11-01-2008, 16:05 | #1 |
Doğalgaza geceyarısı yüzde 22,5 zam
Doğalgaza geceyarısı yüzde 22,5 zam
Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 22.50, sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 22 oranında zam yapıldı. ANKARA (A.A) BOTAŞ, bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 22.50, sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 22 oranında zam yaptı. BOTAŞ Genel Müdürlüğünden 02.00 de yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Planlama Kurulunca enerji KİT'lerinde 1 Temmuz'dan itibaren maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, bu çerçevede yapılan hesaplamalar sonucunda, doğal gaz satış fiyatlarının bugünden geçerli olmak üzere konutlara yüzde 22.50, sanayiye yüzde 22 oranında yansıyacak biçimde artırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Söz konusu fiyat artışında, döviz kurunda özellikle son bir ay içinde meydana gelen hızlı artışların yanı sıra, petrol ve petrol ürünleri fiyatortalamalarına endeksli olan doğal gaz alım fiyatlarının, petrol fiyatlarındaki artışlardan 6-9 ay geriden etkilenmesi ve geride bıraktığımız 6-9 aylık dönemde petrol fiyatlarının uzun süre rekor seviyelerde seyretmesi etken olmuştur. Yeni Safak
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-01-2008, 16:06 | #2 |
kötü bir haber ama herşeyin hayırlısı olsun
|
|
11-01-2008, 16:58 | #3 |
Gece 4te kalktım interneti açtım.Haber7 baktım doğalgaza zam %22.5 diye yazıyordu.İnanamadım iyice baktım yanlış görmüşümdür diye.Haberin ekleme saati ise çok ilginçtir gecenin 3:30.Zam ise araştırdığım kadarıyla gecenin 2:30 -3:00 arası açıklanmış.Neden zam gece yarısı açıklanmış oda bir merak konusu...
Neyse zamın 22.5 olduğunu öğrenince bu kadarda olmaz dedim.Bunları muhalefetten yazmıyorum.Bizde doğalgaz kullanıyoruz bu zamlarla halkımız ne yapacak yazık değilmi Fazla eleştirmeyelim birileri kızar sonra |
|
11-01-2008, 17:07 | #4 |
gerçekten biraz fazla olmuş ama bayadır enerjiye zam yapılmıyordu. özellikle elektriğe. toplu zam yapılınca tüketiciye daha ağır geliyor. her döneme yedirilerek zamlar yapılsa daha sağlıklı olur.
|
|
11-01-2008, 17:22 | #5 |
her zammı arkasından bu ülke her ülkeye göre ucuz deniliyor...acaba açlık sınırı o ülkelerde ne ...zamlara şaşıyorum
|
|
11-01-2008, 17:23 | #6 |
Hem Sağlık olsun hemde Vatan sağolsun.Genede düşünceli davranılmışki gece yarısı vatandaş uyurken yapılmış.Haliyle etkisi biraz daha az olmuştur.Sabah uyanan vatandaş bu bir rüyamı yoksa gerçekmi diyene kadar çoktan sindirilmiş ve hazmedilmiş olur.Malum eskiden böyle zamlar güpe gündüz gerçekleştirilir ve vatandaş mide krampları geçirirdi.
Biraz polya ana'da olmak lazım şöyleki Ya ,bu zam 22.5 değilde 42.5 olsaydı. Yada ,keskin soğuklar yaklaşmakta iken doğalgazımız olmayıp ,ah ulan keşke doğalgazımız olsaydıda en az 22.5 zam yapılsaydı da diyebilirdik.En azından zam yapılacak bir doğal gazımız var. Onun için hemen her şeye tepki göstermek yerine olaylara veya konu gereği zamlara polya ana'yı bile kıskandıracak şekilde ,olumlu yaklaşıp zamlarla beraber yaşamasını öğrenmeliyiz. Konu Saltuk Buğra Han tarafından (11-01-2008 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir.. |
|
11-01-2008, 17:27 | #7 |
'Kusura bakma millet vaziyet böyle' Bakan Unakıtan artan doğalgaz fiyatları ile ilgili yaptığı konuşmada, Hükümet olarak "Kusura bakmayın ey millet vaziyet böyle" dedik" açıklaması yaptı ''HÜKÜMET OLARAK (KUSURA BAKMAYIN EY MİLLET VAZİYET BÖYLE) DEDİK''- Bakan Unakıtan, doğal gaz için BOTAŞ'a zammı sorduğunda ''Zammı yapmazsam maliyetlerin altında satış yapacağım'' cevabını aldığını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Ne demek o, bunun manası bütçeden vermektir. Elektrikçiye soruyorum (Parayı toplayamazsam doğal gazcıya veremiyorum) diyor. Birbirine bağlı. Telefon parası ödemeyen var mı? Ödemezsen telefon kesilir. Elektrik parasını da ödenmedi mi keseceksin. Çünkü elektriği yetiştiremeyeceğiz memlekete. Tamam (Maliyetine verelim) dedik. (Kar koyup milleti inletmeyin) dedik. Hükümet olarak (Kusura bakmayın ey millet vaziyet böyle) dedik. (Petrolün fiyatları iniyor, bu fiyatlara az yansıyor) diyor TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu. TÜPRAŞ, Enerji Piyasasını çağırdım. (Bizi Rekabet Kurumu inceledi) dediler. (Yok) dedim, bir de ben inceleyeceğim. Hakikaten doğru mu, bakacağım.'' |
|
11-01-2008, 17:36 | #8 |
Bırakın yaw milletin ümüğünü sıktınız.Allah aşkına zammı şu yüzden bu yüzden oldu diye üzerine macun çekmeye çalışmayın.Ne yüzden olduysa oldu zam olmamalıydı.
|
|
11-01-2008, 17:43 | #9 | |
Alıntı:
zam olur da %22 gerçekten çok olmuş. maliye bakanı veya enerji bakanı kafayı çalıştırsaydı %5 lik periyotlarla zam yapsaydı hiç tepki gelmeyecekti |
||
11-01-2008, 17:54 | #10 |
:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|