![]() |
#1 |
![]() Diyarbakır'da “hırsız” şüphesiyle gözaltına alınan bir şahsın bilgisayarında başta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere birçok kuruma ait “gizli bilgiler” ele geçirildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Sur ilçesinde devriye görevi yürüten polis, elinde dizüstü bilgisayar bulunan bir şahsı şüphe üzerine durdurdu.
Bilgisayarın çalıntı olabileceğini düşünen polisler, şahsın üst aramasını yaptıktan sonra, bilgisayarı inceledi. Bilgisayarda yapılan incelemede üzerinde “MİT” yazılı bir dosya tespit eden polis, şahısla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Verdiği ilk ifadede, bilgisayarın kendisine ait olduğunu savunan şahıs, MİT ile ilgili dosyayı da, “merak üzerine” internet sitesinden indirdiğini söyledi. GİZLİ BİLGİLER FİLM CD'LERİNE YÜKLENMİŞ Soruşturmayı derinleştiren polis, şahsın evinde arama yaptı. Aramada, çok sayıda CD ele geçirildi. Polisin, inceleme sonunda başta MİT ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere bazı kurumlara ait gizli bilgilerin, film CD'lerine yüklendiğini belirlediği öğrenildi. PKK'NIN ‘HACKER'I ÇIKTI Diyarbakır'da yakalanan ve sorgusu sonrasında itiraflarda bulunan R.C.'nin Diyarbakır'da bilgisayar bakım işi yaptığı, aynı zamanda elde ettiği bilgileri doğrudan Kandil Dağı'na aktaran PKK'nın çok gizli özel kuryesi olduğu ortaya çıktı. R.C'nin, bölücü örgütün üst düzey yöneticisi Murat Karayılan'a bağlı olarak çalıştığı belirlendi. Liseden bir arkadaşı vasıtasıyla bu işlere bulaştığını söyleyen R.C., ifadesinde Ankara'da tutuklanan bu arkadaşının bir yakınının çalıştığı dükkana gelip, “Sende emniyet ve askeriyeye ait gizli bilgiler varmış, bunları Cemal kod adlı Murat Karayılan'a göndermemiz gerekiyor” dediğini, ardından bu kişinin getirdiği dizüstü bilgisayara bilgileri yüklediğini anlattı. Murat Karayılan'ın kendisine teşekkür ettiğini belirten R.C., şöyle dedi: “Bu kişi bir süre sonra yanıma geldi ve bilgilerin yerine ulaştığını, Murat Karayılan'ın da bana özel selam gönderdiğini ve teşekkür ettiğini söyledi. Ben bu bilgileri PKK kamplarına ulaşması için gönderdim..” Sanığın evinde ele geçirilen CD'lerde içinde MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki jandarma ve sınır piyade birlikleri hakkındaki bilgiler, yerleşim krokileri ile bölgedeki emniyet müdürlüklerine ait bilgi ve belgelere ulaşıldı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan zanlı, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısınca alınan ifadenin ardından, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, şahsı, “Devletin gizli bilgilerini temin ettiği” gerekçesiyle tutukladı. habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|