AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-15-2008, 12:05   #1
Kullanıcı Adı
kefenci85
Standart Ankara'ya 5 bin kişilik sıradışı Camii
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara'ya 5 bin kişilik cami yaptırıyor. 15 milyon doları bulacak cami, Türkiye’nin neoklasik tarzda yapılmış ilk camisi olacak.




Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “VİP için cami” yaptıracağı haberi üzerine Başkan Yardımcısı Er NTVMSNBC’ye açıkladı: İbadetin VİP’i olmaz. VİP değil, ama Türkiye’de ilk olacak, neoklasik bir cami yapılacak.

“Diyanet İşleri Başkanlığı VİP için 15 bin kişilik cami yaptırıyor” haberi üzerine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er’i aradık. Er, bu haberi yalanladı ve asıl haberi NTVMSNBC’ye verdi. Yapımı 15 milyon doları bulacak cami için “İbadetin VİP’i mi olur! Kesinlikle VİP için cami yapmamız sözkonusu değil. Protokoldekiler de gelir, vatandaşlar da. Herkes aynı safta durur” diyen Er, Türkiye’de ilk kez neoklasik tarzda bir cami yaptıracaklarını açıkladı.

Prof. Dr. İzzet Er, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2000 yılında taşındığı Eskişehir yolu üzerindeki binasının yanında yapılacak cami için NTVMSNBC’ye şu bilgileri verdi:

15 BİN DEĞİL, 5 BİN KİŞİLİK

“Biz öncelikle kendi ihtiyacımız için bir cami düşündük ve bunu projelendirmeye çalıştık. Bizim (Diyanet İşleri Başkanlığı’nda) 1000’e yakın personelimiz var. Bunlar şu anda bir spor salonunda namaz kılıyor. Dolayısıyla bunlar için bir ihtiyaç var. Arkamızda Atatürk Hastanesi’nden gelen hasta yakınları var. Zaten orası her geçen gün büyüyor, bir sağlık sitesi de olacakmış. Arkadaki Mustafa Kemalpaşa mahallesinde hiç cami yok. Danıştay binası yapılacak, Tarım Bakanlığı için de 20 katlı bina yapılacağı söyleniyor. Dolayısıyla bu çevredeki potansiyeli de düşünmek zorundayız. Çünkü cami her zaman her yere yapılmıyor. Böyle bir düşünceyi realize etmeye çalıştık. Cami 15 bin kişilik değil, 5 bin kişilik olacak. Kapalı alan olarak içeride yaklaşık 5 bin kişi namaz kılabilecek. 3098 metrekare caminin içi. 0,60 metrekareye bir insan sığdığını düşünecek olursak, tam 5 bin kişi içeride ibadetini rahatlıkla yapabilecek.”



Prof. Er, “İbadetin VİP’i olur mu” sorumuzu, “Hayır, hayır. Kesinlikle öyle birşey yok. İbadette herkes aynı safta yer alır. İbadette herkes eşittir. VİP’i yoktur bu işin. Allah katında en yüksek protokolde bulunan insanlar da sıradan bir insanda aynıdır” yanıtını verdi. Er, şöyle devam etti:


Kaynak: haber7

VİP İÇİN CAMİ YAPMAMIZ SÖZKONU DEĞİL

“Diyelim ki, sayın Cumhurbaşkanı bu camiye gelmek istedi.

Hangi camiye giderse gitsin, orada güvenlik tedbirleri alınır. VİP durumunda olanlar için gerekli tedbirler alınır. Kesinlikle VİP için cami yapmamız sözkonu değil. Ama vatandaşlardan protokole dahil olanlar da gelir, herhangi bir vatandaş da gelir. Camide bunlar için yer ayrılmış değildir. Herkes aynı safta durur ve namazını, ibadetini eda eder. VİP cami, şu cami, bu cami diye bir düşüncemiz yok.


KOCATEPE CAMİSİ’NE ALTERNATİF DEĞİL

“Gazetelerde, internet sitelerinde Kocatepe Camisi’ne ‘ye alternatif olduğu yazdı. Kesinlikle böyle birşey yok. Burada bir ihtiyaç belirdi. Çevredeki potansiyel dikkate alınarak 5 bin kişilik düşünüldü. Zannederim Kocatepe daha büyüktür. Ona alternatif diye birşeyimiz olamaz, fiziken de olamaz.


2 BİN ARAÇLIK OTOPARK ALANI VAR

“Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı şehitlerimizi Kocatepe Camisi’nden kaldırıyor. Cenaze sahibi hangi camiden cenazesini kaldırmak istiyorsa önceden onu ilan ediyor zaten. Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı şehitlerimizi isterse yeni yapılacak camiden de kaldırabilir. Çünkü cami, trafiği rahat bir bölgede bulunuyor. Altında da 2 bin araçlık otopark alanı var.


YAPIMINI SOSYAL HİZMET VAKFI ÜSTLENDİ


“Caminin yapımını Sosyal Hizmet Vakfı üstleniyor. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak cami yapımına bütçe ayırmıyoruz. Temel atma töreni Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda olacak. Bu hafta 1-7 Ekim’de oluyor. Ancak bu yıl Ramazan Bayramı tatiline isabet ettiği için 13-19 Ekim’e çektik. Davetlilerin genel durumunu dikkate alarak temel atma töreni için bir tarih tespit edeceğiz

 

kefenci85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-15-2008, 12:24   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Ankara'ya 5 bin kişilik sıradışı Camii
“Diyanet İşleri Başkanlığı VİP için 15 bin kişilik cami yaptırıyor”

Böyle haber yapan her kim ise camiiden-namazdan-peygamber efendimizden bihaber kişidir,büyük ihtimal kartelk basınıdır.

Hayırlı olur inşaAllah,geçen hafta sonu Ankaradaydım,çok az cami var her nedense ?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 13:51   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart Ankara'ya 5 bin kişilik sıradışı Camii
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
“Diyanet İşleri Başkanlığı VİP için 15 bin kişilik cami yaptırıyor”

Böyle haber yapan her kim ise camiiden-namazdan-peygamber efendimizden bihaber kişidir,büyük ihtimal kartelk basınıdır.

Hayırlı olur inşaAllah,geçen hafta sonu Ankaradaydım,çok az cami var her nedense ?
ntv de canlı yayında izledim sayın diyanet işleri başkan yardımcısı durumu aydınlatmak için ayrıntılı bilgiler verdi.Fakat bunları dinlediği halde ntv sunucusu yine kendi bildiğini okudu. >
din üzerinden kendlerine rand elde etmeye kalkan zavallı insanlar.Allah'a havale ediyorum hepsini.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 13:55   #4
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Standart Ankara'ya 5 bin kişilik sıradışı Camii
inşallah bu güzel Camii'ye kavuşuruz, Ankara' da gerçekten büyük camii yok denecek kadar öyle az ki, Kocatepe'den başka göze çarpan yok... Ona karşılık Kilise de epey artış varmış.

Kartel sinir etme beni iyice, git kendine başka bir ilgi alanı bul
>
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 15:38   #5
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart Ankara'ya 5 bin kişilik sıradışı Camii
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
“Diyanet İşleri Başkanlığı VİP için 15 bin kişilik cami yaptırıyor”

Böyle haber yapan her kim ise camiiden-namazdan-peygamber efendimizden bihaber kişidir,büyük ihtimal kartelk basınıdır.

Hayırlı olur inşaAllah,geçen hafta sonu Ankaradaydım,çok az cami var her nedense ?
tabi karteldir >
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi