16.10.2008 EĞİL FESTİVALİ COŞKUYLA SONA ERDİ
AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI AHMET ÖCAL’IN KONUŞMASI
Bu güzel organizasyona katkısı olan herkese minnettarlığımı belirtmek istiyorum değerli hemşerilerim eğilimiz çok yetenekli ve becerikli kaymakamlarıyla memurlarımızla yetiştirdiği iş adamlarıyla ve güzel insanlarıyla inşallah öncelikle ilimizde daha sonra ülkemizde ve dünyada kısa zamanda var olan inanç turizmindeki kaynaklarıyla kültürel eserleriyle tanıtmış olacağız bu anlamda elimizden gelen bütün katkıyı sunacağımızı belirtmek istiyorum ve bu organizatörle bu mutluluğu bize yaşatan sayın kaymakamıma ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum
Eğil Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen final günü etkinlikleri kapsamında, Festivalin ilk günlerinde masa tenisi, satranç, voleybol ve tavla yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Festival kapsamında Altın üzüm yarışması düzenlendi. Yarışmada, birinciliği Hasip Laçin ikinciliği Mehmet Laçin, üçüncülüğü ise Ömer Meşe aldı. Birinciye plaket ve 500 ytl ödül verilirken, diğer yarşmacılara da plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik kapsamında, Eğil Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerince tiyatro gösterisi düzenledi
Konuşmaların ardından Davetliler, davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. Eğil Tanıtım Günleri, Bedri Ayseli'nin verdiği konser ile son buldu
AK PARTİ TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI
![](http://www.akparti.org.tr/diyarbakir/haber_resim/E.ŞENLİK%20(2).JPG)