin size verdigi cevaba ters dusmeyecek sekilde hatanizi duzeltebilirsiniz sadece.

__++KARAKTERLER++__

KaraEsref

Yas: 14

Isim: Arda

Fiziksel gorunum: Düzgün ve temiz giyimli, dikkat çekici aksesuar ve renklerden uzak duran, ilk etapta sıradan bir görünüşe sahip biri

Okula katilmak kafasina neden yatti: Öğrenme arzusunda olması sebebiyle bunun kendisi için iyi bir fırsat olduğunu düşündü ve okula katılmak istedi. katıldığı kurs, dini konular üzerine.

Kisiligi: Ciddi bir duruşa sahip, meraklı, öğrenme arzusunda olan çok dikkatli fakat bir yönüylede içe kapanık bir tip.

Deniz. Feneri

Yas:19

Isim: Cengiz

Fiziksel gorunum: 1.78 boyunda 69 kg. siyah saçlı, canayakın, yardımsever

Okula katilmak kafasina neden yatti: planları var dil bilimleri ile ilgili

Kisiligi: Sürekli kendini geliştirme çabası içerisinde ama bunu kendi mesleiği üzerine değil de yabancı diller de arayan

politikaci

Yas:18

Isim:Neslihan

Fiziksel gorunum:uzun boylu ela gözlü çok zayıf olmasın

Okula katilmak kafasina neden yatti:okumak için herhalde

Kisiligi:çok konuşkan,utangaç,asi,Türkçeye düşgün,biraz Kavgacı,azıcıkta lider

bilgi mudavimi

Yas:16

Isim:Yaşar BEŞERİ
Kişilik:Siyah saçlı,çok fakir ve tek bacağı sakat kalmış,annesi küçükken vefat etmiş,abası kötü birisi,babaannesiyle yaşayan ve de babaannesi çok vefakar olan,kendisi ise hayatta çok ezilmiş,daha da ezilmek istemeyen bir çocuk.Bu yüzden derslerine dört elle sarılan şahsiyet.

Okula katilmak kafasina neden yatti:Bu sefil hayattan ebediyet kurtulmak ve babaannesine ilaç almak için doktor olma sözü vermişti.Ama okulla birlikte babaannesine bakmak için çalışması gerekti.
Fiziksel Durum:Siyah saçlı,çok fakir ve tek bacağı sakat kalmış,1.70 boylarında,zayıf,siyah gözlü,esmer,yüzünde derin bir yanık izi bulunan çok fakir görünümlü insan

TRKN

Yas:16

Isim:Mahmut ÇETİN

Fiziksel gorunum:1.75 boylarında esmer, hafiften kilolu, siyah gözlü, sağ kaşının üstünde derin bir yara izi var, sinirli baktığı zaman çok korkutucu..

Okula katilmak kafasina neden yatti: okula aile baskısıyla katılmaktadır.

Kisiligi:fazlaca sinirli, her an kavgaya hazır fakat bir okadar da cömert, insanları anlayan, dertleriyle dertlenip mutluluklarıyla sevinen, ailesi tarafından ezilmiş, horlanmış, aile sevgisinden yoksun bırakılmış ve gençlik yıllarının başında olmasına rağmen olaylara bir yetişkn gibi bakabilmesiyle herkesi şaşırtan bir kişilik...

Bade ESNA

Yas: 19

Isim: Erva

Fiziksel gorunum: kestane rengi gozleri, saclari erkek saci gibi ama kiz modelinde kesilmis, 1.78 boyunda uzun ve ince, atletik

Okula katilmak kafasina neden yatti: maksat muhabbet olsun diye katılıyor

Kisiligi: aklına geleni pat diye söyleyen içinde iyi kötü hiç birşeyi tutamayan hocalarla her an tartışmaya hazır,sabırsız,deli dolu bi karakter

__-__-BASVURU-__-__

Yas:

Isim:

Fiziksel gorunum:

Okula katilmak kafasina neden yatti:

Kisiligi:

bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-12-2008, 21:07   #2
Kullanıcı Adı
aksavaşçı
Standart Tiyatro Oynayablar Buraya
ben kabul ediyorum
aksavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2008, 23:34   #3
Kullanıcı Adı
Kafes
Bu guzel fikrini tebrik ediyorum bilgi mudavimi ama sanirim bir eksik var. Takdir edersin ki sen, ben, o ve digerleri ayni anda ayni seyleri dusunmez. Bu sebepledir ki bir konuyu sabitlememiz lazim. Fakat konumuz esnek olacak. Her an baska bir seye donusebilen bir konu olacak.

Mesela biz cok ozel bir okula giden kisileriz. Bu okula gelenlerin yasi,cinsi, bilgisi onemli degil. Fakat ozel olarak secildiler ve oyle herkes kabul edilmiyor bu okula. Secilme kriterleri ilk etapta aciklanmayacak (belki tiyatromuzun sonuna dogru aciklanir belki de bir sir olarak tarihe gomulur ^_~). Bu gittigimiz okul oyle bir okul ki bu okulda ogrenci karakterini oynayanlar belirliyor okulda neler yapildigini. Yani hayal gucunuzu istediginiz yere kadar zorlayabilirsiniz. Iste esneklikte buradan geliyor.

Esneklige bir ornek gostermek gerekirse; mesela bilgi mudavimi, ben ve bir kac kisi bir klup kurmusuz o klupte beraber aktiviteler yapiyoruz. Baska karakterler diyelim ki basketbol takimina girmis oradaki yasadiklarini paylasiyorlar. Baska karakterler okulun onde gelen zeka timsalleri olaraktan gizli siyaset masasinda bulusup derin devlete tas cikaracak planlar kuruyorlar. Baska karakterler ascilik klubunde yemek yapiyor. Baska karakterler okuldan atiliyor ve serseri oluyor vs.

Oynama sekline bir ornek:

Lale iceri girer..

Merhaba *bakislarinda biraz huzun vardir, gozlerini yere diker*

Bugun buraya bir mesele uzerine konusmaya gelmistim.. Eger kabul ederseniz?

Gordugunuz gibi karsi tarafin ne yapacagina dair herhangi bir onsurum yok. Yani karsi karakteri asla kontrol etmek yok. Bu yasak.

bilgi mudavimi kardesim geri geldiginde bu yazdigimi okursan senin de fikirlerini alalim
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:04   #4
Kullanıcı Adı
politikaci
benim biraz düşünmem gerekiyor akpartiforum üyeleri :-*
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:06   #5
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
tamam ben bi düşüneyim bir rol bulmaya çalışıyım bakalım
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:20   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Ben 13-14 yaşlarında, öğrenmeye meraklı bir öğrenci olmak isterdim. :
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:26   #7
Kullanıcı Adı
Kafes
Bu konuda atmis oldugum ilk mesajimi okuyan ve katilmaya karar vermis uyelerimizin dikkatine:

Olusturmus oldugunuz karakteriniz hakkinda formata uyarak lutfen asagidaki bilgileri giriniz:

Yas:

Isim:

Fiziksel gorunum:

Okula katilmak kafasina neden yatti:

Kisiligi:

Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:30   #8
Kullanıcı Adı
Deniz.Feneri
ben serserilik yapabilirim aslında :D
Deniz.Feneri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:35   #9
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Ablacım ben onaylıyorum.Çok doğru düşünmüşsün.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 00:38   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Yas: 14

Isim: Arda

Fiziksel gorunum: Düzgün ve temiz giyimli, dikkat çekici aksesuar ve renklerden uzak duran, ilk etapta sıradan bir görünüşe sahip biri

Okula katilmak kafasina neden yatti: Öğrenme arzusunda olması sebebiyle bunun kendisi için iyi bir fırsat olduğunu düşündü ve okula katılmak istedi. katıldığı kurs, dini konular üzerine.

Kisiligi: Ciddi bir duruşa sahip, meraklı, öğrenme arzusunda olan çok dikkatli fakat bir yönüylede içe kapanık bir tip.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)