AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-16-2008, 22:32   #1
Kullanıcı Adı
Berika
Standart Savcının resmi Birand'ı yaktı
Savcının resmi Birand'ı yaktı


16 Temmuz 2008 Çarşamba 19:30
13 aydır soruşturma sürüyordu. Ama Ergenekon savcısını henüz kimse görememişti. Ta ki düne kadar...
13 aydır devam eden soruşturma kapsamında flu ve küçük bir fotoğrafının dışında herhangi bir görüntüsü bulunmayan Ergenekon'un 1 numaralı Savcısı Zekeriya Öz'ün dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i ziyaretinde çekilen fotoğraflar ve kamera görüntüleri Kanal D ve Star haberde yayınlandı.

Terörle ve Organize Suçlarla Mücadele suçlarına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı başından beri yürüten Zekeriya Öz'ün görüntülerini yayımlayan basın-yayın organlarına yönelik soruşturmayı terörle mücadele kanunun 6. maddesine göre başlatacak.

İstanbul Cumhuriyet savcılığı'nda görev yapan ancak adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "O görüntüleri yayınlayan yayın kuruluşları, Ergenekon terör örgütünün hedefindeki en önemli isim olan Zekeriya Öz'e büyük kötülük yaptılar. Aylardan beri basından görüntülerini saklamaya çalıştığımız Savcı Öz'ün çarşaf çarşaf görüntülerini kamuoyuna yansıtmak marifet değildir. Bunu yapan yayın kuruluşları,'Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. Maddesine göre suç işlemiştir' Biz de bu yasal güvenceden hareketle Öz'ün görüntülerini yayınlayan tüm basın-yayın kuruluşları hakkında soruşturma başlatacağız" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU'NUN 6. MADDESİ NE DİYOR?

Madde 6 - İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğu- nun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler beşmilyon liradan onmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

Terör örgütlerinin bildiri veya açıklamalarını basanlara veya yayınlayanlara beşmilyon liradan onmilyon liraya kadar ağır para cezası verilir. Bu Kanunun 14 üncü maddesine aykırı olarak muhbirlerin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar beşmilyon liradan onmilyon liraya kadar ağır paracezası ile cezalandırılır.

Yukarıdaki fıkralarda belirtilen fiillerin 5680 sayılı Basın Kanununun 3.maddesindeki mevkuteler vasıtasiyle işlenmesi halinde, ayrıca sahiplerine de; mevkute bir aydan az süreli ise bir önceki ay ortalama fiili satış miktarının, aylık veya bir aydan fazla süreli ise bir önceki fiili satış miktarının, mevkute niteliğinde bulunmayan basılı eserler ile yeni yayına giren mevkuteler hakkında ise, en yüksek tirajlı günlük mevkutenin bir önceki ay ortalama satış tutarının yüzde doksanı kadar ağır para cezası verilir. Ancak, bu ceza ellimilyon liradan az olamaz. Bu mevkutelerin sorumlu müdürlerine, sahiplerine verilecek cezanın yarısı uygulanır. (Haberturk)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-16-2008, 22:34   #2
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart Savcının resmi Birand'ı yaktı
o paraları hangi kasadan ödeyecekler acaba ?
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 22:38   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart Savcının resmi Birand'ı yaktı
˙·٠٠•● Hortumladıkları paralar varya yetimden öksüzden yedikleri paralar varya onlarla öderler ˙·٠٠•●••٠·˙
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 22:41   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Savcının resmi Birand'ı yaktı
Göz göre göre Ergenekon'a destek veriyorlar. Milleti de aldatmaya çalışıyorlar. Hani bu millet değil miydi iki sözünden biri "derin devlet" olan.. Alın size derin devlet, şimdi ne oluyor?
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 22:47   #5
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Savcının resmi Birand'ı yaktı
danıştay saldırısında üyelerin resmini yayınlayan vakiti 'hedef göstermek' ile yaftalamışlardı?

-pardon,bu neydi?

-tabii ki gazetecilik!!!
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi