AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-04-2009, 13:41   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart Askerden devrim gibi karar
Askerden devrim gibi karar
Genelkurmay'dan devrim gibi karar! Şehit askerin kardeşi askerlikten muaf olacak. Peki kanun teklifi başka neler öngörüyor?

TBMM çatısı altında yeni yılın ilk kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı'dan geldi.

Yardımcı'nın 38 maddeden oluşan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle, Türkiye'de devrim niteliğinde yeni düzenlemeler öngörülüyor. Genelkurmay'ın onayı ve görüşü alınarak hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yasallaşacak olan kanun teklifinde şehit olan erlerin kardeşlerine askerlik muafiyeti getiriliyor.

AYNI ANNE VE BABADAN OLMA ŞARTI

Kanun teklifinin getirdiği en önemli düzenleme, terörle mücadele ederken şehit düşen vatan evlatlarının erkek kardeşlerine yönelik olacak.
Kanun teklifiyle, bölücü terörle mücadele ederken şehit düşenlerin erkek kardeşlerinin sayısına bakılmaksızın tamamı istekli olmadıkça silah altına alınmayacak. Silah altındakiler ise istekleri doğrultusunda terhis edilecek.

1927 tarihli 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 10. maddesinin 9. bendinin son fıkrasında yapılacak düzenleme şöyle:

"Askerlik hizmetini yerine getirmekte iken 12.4.1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silah altına alınamaz ve silah altındakiler istekleri halinde terhis edilir."

İLK OĞUL ŞARTI KALDIRILIYOR

Yapılacak yeni düzenleme ile terörle mücadele kapsamı dışında yaşanan olaylarda aranan "ilk oğul" şartı da kaldırılıyor. Böylelikle, inisiyatif ailelere bırakılarak, çocuklarından hangisinin askerlik yapmayacağına karar verebilecek.

Maddenin gerekçesinde, Askerlik Kanunu'nda yer alan "ondan sonra gelen ilk oğul" ibaresinin, diğer erkek çocuklarından herhangi birinin askerlik hizmetinden muaf tutulması olanağını sağlamadığı vurgulanarak, "Ailelere, diğer erkek çocuklarından istedikleri birinin askerlik hizmetinden muaf tutulması yönünde hak sağlanmasının, halkımız ile TSK arasında var olan güçlü bağların daha da güçlenmesine ve yükümlü personelle ailelerinin moral motivasyonuna olumlu katkı sağlayacaktır" denildi. Askerlik görevinden muafiyet kriterini getiren yeni düzenleme seferberlik ve savaş halinde uygulanmayacak. (Bugün)

 

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi