01-07-2009, 13:09 | #1 |
Miletvekillerinden Anlamlı ve Gerekli Yardım..!
TBMM Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerinin tamanın Gazze'ye yardımda bulunacağını söyledi.
Toptan, Kovova Meclis Başkanı Yakup Krasniki ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, milletvekillerinin Gazze'ye para yardımında bulunacağını açıkladı. Toptan, Gazze'de herkesin içini ürperten büyük insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Bütün düynanın gözü önünde bebekler öldürülüyor, insanlar öldürülüyor. Ayrım yapılmaksızın sivil insanlar katlediliyor. Bu dehşet verici bir olaydır. Türkiye sivil toplumu, devleti ve halkıyla bu insanlık damına tepkisi göstermektirdir. Savaş şu an dursa bile bölgeye yıllarca sürecek insani yardım için elin uzatılaması gereken bir tablo var." dedi. TBMM olarak bölgedeki açlığı, sefaleti gidermek için vekillerle bir miktar yardımı bölgeye ulaştırlmasına karar verdiklerini ifade eden Toptan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün partilerlerin grupları ile görüştüm. DSP'de bir bir milletvekili ile görüştüm ve mutabakat sağladım. Bütün gruplar, vekillerden toplayacak. Toplanan yardımlar Kızılay vasıtayla bölgeye ulaştırılacak. Umarım gönderiğimiz bu paralar bir bebeğin yaşamasını, bir açın karnını doyurmasını ve yetimin de barınacağı bir yere dönüşür." Dünyanın Gazze saldırılarını yakından takip ettiğini söyleyen Toptan, bölgeye milletvekili grubunun gitmesinin şu anda zor olduğunu belirterek, "Bölgeye ulaşmanın zor olduğu bir dönemdeyiz. Bu ancak sukunet sağlanınca olur." diye konuştu. Milletvekili maaşlarını ayın 15-20 gibi aldıklarını anlatan Toptan, "Bu parayı en geç 15 ile 20 gibi ulaştırmayı düşünüyoruz." dedi. Bir soru üzerine Toptan, parti gruplarının kabul etmesi durumumda, bölgede yaşananlarla ilgili ortak bildiri yayınlayabileceklerine işaret ederek, "Bizim hassasiyetimiz milletimizin hassasiyeti doğrultusundadır. Benim çağrımla 14 Ocak'ta İslam Konferansı İstanbu'da toplantıya çağrıldı." açıklamasında bulundu. Toptan yardım miktarının alt sınırının 250 YTL olduğunu ve üst limitin sınırının olmadığını da hatırlattı. NAZIM KARARI ÇOK GÜZEL OLDU Bakanlar Kurulu tarafından Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili kararıyla ilgili soruya ise Toptan, "Çok güzel oldu. Şiirlerini severek dinlediğini ve keyif olarak okuyorduk. Bir yanlışı düzeltmek çok iyi oldu." cevabını verdi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-07-2009, 13:37 | #2 |
Siyaseti ,meclisde birbirlerine laf veya taş atması,olmadı daha da ileri giderek ara sırada yumruk atmasından ibaret sanan vekillerimizin en nihayetinde hayırlı bir iş için elini cebine de atması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
köksal toptan, miletvekili, tbmm, yardım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|