11-25-2008, 12:20 | #1 |
Meslek diyalogları...
1- Yahu sen inşaat mühendisiydin di mi?
- Evet?? - Baksana bu bina yıkılır mı? - Ne bileyim ben, bisürü testi var bu işin öyle karpuza vurur gibi anlaşılmaz bu işler! - Ne biçim mühendissin lan sen? -....... 2 - Bölüm ne? - Makine mühendisliği - VAKTİN OLUNCA BENİM BULAŞIK MAKİNASINI YAPIVER -........ 3 - Ne çıkacan mezun olunca? - Gemi inşaat muhendisi. - Ha, kaptan felan yani. - Yok ebe olacaz. 4 - Mesleğin ne evladım? - Kimya muhendisiyim amca. - Sabun, şampuan felan... - Yok amca öyle değil; daha bi zor. 5 - Abi senin bölüm bilgisayardı di mi? - Evet? - Ya 6 haneli icq numarası nası aliyoruz?Öğretmişlerdir size.... - (tabi tabi. okulda ders var ICQ101 diye) Ama,öğretmediler,bilmiyorum. 6 -Ne mühendisisin? -Endüstri mühendisi -Ne endüstrisi? 7 Arkeoloji bölümünde okuyan bir kişi tarafından, bilgisayar mühendisliğinde okuyan bir kişiye yöneltilmiş soru: - Abi sen bilgisayar mühendisliğinde okuyordun dimi? - Evet. - Size hacker lik yapmayı öğretiyorlar mı, böyle bir ders var mı? - Lan, siz de tarihi eser kaçakçılığı diye bir ders var mı? -?! 8 - Abi nerde okuyodun sen? - Makine mühendisliği - 4 yıllık mı? 9 - Ne mühendisisin? - Bilgisayar - Bu bilgisayarlar nasıl çalışıyorlar kuzum? - içlerinde elektronik devreler var, ikili mantığa göre... - ??! - Boşver, sen tak fişi çalışır onlar.. 10 - Ne mühendisisin? - Bilgisayar - Yav bizim oglana şöyle iyi bişey, oyunlu falan, toplasak kaça çıkar? 11 - Bilgisayar mühendisliğini kazandığına göre çok zeki olmalısın. - Yok ya o kadar değil. - Salak mısın yani? 12 - Emre aslanım sen makine mühendisiydin de mi? - Evet mahmut amca. - Vallahi tebrik ederim seni.. ya bu arada bizim şofben bozuldu, müsait olduun bi zaman diyodum. 13 - Yavrum inþaat mühendisi mi olacaksın sen? - Evet teyzecim. - Ayy canim benim peki iş miş bulabilecek misin çıkınca, master yapacak msn? master yapmadan da bir anlam yok artık. Mühendis kaynıyor ortalık. - ...Saol ya. Bunları hatırlattın ya huzura kavuştum şimdi. Bozmasaydın ya şu güzel ortamı, daha iyi olmaz mıydı? 14 - Ne iş yaparsın sen? - Haberleşme mühendisi - Yaw bu nokialarda radarın yeri tespit ediliyo mu.Nasıl oluyo o ? - Benim bu telefona nerden müzik yüklenir ? - Sen şimdi telefon felan yapabiliyon mu bana da yap - Bu uydu kanallar şifresiz felan nasıl izleniyo onun bi aleti varmış, var m sende 15 - Senin okuduğun bölüm ne yienim? - Genetik mühendislii diyorlar teyzecim. - Vah vah tıp fakültesi tutturamadın mı yavrum, böyle genetik mühendisi olucan.? - Kandan cerahatten pek hoşlanmam. 16 - Hmm yazılım mühendisliği nasıl oluyor o? - Bilgisayar yazılımı üzerine. - Yazı mı yazyorsun yani bilgisayarda? - Evet yazı yazıyorum bilgisayarda. (la havle) 18 - Sen şimdi ne okuyodun? - Bilgisayar mühendisliği - Evladım boşuna okuyosunuz siz, şimdiki çocukların hepsi bilgisayar kurdu, bizim oğlan bütün gün internet cafede. - Tabii amca, anlıyorum.. 19 Işçilerin yeni girmiş makine mühendisi hakkındaki yorumları: - Bak mesela şu yeni giren mühendis var ya.. - Hee. - CNC nin "S" sinden bile anlamıyo.. - CNC de "S" var mı ki lan? - Neyse işte anlamıyooo.. 20 - Ne okuyorsun sen? - Peyzaj mimarlığı - Ne yapar o? - Doğal çevreyi bozmadan insan gereksinimlerini karşılamak için incelemeler ve planlar yapar. Kentlerdeki parkların, bahçelerin, tarım alanlarının ve yolların.... - Ha yani bahçıvan olucan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-25-2008, 12:27 | #2 |
- Ne mühendisisin?
- Bilgisayar - Yav bizim oglana şöyle iyi bişey, oyunlu falan, toplasak kaça çıkar? şu soruyla ilk iki senem de ne çok karşılaşmıştım herkese fiks cevap veriyodum 3000 dolar |
|
12-01-2008, 21:23 | #3 |
11
- Bilgisayar mühendisliğini kazandığına göre çok zeki olmalısın. - Yok ya o kadar değil. - Salak mısın yani? :D:D |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|