AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-20-2009, 14:36   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Başbakanımızdan İşgüzar Rum Vekile Fırça..!
'Türkiye Kıbrıs'ta işgalcidir' sözü Başbakan'ı çok kızdırdı...

Çeşitli temaslarda bulunmak için Belçika'da bulunan Başbakan Erdoğan, Brüksel'de Avrupa'nın Dostları isimli kuruluşun düzenlediği toplantıda
soruları cevapladı. Toplantıya katılan Güney Kıbrıslı bir Avrupa Parlamentesu üyesinin Erdoğan'a sorduğu soru ise salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Erdoğan'a "Türkiye 35 yıl önce Kıbrıs'ı işgal etti. Ancak Kıbrıs şimdi AB üyesi. Askerlerinizi çekecek kadar AB'ye güveniyor musunuz" diye soran Rum parlamenter, Erdoğan'ın çok sert cevabıyla karşılaştı."Türkiye Kıbrıs’a işgal kuvveti olarak girmedi. Yunanistan Kıbrıs’a neden girdiyse Türkiye o amaçla girdi. Soydaşlarımız katledilirken biz ona seyirci kalamazdık. 1974’ten sonra Yunanistan askeri neden orada durduysa biz de o yüzden durduk." diyen Erdoğan, 'Bir kere Kıbrıs değil, güney Kıbrıs AB üyesidir' diyerek parlamenteri çok sert sözlerle uyardı:

"Kıbrıs üye derseniz adama AB’den Kuzey Kıbrıs’a ne gidiyor diye sorarlar. Annan planına AB ne diyordu, “Ne olur destekleyin şu referandumda bunu çıkartalım” tarih 1 mayıs 2004. Siz bunları bilmezsiniz. Siz anlatılanları konuşuyorsunuz, ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Bu konuyu Annan’la konuştum dedim ki” Gelin bu konuyu çözelim, Türkler Rumlar’dan bir adım önde olacak”. Annan bu konuda çok uğraştım ama muvaffak olamayacağımı düşünüyorum” dedi. Bütün çalışmaları yaptık, askerlerin çekilme takvimi şarta bağlandık, arazilerin dağılma meselesini hallettik. İş imzaya gelince Yunan ve Rum tarafı “bunu erteleyelim” dediler. Annan bana dönüp ne diyorsun dedi bende “siz söz verdim 1 mayısta bu iş bitecek dedim. Referandumda Kuzey Kıbrıs sözünde durdu. Ama güneyde yüzde 70 hayır çıktı. Bunlar yaşandı mı yaşanmadı mı? AB’yi aldatan Güney Kıbrıs olmuştur ve ne yazık ki Güney Kıbrıs AB’ye alınmıştır. Merkel ne demiştir “Kıbrıs’ın AB’ye alınması yanlış olmuştur” demiştir. Güney Kıbrıslı Avrupalı parlamentere: “Sen anca başını salla aslında bizim ülkemizde tam bu duruma göre güzel bir söz var ama burada olmaz” Hiçbir zaman TSK Türkiye işgalci değil kardeşlerinin yanında garantör ülkedir. Bunu böyle bilmelisiniz."

Erdoğan'ın konuşması sırasında Rum Parlamenter'in kafasını sallaması, Başbakan'ı daha da kızdırdı. 'Başını istediğin kadar salla!.. Bizim ülkemizde böyle kafa sallayanlar için bir söz vardır. Buraya tam oturur ama şimdi burada söylenmez' diyen Erdoğan, salanda da gülüşmelere neden oldu.

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-20-2009, 14:39   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Ey! Avrupalılar kusura bakmayın artık Türkiye Ergenekoncuların elinde değil,istediğiniz gibi at koşturamaz,istediğinizi yaptıramazsınız.Türkiye artık Osmanlının,Fatih'in,Şeyh Edebali'nin,Fazıl'ın,Akif'in izinden yürüyenlerin elinde..!
Alt 01-20-2009, 16:58   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bence söylemediği söz"basma tulumba gibi başını sallama"
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2009, 17:05   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence söylemediği söz"basma tulumba gibi başını sallama"
Rum vekil daha sonra mutlaka araştırmıştır.Ve ne anlama geldiğini öğrenmiştir.
Alt 01-20-2009, 17:08   #5
Kullanıcı Adı
Osmancik
Secimler Yaklasiyooooor
Osmancik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2009, 17:20   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
Osmancik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Secimler Yaklasiyooooor
Hayırlı olsun,seçimlerden korkmayan Tek Parti Tek lider..!Erdoğan doğrusunu yapsın,milletine hizmet etsin gecesini gündüzüne katsın osman beyler seçim malzemesi desin..!
Alt 01-20-2009, 18:52   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Yok artık herkese peşkeş çeken bi başbakan..
Yok artık, karşıdaki devlet başkanı ayak ayak üstüne atmış oturur vaziyetteyken kendisi ayakta hürmet eğiliminde olan!..

Minnettar sana bu vatan evladları ey koca adam!
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2009, 18:53   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Osmancik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Secimler Yaklasiyooooor

Ne o, anladın bir şeyleri de sıkıştın heralde..
Evet 2.5 ay felan kaldı.. İlet başkanına da seçim 'reklam'larına başlasın..

Yoksa 'atıp tutmayla' olmuyor mu
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2009, 12:21   #9
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Sayın başbakanı takdir ettim. BAşkası olsa verecek cevap bulamaz kem küm eder dururdu. Helal olsun. Aynı çıkışı çuval olayında da gösterebilseydi ,çok samimi söylüyorum,bende Akpli olurdum.
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ab, erdoğan, kıbrıs, rum kesimi, türkiye

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)