![]() |
#1 |
![]() ![]() Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan emekli paşa Hurşit Tolon, Eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal Zeybek ve milliyetçi kesimin önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun arasında müthiş bir tartışma yaşandı.. Ayrıntılar.. Hac yemeğıinde rakı içti!! Gazeteci Şamil Tayyar'ın piyasaya yeni çıkan 'Gölge İktidar' isimli kitabında Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan emekli paşa Hurşit Tolon, Eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal Zeybek ve milliyetçi kesimin önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun arasında ilginç bir tartışma geçiyor. Tartışma, 28 Şubat sürecinin Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu'nun verdiği Hac Yemeği'nde yaşanıyor. Hac yemeği olmasına karşılık Tolon Paşa rakı içiyor.. İşte o bölüm: "Yaşar Yazıcıoğlu’nun hac dönüşü verdiği bir davette Hurşit Tolon ile Ramiz Ongun arasında sert tartışmalar yaşandı. Davet bir hac yemeği olduğu halde Tolon rakı içmişti: Tolon: “Vatan satılıyor, ülke batıyor, memleket elden gidiyor. Artık silkinmek, milleti uyandırmak lazımdır.” Ongun: “Sizde vatan, millet işlerine yeni giren genç subayların heyecanını, acemiliğini gördüm. Paşa, kendinizi bu milletten alacaklı mı hissediyorsunuz? Biz memleketi rütbe, maaş için değil, karşılıksız sevdik. Türkiye, eskisinden daha iyi durumdadır.” Tolon: “Ben 50 yıl bu ülkeye hizmet ettim.” BİZ BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİK... Ongun: “Vatana biz de hizmet ettik. 12 Mart’ta, 12 Eylül’de kendimizi siper ettik. 2 dilim, 2 diplomam var. Sayenizde doktora yapamadım. Şu anda 480 milyon alan Bağ-Kur’luyum. Vatanıma, milletime helal hoş olsun. Siz emekli olsanız da makam aracınız, korumanız var. Hâlâ kendinizi bu milletten alacaklı mı görüyorsunuz? Paşa, şunu unutmayın. Biz bu vatanı rütbe, makam için değil, karşılıksız sevdik.” Yemekte Ramiz Ongun, Namık Kemal Zeybek’le de tartıştı. Zeybek: “Sayın Orgeneralim. Bu devleti ordu kurdu” Ongun: “Bu devleti millet kurdu.” O sırada tartışmaya masadaki konuklardan katılanlar da oldu. Şöyle bir ses yükseldi: “Millet dediğin bir avuç köylüydü?” Ongun ise çarpıcı bir cevap verdi: “O bir avuç köylü dediğiniz insanlar kefen bezini, ununu askere vererek Kurtuluş Savaşı’nı yaptı.” “Millet”, “Devlet”, “Bayrak” gibi kutsal kavramların tanımındaki bu görüş farklılıkları, masabaşı siyasi proje önünde en büyük engel oldu." cafesiyaset.com
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|