12-23-2008, 16:40 | #1 |
Ankara'nın Yolları Taştan...
Ankara için 3 anket
5 büyükşehirde mevcut başkanlarla ‘yola devam’ diyen AK Parti, Ankara için 3 ayrı araştırma firmasına ‘memnuniyet’ anketi ısmarladı. Erdoğan, Ankara vekilleriyle görüştükten sonra aday ismini açıklayacak. BAŞBAKAN Erdoğan, halen AK Parti’de bulunan 46 ilin belediye başkanıyla ‘tamam mı, devam mı’ demek için milletvekilleriyle görüşmelere başladı. Konya, Kayseri, Antalya, Kocaeli ve İstanbul’da mevcut başkanlarla ‘yola devam’ diyen AK Parti, Ankara için de 3 ayrı anket yaptıracak. Erdoğan, iki gün süreyle vekilleri dinleyerek, mevcut başkanların durumunu sordu. 29 İLİN VEKİLİYLE GÖRÜŞTÜ ERDOĞAN, Kurban Bayramı’nda önce temayül yoklamaları ve anketleri yapılan 46 ilin vekillerini partisinin genel merkezinde topladı. Dün ilk olarak 29 ilin milletvekilleri Başbakan ile görüştü. Başbakan’ın bugün de 17 ilin milletvekilleriyle görüşmesi bekleniyor. Erdoğan’ın vekillerle görüşmesinden sonra bu hafta sonuna doğru 46 ilin durumu belli olacak. AK Parti’nin başkanı değiştireceği illerde, 3 Ocak’ta tekrar temayül yoklaması yapılarak teşkilatın kimi aday görmek istediği sorulacak. AÇIKLAMA HAFTA SONUNDA AK PARTİLİ yedi büyükşehirle ilgili çalışma sürüyor. Erdoğan, geçen hafta Samsun ve Sakarya için vekillerin görüşlerini aldı. Ancak başta Ankara olmak üzere Bursa, Samsun, Gaziantep, Adana milletvekilleriyle görüşmeler yapılmadı. Ayrıca AK Parti’nin muhalefette olduğu İzmir, Eskişehir, Diyarbakır ve Mersin’de de temayül yoklaması 3 Ocak’ta yapılacak. Bu büyükşehirlerin adayları 10 Ocak’tan sonra belli olacak. Ankara’da Melih Gökçek’in yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merakla beklenirken, Başbakan Erdoğan’ın, 3 ayrı anket istediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, halen Ankara’da 3 ayrı şirket tarafından yapılan ‘memnuniyet’ anketinin sonuçlarını gördükten sonra Ankara milletvekilleriyle görüşecek. Bu arada Başbakan Erdoğan’ın önceki akşam İstanbul dönüşünde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir görüşme yaptığı öğrenildi. HASAN ÖYMEZ stargazete.com 23 Aralık 2008 Salı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-24-2008, 02:31 | #2 |
Erdoğan, Ankara için denekleri bekliyor
Bir türlü belli olmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağı sorusuna cevap veren Erdoğan, neden beklediklerini açıkladı ve bir tarih verdi... Başbakanlık'ta düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Ankara adayını belirleme noktasında sıkıntı çektiğine dair yorumlara açıklık getirdi. Ankara adayı için denekler üzerinde halen daha çalışma yapıldığını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Sürece girerken, büyükşehir belediyeleri ile alaklaı gerek temayül yoklamaları, gerek kamuoyu araştırmaları ve bütün bunlarla birlikte, belli aralıklarla adaylarımızı açıklayacağımız söyledim Bildiğiniz için şu anda 5 tane ilimizi açıkladık. Ankara bizim için çok çok önemeli bir ilimiz.. Başkentimiz. Değerlendirmeleri yapıyoruz. Değerlenirmeleri yaptıktan sonra açıklayacağız. Kamuyo araştırmaları bu hafta sonu gelirse zaten bekletmeyiz. Şu anda arkadaşlarımız Ankara'da çok sayıda bir denek üzerinde çalışma yapıyorlar. Bu çalışma neticelendikten sonra bizler Ankara ile ilgili kararımızı vereceğiz." HABER 7 24 Aralık 2008 |
|
12-24-2008, 03:40 | #3 |
Ankara Kulisleri
AK Parti'nin adayı % 99.9 Gökçek
Türkiye günlerdir Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay alıp almayacağını merak ediyordu... Merak edilen olayı Habertürk'ten Fatih Altaylı kaleme aldı... Merak edilen sorunun cevabı AKP'nin adayı Gökçek Dün gece AKP yönetimine çok yakın bir arkadaşım aradı. Soruyla başladı, "Ne dersin Tayyip Bey Melih Gökçek'i Ankara'da aday yapar mı?" "Valahi geçen dönem de istemeye istemeye yapmıştı. Yine öyle olur diye düşünüyorum" dedim. Kahkahayı patlattı. "Benden sana söylemesi, Melih Gökçek AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır" dedi. "Kesin mi?" diye sordum. "Yüzde 99,9999" diye yanıtladı. "Kılıçdaroğlu'na 3. kurbanı vermemek ve yandaş olmayan medyanın tavrından dolayı mı?" diye sordum. "Dediklerin de etkili ama asıl önemli olan Ankara'yı kaybetmemek. Melih kesin kazanır diye düşünüyorlar. Ve komplikasyon yaratmamak istiyorlar." dedi. "Nasıl bir komplikasyon" dedim. "Pek çok komplikasyon var. Öncelikle partinin algılanmasıyla ilgili. Gökçek'i geri çekmek iddiaların doğruluğuna işaret edecek. Bu da AKP'ye dönecek. Gökçek AKP'li bir başkan sonuç olarak. CHP vurduğunu deviriyor densin de istemiyorlar. Ayrıca özellikle Doğan Grubu'nun Gökçek'in gözden çıkarıldığını düşünerek başlattığı saldırıyı da unutma. Bunlar senin de söylediğin etkenler. Ama asıl önemli olan seçimin kaybedilmemesi. Gökçek'in aday olmaması halinde Ankara'nın riske gireceğini düşünülüyor. Gökçek geri çekilirse Karayalçın maça moral üstünlekle başlayacak. Daha önemlisi MHP'nin adayı. MHP Beypazarı Belediye Başkanı'nı aday gösterdi. Beypazarı bütün Ankara'nın son yıllardaki gezi alanı ve başkanın başarısı biliniyor. Ankara'da bir potansiyel yakalayabilir. Melih'in aday gösterilmemesi halinde Melih'in MHP kökenli tabanı MHP'ye kayabilir. Ayrıca Melih de kendi açıkça ortaya çıkmasa bile MHP için, AKP'ye karşı çalışabilir. Bütün bunlar değerlendiriliyor." "Değerlendiriliyor mu, değerlendirildi mi?" "Haklısın. Değerlendirildi demek daha doğru. Parti Melih Gökçek'i aday göstermenin daha doğru olacağı düşüncesine vardı. Tabii son söz Tayyip Bey'in olacak. Çünkü ağır bir sorumluluk. Görünen o ki, Melih Gökçek Ankara'da AKP'nin bir kez daha adayıdır." Şimdiye dek AKP ile ilgili olarak verdiği her bilgi doğru çıkmış bir AKP'linin anlattıkları bunlar. Bana da mantıklı geldi doğrusu. Habertürk 23 / 12 / 2008 20:28 |
|
12-24-2008, 03:44 | #4 |
bence Melih gökçek olmalı her türlü alır ankarayı
|
|
12-24-2008, 04:06 | #5 |
Ahmet Hakan Coşkun'un yazısından bir alıntı
Erdoğan Gökçek’i silmez ZERRE kadar tereddüdünüz olmasın: Tayyip Erdoğan da Melih Gökçek’e fena halde gıcık oluyor... Tayyip Erdoğan da Melih Gökçek’in yaramazlıklardan hiç hazzetmiyor... Tayyip Erdoğan da Melih Gökçek’i zerre kadar güvenilir bulmuyor... Tayyip Erdoğan da Melih Gökçek’in Kılıçdaroğlu ile girdiği kavgadan mağlup çıktığını düşünüyor... Tayyip Erdoğan da Melih Gökçek’in miadını doldurduğuna emin... Fakat... Gelin görün ki... Tayyip Erdoğan’ın elini, ayağını tutan şu türden mevzular söz konusu: BİR: Aday yapmazsa Melih Gökçek adlı koskocaman bir sorunla karşı karşıya kalacak... İKİ: Aday yapmazsa Melih Gökçek, hop diye başka bir partiden ya da bağımsız aday olup, en az yüzde 15 oy alarak Ankara’nın düşmesine neden olacak... ÜÇ: Aday yapmazsa "Kemal Kılıçdaroğlu bir kelle daha aldı" algısı yerleşecek ve CHP cenahında keyifler keka olacak... DÖRT: Aday yapmazsa "medyanın dediğinin tersini yapmak" şeklinde oluşturduğu geleneğe aykırı davranmış olacak... Hürriyet - cafesiyaset 23 / 12 / 2008 |
|
12-24-2008, 09:51 | #6 |
Bence Turgut Altınok Çevremde birçok kişinin artık melih gökçek e pek sempatiyle bakmadını hatta oyunu kullanmayacağını biliyorum buna da saltanat anlayışı çok büyük etkeb oğullarınıda devreye sokması iyce soğuttu birde artık bence Gökçek misyonunu tamamladı ve o heyacanını kaybetti Altınokun sadece Akp den deil başka diğer partilerin oyunu da toplayacağına eminim bu seçimde de Gökçek seçilirse mutlaka yine başkan seçilecek dir ama akp nin hörmetine diyorum ben..
Sebeplerime gelirse 1.Ben Mamak ta ikamet ediyorum 15 yıldır bu semtin yolundan geçmedi diye biliriz ufak tefek kıpırdanmalar var onunda kimseye faydası yok 2.Hatip çayını 15 yıldır proje dahilindedir ama hiç bir şey yok hep lafı oldu ama bir türlü bir türlü icraat olmadı 3 okul 2 tane pazar ve binlerce insanın evinin önünden geçen bu pislik yuvası ankaranın yüz karası olarak duruyor 3.neden geldi geleli hep sincan tarafanıa çalışmaları yoğun oldu 1 Saat uzaklıktaki sincana yapılan harcama ve çabalar neden Çankaya ve kızılaya 10 dakka uzaklıkta bulunan Mamakta bir ilerleme olmadı.Ben hiç görmedim çevremde Harikalar diyarına giden yada yeni yapılan yenikent stadyumuna maç izlemeye 4,Benim babamda EGO dan emekli herkese bedava otobüse binme hakkı tanırken neden ordan emekli olmuş insanların elinden bu hakkı alırsınız sorarım, nerde görülmüş verilen hakkın geri alındığı Yaptığı İyi işler mutlaka var en çok da alt ve üst geçitler Ankaranın Trafik sorunun hayli düzeltti bir sincana yarım satte arabası olan gidebilir mamaktan ama bence Altınokun zamanı geldi diyorum çünkü Keçiören de yapılanları gördükçe guru duyuyorum ve Ankarayı da Mamağıda daha ilerlere götürecek insan olarak görüyorum ben çevremde ki bir çok insan hem fikir hatta akp li olmayan tanıdıklarım bile Altınok seçilirse ona oy veririz dediklerinide biliyorum sayın Gökçeke Teşekkür edip Altınokla devam etmek en doğrusu bence |
|
12-24-2008, 16:55 | #7 |
bazen gerçekler göründüğü gibidir, bekleniyorsa bir tereddütün işaretidir, lakin unutulmamalı koyun yerine kurt olanlar her daim yıpratılırlar zamanında başbakanımıza yaptıkları gibi, melih gökçek gibi - ısıran - şahıslara her zaman ihtiyacımız olduğu kanısındayım..
|
|
12-24-2008, 22:17 | #8 | |
Alıntı:
|
||
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
3 ayrı anket, ak parti ankara, ankara adayı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|