![]() |
#1 |
![]() HÜR ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın eski Büyük Üstadı Kaya Paşakay, eski Mali Sekreteri Prof. Ali Sait Sevgener ve eski Genel Sekreteri Koray Darga hakkında “güveni kötüye kullanmak”tan 7’şer yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya ifade veren
Sevgener ve Darga, harcamalarda usulsüzlük iddialarını redderek tüm harcamaları yasalara uygun ve yönetim kurulu kararları ile yaptıklarını söylediler. 2006’da Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Büyük Üstadı seçilen Prof. Dr. Mustafa Asım Akın eski yönetim hakkında usulsüz harcama yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Mülkiye müfettişleri, locada 320 bin YTL yolsuzluk tespit ederek eski Büyük Üstat Kaya Paşakay ile Koray Darga ve Prof. Dr. Ali Sait Sevgener’in yargılanmasını istedi. 3 eski yönetici hakkında dava açılırken, loca da bu isimleri ihraç etti. PAŞAKAY POLİS ZORUYLA GETİRİLECEK Duruşmaya Prof. Dr. Ali Sait Sevener ve Koray Darga katılırken 7 günlük sağlık raporu alan Kaya Paşakay katılmadı. Mahkeme bir dahaki duruşmaya gelmemesi halinde Paşakay’ın polis zoruyla getirilmesine karar verdi. ESKİ YÖNETİM HAKKINDA AĞIR İDDİALAR * Paşakay’ın evinde düzenlediği Mason Locası’yla ilgisi olmayan yemek için 6.477 YTL ödendi. * Kaya Paşakay 5.596 YTL şahsi kredi kartı borcunu, satın aldığı silahın ve ruhsatının ücretini, otomobilinin lastik giderlerini ve kasko sigortalarını bile locaya ödetti. * Paşakay, Sevgener ve Darga, seyahat giderini locadan aldı. * Mason Locası personeli olmayan kişilerin sağlık giderleri için 70 bin YTL ödeme yapıldı. * Kredi almak için loca kaynakları rehin edildi. Alınan 650 bin YTL kredi kayıtlara geçirilmedi. Vatan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|