07-22-2008, 09:57 | #1 |
Nuveyba-Mustafa İslamoğlu
Nuveyba
Öfkemin hançerine su ver sen kalkalım bir seher vakti Nuveyba işgaledilmiş topraklarımız üstüne güneş doğmadan önce her taşın dibine bir yıldız gömmüşler şu denizden hala kırbaç sesi gelir atlıları en son ne zaman görmüştün Nuveyba nezaman öpmüştün ayağını Selahaddin’in kol kırılır yen içinde kalır ya baş koparsa Nuveyba bu gövde bir düşerse yere ya kan tutar dağları, atom santrallerini yeryüzünü ve umutları sel alır geriye andın, aşkın ve adın kaldı andını çocuklar içti Nuveyba aşkın yüreklere düştü adın cellatların kirli elinde Filistin askısına dönüştü kan akacak bu topraklarda kan kendileri benimkini demirden atları seninkini içecek bir can düşecek toprağa Sabra bir can kalkacak. Ramallah’ta tarlalara çocuk ektik Nuveyba taşlarıyla ebabiller dönüştü tomurcuğa güz ekinidir bilirsin verirse Mevla yüreklerin buz kestiği bir mevsimin ardından her bir çiçek kesebilir çocuğa sihirbazın çırağını hatırlarsın Nuveyba o hendekte hala tüter annelerin şarkısı o gün bu gün hala utanır güneş adın ateş, andın ateş, aşkın ateş. Mustafa İslamoğlu
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-27-2010, 03:26 | #2 | |||
of ki ne of... islamoğlu hocanın gönlüne diline sağlık... muhteşem sözler... muhteşem bir yorum... müzikte muhteşem... Lütfen dinleyin... |
||||
11-27-2010, 03:36 | #3 |
Arkadaşlar Nuveyba Mısırda bir kent imiş...
Eski Mısırda yağmalanmış bu şehir... Çok güzel bir nick olur kullanabilirim bu ismi... |
|
11-27-2010, 03:41 | #4 |
Muhteşem...
|
|
11-27-2010, 03:47 | #5 |
Nuveyba, Mustafa İslamoğlu'nun unutulmaz eserlerinden. Akıncı yukarıda şiiri Mustafa Hocanın dilinden paylaşmış. Ben başka bir yorum ekleyeceğim. Mustafa Hocanın talebesi Adnan Aydın yakınlarda bir albüm çıkardı. Tamamı Mustafa İslamoğlu şiirlerinden oluşuyor. Ben aldım ve uzun zaman etkisinde kaldım. Mustafa Hocanın şiirlerini İbrahim Sadri'den Ömer Karaoğlu'na, Erdoğan Akın'a çok kişi bestelemiştir ama hiçbiri Adnan Aydın gibi değil... Kasedi dinlediğimde şunu söyledim. Bu şiirleri ancak Mustafa Hocanın bir talebesi böyle okuyabilirdi.
Albüm: Göçmen Kuşlar... Adım Prodüksiyonun sitesinden isteyebilirsiniz kesinlikle tavsiyemdir. Mustafa Hoca da bu albümü günlerce gözyaşlarıyla dinledi biliyorum, Adnan abi albümün hikayesini anlatırken söyledi bunları... Görüntü iç acıtıyor farkındayım kusura bakmayın... Konu Üç mevsim tarafından (11-27-2010 Saat 03:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
11-27-2010, 04:02 | #7 |
Nuveyba bugün Mısır topraklarında kalıyor galiba evet Akıncı.
Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü Fethederken Konuşlandığı Limanın Adıdır Nuveyba. Mustafa İslamoğlu o taraflara yaptığı bir gezide Nuveyba limanında ya da belki de o bölgede bir gemiden esir Filistin topraklarına bakarak yazdı bu şiiri. "Ramallah’ta tarlalara çocuk ektik Nuveyba taşlarıyla ebabiller dönüştü tomurcuğa güz ekinidir bilirsin verirse Mevla yüreklerin buz kestiği bir mevsimin ardından her bir çiçek kesebilir çocuğa" |
|
11-27-2010, 04:06 | #8 |
Murat abi verdiğin videoda güzel ama bence islamoğlu hoca daha güzel seslendirmiş...
Yani şiir tarzı okumaya tam uymuş... |
|
11-27-2010, 04:08 | #9 | |
Alıntı:
Nuveyba... Güzel bir nick olabilir sanırsam... |
||
11-27-2010, 08:47 | #10 |
Güzel bir şiir.Musatafa hoca gibi bir entelektüel'e yakışır.
|
|
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|